X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy niejadków
Odpowiedz

Mamy niejadków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy które pociechy nie chcą jeść

Wiec zacznę jak wyglada to u nas
    Moi syn ma 2,5 roku do 14 msc jadł pięknie wszystko co dawałam warzywa owoce kaszki wszystko wsystko .
    Potem zaczął się powoli bunt i obracanie głowy na każda rzecz

W chwili obecnej mamy 2,5 roku i absolutnie nie da się namówić na spróbowanie nowej rzeczy . Nasz jadłospis to śniadanko najlepiej sucha bułka , kiełbaski i jajecznica właściwie to sama szyneczka z jajecznicy . Obiad na całe szczęście od jakiegoś czasu je zupki ale tylko w postaci rosołu z malutkim makaronem i mięsko . Drugie danie mięso ! Same mięso kotlet , kotlet mielony , nuggets , i rybka ostatanio tylko paluszki rybne z łososia . Kolacja budyń tylko waniliowy z ryżem na mleku lub sucha bułka . Uwielbiał swego czasu jogurty ale tylko danonki przestałam je dawać ze względu za skład . Owoców żadnych każdego dnia próbuje inne ostatanio wypił tylko 3 łyżeczki wody z arbuza jabłka jadł jeszcze 3 tyg temu teraz nie . Warzywa żadne . Robiłam frytki z piekarnika z marchewki słodkiego ziemniaka pietruszki pastynaka absolutnie nawet nic nie spróbował .
    Pewnie są jeszcze inne mamy niejadków tutaj . Może macie jakies sprowadzone sposoby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 20:38

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Podobno od drugiego roku życia zaczyna się takie wybrzydzanie. Z córką mam podobne przeboje ;) warzywa przemycam właśnie w kotletach mielonych ;)

Ale jeśli je rosołek to nie jest źle. Może spróbuj zapiekanki z ryżem, kurczakiem, brokułami, do której dodaje się rosołu.

Fajnie też można popróbować z układaniem jedzenia np w pociąg, albo misia czyli np głowa z bułki, nosek, uszy z parówki, oczka to jakieś warzywo (u nas musi być jeszcze wąs z ketchupu :D )

Czasochlonne to wszystko, ale nieraz super zabawa z tego wychodzi ;) wydaje mi się też, że takie niejedzenie kiedyś po prostu samo minie. Cierpliwości mama, będzie dobrze :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena i u mojego Vincenta sie pozmienialo. Czesto musze mu wrecz przypominac o jedzeniu, nawet sandwicze ktore uwielbial poszly w odstawke. Czasem trzeba sie niezle nagimnastykowac. Za to banany moglby jesc tonami i ogolnie z owocami nie ma wiekszych problemow.
    Nie zmuszamy malego do jedzenia.bo wydaje mu sie ze to moze prtyniesc odwritny skutek, choc czasem mi nerwy siegaja zenitu bo sie gimnastykuje a on tylko "nein" i pozamiatane.

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu niestety zapiekanki odpadają i przemycanie warzyw w kotletach panierkach tez ryżu nie zje tylko suchy makaron najlepiej spaghetti . Ostatnia szansa jest układanie obrazków i robienie mega zabawy ale tez wątpię ze wyjdzie bo on doskonale wie co jak wyglada .

Monika u nas dokładnie to samo wiecznie Nein i zakrywanie oczkow . Posłuchałam jakiś czas temu ciebie z sendwichami zje ale tylko ser nic więcej nie może być . Ciesz się kochana ze Vincent tak chętnie je owoce ja bym wszystko dała żeby jadł . Szczególnie ze ja jem masę na śniadanie cała miskę jagód lub truskawek potem śliwki gruszki jabłka arbuz właściwie cały dzień na tym żyje a on wiecznie bleeeeee

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena moze oni Taki etap maja. Dzis byla u mnie kolezanka z synkiem 3 miesiace starszym niz Vincent i mowi ze od jakiegos czas to jedzenie to katastrofa.

Wysłany: 6 czerwca 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas niestety to trwa już jakiś rok .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 23 miesięczny synek od 3 miesiecy jest niejadkiem, wczesniej jadł wszystko, musieliśmy się chowac z jedzeniem przed nim bo taki miał apetyt, bałam sie , że poprostu peknie.. w kwietniu pojawił sie problem, najpierw odrzucił obiady, pozniej kanapki, parówki, wpadłam w panike, przebadalismy go bo myślałam ż emoz ema robaki, przebadany, wyniki z krwi wszystkie w normie, no taki ma etap, od kilku dni je rosół, bo tak to tylko suche bułki, jogurty, saszetki owocowe noi mleko mm, marze o tym żeby ze smakiem zjadał kanapki czy obiady jak kiedyś

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może robaki?

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robilismy badania na obecnosc pasozytów + lamblie w specjalistycznym laboratorium w Stalowej Woli, nic nie wyszło, wczoraj ze smakiem zajadał się żurkiem, zostawiłam mu na dzis, znając życie dzis mu juz nie bedzie smakowac:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas owoce ale tylko w formie koktajli i smoothie, z tym nie ma problemu, bardzo lubi, ale zeby same to nawet nie tknie, noi soki wyciskane domowe tez bardzo lubi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ