X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Głupie forumowe rady dotyczace ciazy
Odpowiedz

Głupie forumowe rady dotyczace ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastroił mnie ten temat ponieważ weszłam kiedyś w jakiś temat i było pełno rad wszechwiedzących mamusiek na temat ciąży. Tutaj dementujemy głupie rady.

1. Nie rób testu Pappa-bo tylko kobiety po 35 r życia są narażone na problem. MIT. Około 65 % młodych kobiet przed 35 r życia rodzi dzieci z problemami. Po 35 r życia owszem ryzyko wzrasta ale po 35 r życia badania te sa darmowe ponieważ NFZ oszczędza na pacjentkach. Zamiast albo w razie złego wyniku można zrobić test Nifty lub Harmony koszt 2500zł.

2. Wyrzuć kota z domu bo na pewno zarazi toksoplazmozą lub udusi dziecko. MIT Od kota można się zarazić jedząc jedynie jego gówno. Toxo się można zarazić jedząc surowe/niedosmażone mięso lub poprzez nieumyte warzywa/owoce. Kot tez nie dusi dziecka bo ludzie nie są w jego menu i nie ma potrzeby usuwać kota po narodzinach.

3. Najlepsze kosmetyki, pieluchy, itd. są takie jakie Wam napisały. MIT Dziecko może uczulić to co u koleżanki dziecka się sprawdziło.

Ktoś coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kotami to wszędzie tak. Ja mam kota i jakoś się udało a jak ludzie wierzą w jakieś niestworzone rzeczy to tak jest. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ