LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z tymi snami to normalka w ciąży 😁😁
Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
-
Dokładnie! Ja zawsze w czasie pomiędzy owulacją, a okresem miałam przedziwne sny i tak samo problemy ze snem. Teraz mam podobnie 😅-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Obudziłam się znowu z plamieniem… w dodatku czuję jajnik ten z którego miałam owulację
Nie chce panikować bo wiem że wizyta nic nie pomoże… ale.
Łudzę się że to przez to że wczoraj trochę się zapomnieliśmy przed spaniem. Obiecuję już nigdy więcej, obiecuję wstrzemięźliwość do porodu… 😂😵💫😵💫😵💫😵💫😵💫😵💫 -
Dziewczyny jak to u Was z Prenatalnymi? Lekarz mi powiedział że na następnej wizycie zrobimy dokładne USG plus anatomię i wszystko sprawdzimy krok po kroku. Ja pytam go czy to prenatalne a on że tak, więc pytam o test pappa a on mi mówi że test ten się zleca jak są nieprawidłowości w USG bądź jak kobieta urodziła juz chore dziecko , albo w rodzinie bliskiej są przypadki chorób. A jeśli badanie USG jest ok to nie ma potrzeby tego robić. Jak to jest u Was? Bo czytam że zazwyczaj to jest pakiet USG plus pappa. Koleżanka rodzi za tydzień i np jej lekarz na drugim końcu Polski powiedział że samo USG bez krwi jest mało wiarygodne i nie wiem co mam myśleć.[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Obudziłam się znowu z plamieniem… w dodatku czuję jajnik ten z którego miałam owulację
Nie chce panikować bo wiem że wizyta nic nie pomoże… ale.
Łudzę się że to przez to że wczoraj trochę się zapomnieliśmy przed spaniem. Obiecuję już nigdy więcej, obiecuję wstrzemięźliwość do porodu… 😂😵💫😵💫😵💫😵💫😵💫😵💫
Kochana mi lekarz prowadzący w związku z krwiakiem, dopóki on jest zakazała współżyciaStarania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Dziewczyny, jesteście w miarę na świeżo z badaniami bety, więc może mi pomożecie 🥹 pierwszy raz dziś badałam betę - zobaczyłam 2 kreski na teście i w ciągu 15 minut kupiłam przez stronę betę w Alabie i byłam już w drodze do labu. Okazało się, że na wyniki muszę czekać 2 dni robocze, bo nie badają na miejscu tylko wysyłają do Warszawy. Powtórka w sobotę i wyniki będą dopiero w środę, bo dopiero w poniedziałek wyślą do badań. Podobno żeby wynik mieć od razu to nie można kupować przez stronę tylko stacjonarnie na miejscu i wtedy to nie jest B-HCG tylko HCG (tak powiedziała mi babeczka w Alabie). No i teraz nie wiem czy powtarzać w sobotę i czekać do środy na wyniki czy lepiej pójść jutro kupić na miejscu i powtórzyć w poniedziałek, ale to będą 3 dni a nie 2 do porównania przyrostu. Wyników z próbek wysłanych nie powinno się porównywać do tych badanych na miejscu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 09:38
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
Meeegy91 wrote:Dziewczyny jak to u Was z Prenatalnymi? Lekarz mi powiedział że na następnej wizycie zrobimy dokładne USG plus anatomię i wszystko sprawdzimy krok po kroku. Ja pytam go czy to prenatalne a on że tak, więc pytam o test pappa a on mi mówi że test ten się zleca jak są nieprawidłowości w USG bądź jak kobieta urodziła juz chore dziecko , albo w rodzinie bliskiej są przypadki chorób. A jeśli badanie USG jest ok to nie ma potrzeby tego robić. Jak to jest u Was? Bo czytam że zazwyczaj to jest pakiet USG plus pappa. Koleżanka rodzi za tydzień i np jej lekarz na drugim końcu Polski powiedział że samo USG bez krwi jest mało wiarygodne i nie wiem co mam myśleć.
Pierdzieli kocopoły przysługuje Ci normalnie PAPPA i jest jak najbardziej zalecana. Od tego roku przysługuje darmowo każdej kobiecie w Polsce w ciąży na NFZ. Więc nie daj się zbyćKamax9, Elena20 lubią tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Paulina66 wrote:Dziewczyny, jesteście w miarę na świeżo z badaniami bety, więc może mi pomożecie 🥹 pierwszy raz dziś badałam betę - zobaczyłam 2 kreski na teście i w ciągu 15 minut kupiłam przez stronę betę w Alabie i byłam już w drodze do labu. Okazało się, że na wyniki muszę czekać 2 dni robocze, bo nie badają na miejscu tylko wysyłają do Warszawy. Powtórka w sobotę i wyniki będą dopiero w środę, bo dopiero w poniedziałek wyślą do badań. Podobno żeby wynik mieć od razu to nie można kupować przez stronę tylko stacjonarnie na miejscu i wtedy to nie jest B-HCG tylko HCG (tak powiedziała mi babeczka w Alabie). No i teraz nie wiem czy powtarzać w sobotę i czekać do środy na wyniki czy lepiej pójść jutro kupić na miejscu i powtórzyć w poniedziałek, ale to będą 3 dni a nie 2 do porównania przyrostu. Wyników z próbek wysłanych nie powinno się porównywać do tych badanych na miejscu.
Ja szczerze mówiąc zrobiłabym chyba w innym labie te badania. Masz możliwość pójść np. do Diagnostyki? Raz, że nie dałabym rady tak długo czekać na wyniki, a dwa, że jak ta próbka tyle podróżuje to też nie jest dla niej najlepsze. Przyrost najlepiej badać po równych 48 godzinach, ale jak masz dłuższy odstęp to kalkulator też to ogarnie
Paulina66 lubi tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Październik 24⏸️
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Paulina66 wrote:Dziewczyny, jesteście w miarę na świeżo z badaniami bety, więc może mi pomożecie 🥹 pierwszy raz dziś badałam betę - zobaczyłam 2 kreski na teście i w ciągu 15 minut kupiłam przez stronę betę w Alabie i byłam już w drodze do labu. Okazało się, że na wyniki muszę czekać 2 dni robocze, bo nie badają na miejscu tylko wysyłają do Warszawy. Powtórka w sobotę i wyniki będą dopiero w środę, bo dopiero w poniedziałek wyślą do badań. Podobno żeby wynik mieć od razu to nie można kupować przez stronę tylko stacjonarnie na miejscu i wtedy to nie jest B-HCG tylko HCG (tak powiedziała mi babeczka w Alabie). No i teraz nie wiem czy powtarzać w sobotę i czekać do środy na wyniki czy lepiej pójść jutro kupić na miejscu i powtórzyć w poniedziałek, ale to będą 3 dni a nie 2 do porównania przyrostu. Wyników z próbek wysłanych nie powinno się porównywać do tych badanych na miejscu.
Ja też robiłam w diagnostyce i zawsze wynik miałam tego samego dnia. I nie robiłam hcg tylko beta hcg
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Dziś już nie dam rady nigdzie podejść, więc jeśli faktycznie do wieczora nie będę miała wyników z tego Alabu to uznam, że tego badania nie było i pójdę jutro, w poniedziałek i w środę, wtedy będę miała odstęp 3 i 2 dni.
Bo domyślam się, że laboratoria szpitalne też działają od rana i po 16 nie będzie możliwości tam zbadać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 09:59
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
Cześć dziewczyny ja po wizycie bąbel jest! 2 cm i 163 uderzeń serduszka wszystko ok narazie uffff jaka ulga
Lekarz dał mi skierowanie na prenatalne bo mówił że teraz są za darmo polecał gdzie i kiedy zrobić wyniki mówił że ok cukier lepiej niższy niż wyższy także odetchnęłam następną wizytą 27 grudnia 🙂Sanana, angelfromhell, Kamax9, Nieprzejrzysta, Elena20, Optymistka90, Izaxx, tygrysek7773, Pokahontaz26, Róża11, Ala1416, Dosia_24, Kinia92, Ambiwalentna, Vilka, Gosiaczek.prosiaczek, AnitaK, Galaxis, Wojcinka, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Paulina66 wrote:Dziś już nie dam rady nigdzie podejść, więc jeśli faktycznie do wieczora nie będę miała wyników z tego Alabu to uznam, że tego badania nie było i pójdę jutro, w poniedziałek i w środę, wtedy będę miała odstęp 3 i 2 dni.
Bo domyślam się, że laboratoria szpitalne też działają od rana i po 16 nie będzie możliwości tam zbadać?
U mnie szpitalny lab pracuje do 18 więc musisz sprawdzić32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Październik 24⏸️
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
-
angelfromhell wrote:Yyyy? Ją na wynik beta hcg czekałam 2h 😳 zrób w innym lab
Pierwszy raz w życiu szłam na betę, jeszcze w takich emocjach i na szybko, to nawet nie pomyślałam, że może byc jakaś różnica kupując badanie na miejscu, a przez stronę. Zwłaszcza, że zawsze wszystkie badania w Alabie kupowałam przez stronę i wyniki miałam tego samego dnia.
W takim razie pewnie jutro pójdę do Diagnostyki. I mogę tam kupić badanie na miejscu bez wcześniejszego zamawiania przez neta? Już się boję kupować wcześniej 😅😅30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
Chyba, że lepiej jutro jeszcze przeczekać i pójść w sobotę i potem w poniedziałek, żeby były 2 dni odstępu do porównania przyrostu? Doradźcie, bo jestem wciąż w szoku i nie jestem w stanie logicznie myśleć 😅30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
Paulina66 wrote:Chyba, że lepiej jutro jeszcze przeczekać i pójść w sobotę i potem w poniedziałek, żeby były 2 dni odstępu do porównania przyrostu? Doradźcie, bo jestem wciąż w szoku i nie jestem w stanie logicznie myśleć 😅
W diagnostyce możesz kupić jak najbardziej na miejscu ja tam nie chce nic mówić, ale mi się zdarzało z tego podniecenia i szczęścia robić betę dzień po dniu 😅 i też nie ma w tym nic złego.Paulina66 lubi tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Październik 24⏸️
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Ja już po badaniu. Kropek ma 1 cm, ♥️ bije 140 uderzeń, dostałam skierowanie na prenatalne i jakiś lek bo coś ponad normę wyszło w moczu. Następna wizyta 19 grudnia ☺️
Kamax9, Paulina66, Izaxx, Nieprzejrzysta, Sanana, angelfromhell, tygrysek7773, Pokahontaz26, Ala1416, Dosia_24, Kinia92, Vilka, AnitaK, Truśka, Galaxis, Wojcinka, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Paulina66 wrote:Chyba, że lepiej jutro jeszcze przeczekać i pójść w sobotę i potem w poniedziałek, żeby były 2 dni odstępu do porównania przyrostu? Doradźcie, bo jestem wciąż w szoku i nie jestem w stanie logicznie myśleć 😅
Może zrob screena badania które dokładnie kupiłaś bo się zastanawiam czy nie kupiłaś badania wolnej podjednostki bety którą bada się przy badaniach prenatalnych wtedy czas oczekiwania jest dłuższy.
Podstawowe badania jak beta czy progesteron są zawsze wykonywane w 1 dzień roboczy niezależnie czy jest to kupione przez internet czy stacjonarnie no cyba że kupiłaś złe badanie po prostu
Vilka, wave533 lubią tę wiadomość