Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Napady głodu-tak szybko?
Odpowiedz

Napady głodu-tak szybko?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, to moja pierwsza ciąża więc wszelkie objawy są mi nieznane. Czy to normalne, że w 9 tc mam naprawdę wilczy apetyt? muszę jeść co godzinę! Jeśli nic szybko nie zjem, to dopadają mnie mega mdłości. Nie wymiotuję tylko właśnie ten głód i spowodowane przez niego mdłości. Nie jem dużych ilości, bo później zgaga doskwiera. Ale czy to normalne żeby na takim etapie już tyle jeść?

m3sxskjolk535f4w.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyraźniej tak, bo ja tak miałam od 10 tygodnia :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• neczka90 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, aż boję się pomyśleć co będzie później!

m3sxskjolk535f4w.png
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam od 5 tygodnia do około 16. Co ciekawe przytyłam przez ten czas tylko kilogram. A był to rodzaj głodu, którego nie dało się oszukać jabłkiem, czy bananem. Nowy Człowiek domagał się węglowodanów i białka- był czas, około 10 tygodnia, że jadłam obiad w przedszkolu, gdzie pracuję, a godzinę później wychodziłam do baru po drugiej stronie ulicy, kupowałam kopytka, albo gołąbki i pożerałam je w drodze powrotnej do pracy. Trzeci obiad jadłam w domu. Cukier miałam w normie, dziecko zdrowe. Lekarz mi mówił, że to hormony ciążowe działają na ośrodek głodu w mózgu.

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ