Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Napady głodu-tak szybko?
Odpowiedz

Napady głodu-tak szybko?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, to moja pierwsza ciąża więc wszelkie objawy są mi nieznane. Czy to normalne, że w 9 tc mam naprawdę wilczy apetyt? muszę jeść co godzinę! Jeśli nic szybko nie zjem, to dopadają mnie mega mdłości. Nie wymiotuję tylko właśnie ten głód i spowodowane przez niego mdłości. Nie jem dużych ilości, bo później zgaga doskwiera. Ale czy to normalne żeby na takim etapie już tyle jeść?

m3sxskjolk535f4w.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyraźniej tak, bo ja tak miałam od 10 tygodnia :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• neczka90 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, aż boję się pomyśleć co będzie później!

m3sxskjolk535f4w.png
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam od 5 tygodnia do około 16. Co ciekawe przytyłam przez ten czas tylko kilogram. A był to rodzaj głodu, którego nie dało się oszukać jabłkiem, czy bananem. Nowy Człowiek domagał się węglowodanów i białka- był czas, około 10 tygodnia, że jadłam obiad w przedszkolu, gdzie pracuję, a godzinę później wychodziłam do baru po drugiej stronie ulicy, kupowałam kopytka, albo gołąbki i pożerałam je w drodze powrotnej do pracy. Trzeci obiad jadłam w domu. Cukier miałam w normie, dziecko zdrowe. Lekarz mi mówił, że to hormony ciążowe działają na ośrodek głodu w mózgu.

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ