X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Napady głodu-tak szybko?
Odpowiedz

Napady głodu-tak szybko?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, to moja pierwsza ciąża więc wszelkie objawy są mi nieznane. Czy to normalne, że w 9 tc mam naprawdę wilczy apetyt? muszę jeść co godzinę! Jeśli nic szybko nie zjem, to dopadają mnie mega mdłości. Nie wymiotuję tylko właśnie ten głód i spowodowane przez niego mdłości. Nie jem dużych ilości, bo później zgaga doskwiera. Ale czy to normalne żeby na takim etapie już tyle jeść?

m3sxskjolk535f4w.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyraźniej tak, bo ja tak miałam od 10 tygodnia :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• neczka90 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, aż boję się pomyśleć co będzie później!

m3sxskjolk535f4w.png
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam od 5 tygodnia do około 16. Co ciekawe przytyłam przez ten czas tylko kilogram. A był to rodzaj głodu, którego nie dało się oszukać jabłkiem, czy bananem. Nowy Człowiek domagał się węglowodanów i białka- był czas, około 10 tygodnia, że jadłam obiad w przedszkolu, gdzie pracuję, a godzinę później wychodziłam do baru po drugiej stronie ulicy, kupowałam kopytka, albo gołąbki i pożerałam je w drodze powrotnej do pracy. Trzeci obiad jadłam w domu. Cukier miałam w normie, dziecko zdrowe. Lekarz mi mówił, że to hormony ciążowe działają na ośrodek głodu w mózgu.

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ