X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Głupie forumowe rady dotyczace ciazy
Odpowiedz

Głupie forumowe rady dotyczace ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastroił mnie ten temat ponieważ weszłam kiedyś w jakiś temat i było pełno rad wszechwiedzących mamusiek na temat ciąży. Tutaj dementujemy głupie rady.

1. Nie rób testu Pappa-bo tylko kobiety po 35 r życia są narażone na problem. MIT. Około 65 % młodych kobiet przed 35 r życia rodzi dzieci z problemami. Po 35 r życia owszem ryzyko wzrasta ale po 35 r życia badania te sa darmowe ponieważ NFZ oszczędza na pacjentkach. Zamiast albo w razie złego wyniku można zrobić test Nifty lub Harmony koszt 2500zł.

2. Wyrzuć kota z domu bo na pewno zarazi toksoplazmozą lub udusi dziecko. MIT Od kota można się zarazić jedząc jedynie jego gówno. Toxo się można zarazić jedząc surowe/niedosmażone mięso lub poprzez nieumyte warzywa/owoce. Kot tez nie dusi dziecka bo ludzie nie są w jego menu i nie ma potrzeby usuwać kota po narodzinach.

3. Najlepsze kosmetyki, pieluchy, itd. są takie jakie Wam napisały. MIT Dziecko może uczulić to co u koleżanki dziecka się sprawdziło.

Ktoś coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kotami to wszędzie tak. Ja mam kota i jakoś się udało a jak ludzie wierzą w jakieś niestworzone rzeczy to tak jest. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ