X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krwiak i odstawienie acardu
Odpowiedz

Krwiak i odstawienie acardu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maciejkaa Nowa

Wysłany: 12 czerwca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może ktoś był w podobnej sytuacji, że lekarz zalecił odstawienie acrdu i to wpłyneło na krwiaka?
    Od początku ciąży mam zalecony neoparin, acard 150 i utrogestan (w związku z wcześniejszymi poronieniami). Pojawiły się plamienia i krwiak, który po 2 tygodniach urósł dwukrotnie. Jestem trochę skołowana bo jeden lekarz zalecał utrzymać wszystkie leki. Natomiast drugi lekarz zalecił odstawienie acardu na tydzień. I co tu robić.. Czy odstawienie może pomóc?

• asiun Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam odstawiony, i wróciłam do niego po 3-4 tygodniach.
    Krwiak się wchłonął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 20:18

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Asia111 Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam acard a jak wyszedł krwiak na początku ciąży to dodatkowo dostałam clexane. Więc mój lekarz w drugą stronę poszedł, oba leki na rozrzedzenie.. dopiero jak się wchłonął krwiak to odstawiłam acard ale clexane zostaje do końca ciąży.

• KL Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy jak kobieta zareaguje na lek. U mnie Acard spowodował powiększenie krwiaka i musiałam odstawić. Krwiak się dość długo wchłaniał potem, ale przynajmniej już nie rósł, więc odstawie UE pomogło. Moja gin powiedziała, że u niektórych kobiet Acard nie wpłynie na to, ale są takie i do nich należę u których może być właśnie efekt w postaci zwiększenia krwawienia/plamienia przy krwiaku. Być może takie ostrożnościowe podejście wynikało też z tego gdzie krwiak był umiejscowiony - u ujścia szyjki. Dwa poprzednie były podkosmówkowe więc trochę łagodniejsza wersja i z nimi jakoś łatwiej było sobie poradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 17:24

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krwiaka. Krwawić zaczęłam w środę rano, po kilku godzinach byłam na usg. Krwiak na długość 2,1 cm Lekarz (z kliniki nieplodnosci) kazał natychmiast odstawić acard. Tak zrobiłam.
    Obecnie nie krwawie, mam jeszcze coraz mniejsze brązowe plamienie. Kontrola we wtorek.
    Dopytam czy na jakimś etapie powinnam do acardu wrócić, bo myślałam że to już odstawienie na stałe.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️🤞🍀

Chwilo trwaj! ❤️
  • Maciejkaa Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odstawiłam acard. Plamienia praktycznie już nie występują. Mam krwiaka 4x2. W piątek wizyta i zobaczymy czy coś się poprawiło.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ