X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Głupie forumowe rady dotyczace ciazy
Odpowiedz

Głupie forumowe rady dotyczace ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastroił mnie ten temat ponieważ weszłam kiedyś w jakiś temat i było pełno rad wszechwiedzących mamusiek na temat ciąży. Tutaj dementujemy głupie rady.

1. Nie rób testu Pappa-bo tylko kobiety po 35 r życia są narażone na problem. MIT. Około 65 % młodych kobiet przed 35 r życia rodzi dzieci z problemami. Po 35 r życia owszem ryzyko wzrasta ale po 35 r życia badania te sa darmowe ponieważ NFZ oszczędza na pacjentkach. Zamiast albo w razie złego wyniku można zrobić test Nifty lub Harmony koszt 2500zł.

2. Wyrzuć kota z domu bo na pewno zarazi toksoplazmozą lub udusi dziecko. MIT Od kota można się zarazić jedząc jedynie jego gówno. Toxo się można zarazić jedząc surowe/niedosmażone mięso lub poprzez nieumyte warzywa/owoce. Kot tez nie dusi dziecka bo ludzie nie są w jego menu i nie ma potrzeby usuwać kota po narodzinach.

3. Najlepsze kosmetyki, pieluchy, itd. są takie jakie Wam napisały. MIT Dziecko może uczulić to co u koleżanki dziecka się sprawdziło.

Ktoś coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kotami to wszędzie tak. Ja mam kota i jakoś się udało a jak ludzie wierzą w jakieś niestworzone rzeczy to tak jest. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ