X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jakie miałyście objawy na początku
Odpowiedz

Jakie miałyście objawy na początku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jakie miałyście pierwsze objawy? Nie miałam jeszcze wizyty wolę poczekać niż być na stresie jak w poprzedniej ciąży, z om wychodzi że to 5+6 ale miałam późną owulację długie cykle i ciężko mi stwierdzić, podczas chodzenia ciągle bóle podbrzusza chociaż nie wiem czy to nie jest od jelit bo częste wzdęcia mam i dziś w nocy zauważyłam bóle na dole pleców całych, czy to normalne? Gdzieś wyczytałam że jak boli dół pleców to zły znak i już wariuje

• sofiz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    Hej jakie miałyście pierwsze objawy? Nie miałam jeszcze wizyty wolę poczekać niż być na stresie jak w poprzedniej ciąży, z om wychodzi że to 5+6 ale miałam późną owulację długie cykle i ciężko mi stwierdzić, podczas chodzenia ciągle bóle podbrzusza chociaż nie wiem czy to nie jest od jelit bo częste wzdęcia mam i dziś w nocy zauważyłam bóle na dole pleców całych, czy to normalne? Gdzieś wyczytałam że jak boli dół pleców to zły znak i już wariuje

nie czytaj internetu, tu wszystko to zły znak xd

dinozaurowa, Korki lubią tę wiadomość

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 150, dopegyt 6x250, acard 150

preg.png
    czekamy na Stasia 🩵
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sofiz wrote:
    nie czytaj internetu, tu wszystko to zły znak xd

Może to prawda, bo od momentu co zaczęłam czytać to zaczęłam mieć strach a miałam taki anielski spokój

• tęczynka Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze przed testem ból pleców był pierwszym objawem a nie kojarzyłam go z objawem ciąży (siedząca praca) i dużo spałam mimo że wcześniej drzemki w dzień mi się nie zdarzały.
    Ból podbrzusza w ciąży jest normalny coś jak ból jajników/miesiączka i dopóki nie ma krwawienia, plamienia lub ból nie jest silny, skurczowy to nie ma się czym martwić.
    Musisz pamiętać że każda ciąża i każde ciało jest inne. Nie zawsze jest jak na filmach że odrazu pojawiają się mdłości i wymioty a mogą przez całą ciążę się nie pojawić.
    Nie czytaj internetu a tym bardziej uważaj na grupki Facebookowe

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:
    U mnie jeszcze przed testem ból pleców był pierwszym objawem a nie kojarzyłam go z objawem ciąży (siedząca praca) i dużo spałam mimo że wcześniej drzemki w dzień mi się nie zdarzały.
    Ból podbrzusza w ciąży jest normalny coś jak ból jajników/miesiączka i dopóki nie ma krwawienia, plamienia lub ból nie jest silny, skurczowy to nie ma się czym martwić.
    Musisz pamiętać że każda ciąża i każde ciało jest inne. Nie zawsze jest jak na filmach że odrazu pojawiają się mdłości i wymioty a mogą przez całą ciążę się nie pojawić.
    Nie czytaj internetu a tym bardziej uważaj na grupki Facebookowe

Oj tak grupy na Facebooku to zło 😆

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszym objawem (przed zrobieniem testu) jak się okazało było odrzucenie od słodkiego, ale nie wiązałam tego z ciążą, bo nie spodziewałam się, że się udało :) takie typowe objawy pojawiły się chwilę przed 1 wizytą, więc w okolicy 6 tygodnia (6+2 miałam wizytę pierwszą), jak beta przekroczyła 20 tys. Był to brak apetytu, senność, obrzydzenie do większości jedzenia, mdłości i okropny ból piersi :) czasami też bóle brzucha jak na @, ale raczej delikatniejsze i bardziej ciągnące. Nie bardzo wiem jak to wytłumaczyć :)

Nie czytaj Internetu ani nic... bo tylko się niepotrzebnie nakręcasz :)

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 prenatalne 👍 6,8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 ⌛️

preg.png
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przykładowo jak czuję bóle czasami w lewym boku jak w jajniku? Betę w 15dpo miałam 6606,8 czy przy takiej może być też pozamaciczna?

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    A przykładowo jak czuję bóle czasami w lewym boku jak w jajniku? Betę w 15dpo miałam 6606,8 czy przy takiej może być też pozamaciczna?

też takie bóle czułam, nawet czasami na zmianę raz w lewym raz w prawym i ciąża rozwija się prawidłowo. Nie nakręcaj się na złe scenariusze :) teraz tylko trzeba czekać na wizytę i zobaczyć co u kropka, tylko cierpliwość Cię uratuje :)

Jesli chodzi o betę to liczy się przyrost z 48h, jeśli był ok to nie zadręczaj się :) powyżej 1000 beta zaczyna zwalniać i te przyrosty mogą być mniejsze procentowo. Na siłę nie rób co chwilę bety bo to nie ma sensu, ew. jak lekarz zaleci. Jeśli zrobiłaś 2x na początku to dalej nie rób. Samym wynikiem też się nie sugeruj, bo pisałaś że nie wiesz dokładnie kiedy była owulacja. U mnie np. ciąża jest młodsza o tydzień, bo właśnie owulacja była dość późno (około 21/22 dc).

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 prenatalne 👍 6,8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 ⌛️

preg.png
  • Tosik712 Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    Ja w czwartek trafiłam na SOR z bólem podbrzusza i rozrywającym bólem prawego jajnika z którego miałam owulację 24go lipca. Beta hCG wyszła 159.
    Sobotnia po 36h- 350 a dzisiaj 2980.
    Mdłości lekkie odczuwam wieczorem przed snem, ból brzucha właśnie i to takie ciągnięcie, szczególnie podczas leżenia na brzuchu. Bólu jajnika prawego już raczej nie odczuwam biorąc pod uwagę, to jak mnie bolało.

• Barborka28 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnych dolegliwości nie miałam, jedynie byłam senna. Dopiero 7-9tyg ciąży dopadły mnie mdłości, a w 2 trymestrze ustopily, wagowo zaczęłam przybierać 😅

31lat
    Iprocedura✖️
    II procedura
    ❄️4.1.1 8tydzien💔 c.s.
    ❄️ 4.2.2. 5tydzień💔c.s.
    Kir AA✖️ MTHFR✖️ Pai✖️ Ferrytyna✔️
    NK✔️ CD138✔️ witD,B12 i inne✔️Homocysteina✔️Przeciwciała p.plemnikowe✔️h.pyroli✔️allo mlr✔️ cross match✔️ ana✔️
    34lat
    Słabe parametry nasienia✖️
    13.05 4bb❄️ c.s.(accofil, encorton, estrofem, prolutex, ultrogestan, besins, acard75)
    5dpt⏸️
    6dpt 34,2 8dpt 62 10dpt 144 12dpt 413 14dpt 866 20dpt ❤️
    10+5 4,59cm crl 164❤️
  • dinozaurowa Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedyny ból to od nabrzmiałych piersi, potem długo senność i brak energii, jak to przeszło to zaczęły się mdłości 🙂

👩🏽 + 🧔🏻 + 💙

6.06 ⏸️
    11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
    2.07 ❤️ 150/1min
    30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka
  • Bezowata Nowa

Wysłany: 14 sierpnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te pierwsze objawy były bardzo podobne do takich, które miałam przed miesiączką - głównie ból podbrzusza, tkliwość piersi. Potem pojawiło się ogromne zmęczenie, senność i nudności. W 6tc miałam takie napady głodu, że mogłam ciągle jeść, na szczęście to szybko ustąpiło 😅 Liczyłam na to, że jak do 9tc nie pojawiły się mdłości, to mnie to ominie, ale niestety, teraz jestem w 12tc i nadal walczę 😫 A no i w zasadzie od początku ciągle chce mi się pić, ostatnio 3-4l wody wchodzi bez problemu 🥲

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ