X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Neoparin, heparyna, mutacja Pai-1
Odpowiedz

Neoparin, heparyna, mutacja Pai-1

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wdzięczna1996 Nowa

Wysłany: 20 maja, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, piszę do dziewczyn, które w ciąży przyjmowały neoparin lub inną heparynę. Do którego tygodnia robilyscie zastrzyki? Lekarz sugeruje aby je robić do końca 36 TC. ale mam obawy że coś się stanie z bobasem,.koleżanka była w podobnej sytuacji i przyjmowała przez całą ciążę i połóg. W internecie też krążą dwa powyższe zalecenia i sama już nie wiem co jest dobre, proszę o wasze doświadczenia ☺️

• LAYLA1 Koleżanka

Wysłany: 20 maja, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zaczęłam przyjmować zastrzyki jak tylko dowiedziałam się o ciąży, skończyłam jakieś 3 tygodnie po porodzie. Miałam przyjmować do miesiąca po porodzie, ale skonczyly mi się właśnie po 3 tygodniach i już wtedy przestałam robić zastrzyki.

Wdzięczna1996 lubi tę wiadomość

• Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 20 maja, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak że zastrzyk z heparyny jest przeciwskazaniem do znieczulenia w porodzie?

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
    Pai homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    22.03 bhcg 117, prog 37
    24.03 bhcg 288
    27.03 bhcg 1149
    31.03 bhcg 5718
    9.04 CRL 0.48cm z ❤️
    23.04 CRL 1.9cm 😺
    7.05 3.72cm 😺
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
    16.06 - amnio
    21.07 2prenatalne 🩷

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 50, luteina 200

preg.png
  • LAYLA1 Koleżanka

Wysłany: 20 maja, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    A nie jest tak że zastrzyk z heparyny jest przeciwskazaniem do znieczulenia w porodzie?
    Przed porodem powinno się odstawić heparynę, ale nie wiem czy dlatego, ze nie mozna wtedy miec znieczulenia. Wiadomo, różnie bywa, nie zawsze da się przewidzieć kiedy się zacznie. Ja miałam indukcję więc wieczorem przed dniem porodu już nie robiłam zastrzyku. Mi lekarz prowadzacy mówił że jeśli będę czuła ze się zaczyna a będzie zbliżała się pora zastrzyku to żeby nie robić.

• Wdzięczna1996 Nowa

Wysłany: 20 maja, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć trzeba odstawić neoparin przed porodem, bo istnieje ryzyko wykrwawienia jeżeli doszło by do CC, nikt jednak konkretnie nie mówi kiedy to ma nastąpić, natomiast z tego co wiem obligatoryjnie odstawia się acard maksymalnie w 36 tygodniu

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ