jaki miałyście progresteron 7dpo w udanym cyklu ?
-
Hej dziewczyny,
szukałam podobnego watki lub chociaż jakichś info na ten temat i nie znalazłam a ciekawi mnie to jaki progresteron miały kobitki w 7dpo w cylku w którym im się udało ... może jest tu jakaś przyszła mamusia która akurat w owocnym cyklu robiła progrest,? pliss o odpowiedzi -
witaj, ja w 8-smym dpo miałam tak:
Progesteron (s) 41,73 nmol/l
(faza folikularna 0,6 - 4,7 faza owulacyjna 2,4 - 9,4 faza lutealna 5,3 - 86 postmenopauza 0,3 - 2,5 KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 52 - 154 II trymestr ciąży 63 - 165 III trymestr ciąży 80 - 297)
Progesteron (jedn.tradyc.) 13,1 ng/ml
(faza folikularna: 0,2 - 1,5 faza owulacyjna: 0,8 - 3,0 faza lutealna: 1,7 - 27 postmenopauza: 0,1 - 0,8 KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 16,3 - 48,4 II trymestr ciąży 19,8 - 51,8 III trymestr ciąży 25,1 - 93,3)
5 dni później okazało się, że jestem w ciąży
pozdrawiam, -
ja robiłam aby się dowiedzieć, czy wogóle była owulacja (poprzednie 2 cykle bezowulacyjne;/) o dziecko starałam się 12 cykli; jednak dziewczyny ostudziły mnie, że progesteron nie jest jak test ciążowy,żebym się nie nakręcała..szczerze mówiąc ja po takim wyniku wykluczyłam ciąże..
ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie jednak zwiastun -
Wiem,że nie jest testem ciążowym ale już nie mogę ciekawość mnie zżera, testy negatywne jak na razie ( 12dpo) ale jakos inaczej sie czuje i szyja zamiast być nisko to jest wysoko, twarda i zamknięta na amen a w zeszłym cyklu jz o tej poże była nisko miekka i lekko otwarta i juz miałam plamienia. A no i śluż mi gdzieś zniknął po owu było go duzo duzo kremowego a teraz od dwóch dni nic tylko jakos tam tak wodnisto-mokro ..... w zeszłym cyklu był przed @ lepki i rozciagliwy ...
Dziękuję za odpowiedzi czekam na dalszeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 18:22
-
Kurcze dziewczyny ja rozumiem ekscytację ciążą sama "przed chwilą" byłam w ciąży ale naprawdę warto wejść również na trymestry. W trymestrze pierwszym chyba na pierwszej czy drugiej stronie mamy już taki temat. Pamiętam jak sama się tam wypowiadałam.
https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/jaki-mialyscie-progesteron-na-poczatku-ciazy,1343.html
poczwarkah lubi tę wiadomość
-
U mnie w 7 dpo progesteron 18,42. W 11 i 12 dpo cień cienia na teście ciążowym i w 12 dpo pozytywny test z krwi. Dla ciekawości miesiąc wcześniej w 7dpo progesteron 21,50
-