SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Niska Beta hcg
Odpowiedz

Niska Beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku żeby zapytać Was ciężaroweczek. Dzisiaj jest mój 30dc, owulacja wypada mi przeważnie na 18dc. Dziś byłam na Becie, która wyszła mi : 27mIu.
    Babeczka w laboratorium powiedziała mi, że wynik jest pozytywny, ale ma się nijak, bo między 1-10 tygodniem powinnam mieć już 200.
    O co chodzi ?
    Czytałam, że normy są :
    kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml
    3 — 4 tydzień: 9 — 130 mIU/ml
    Czy któraś z Was może miała podobną sytuacje i skończyła się dobrze?
    Czy taki wynik może świadczyć o po prostu późnym zagnieżdżeniu?
    Oczywiście bete powtórze, ale dwa dni oczekiwania bez informacji to męczarnia.

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś mieć podane normy na wyniku. Powtórz betę po 48 h i zobacz jak przyrasta

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani z laba nie powinna interpretować żadnych wyników, bo od tego nie jest. Powtórz betę po 48h.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• józefka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko powtórz bete w tym samym labie, bo mogą normy się nieco różnić w różnych laboratoriach :) powodzenia

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doświadczenia: owulacja w 13dc, beta robiona w 25dc i beta 27,87 czyli też niewysoko, ale zgodnie z normami laboratorium. Miałam wtedy 4 tydz. :) Teraz 38tc :)

8p3o3e3kdmy2lofu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ