X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Normy tętna płodu w stosunku do tc
Odpowiedz

Normy tętna płodu w stosunku do tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, byłam dzisiaj na pierwszej wizycie ciążowej. Z om 7+1 z USG 6+3 tętno płodu 118 uderzeń na minutę. Czytam i te normy strasznie się rozjeżdżają i już sama nie wiem. Kolejna wizyta 2 stycznia

• Ann12 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6+5 było 125 bpm, lekarz mówił że w normie, ale ja i tak się stresuję że to za mało. Czekam cierpliwie do kolejnej wizyty po świętach i zobaczymy co będzie

6.2024 10tc 💔
    10.2024 cb 💔

4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
    31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
    13.01 - 12w6d, 6,6cm, 165 bpm

MTHFR hetero
    PAI-1 hetero

preg.png[/url]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie możesz zajść w ciążę? Rozpocznij diagnostykę już teraz – przygotuj się na czerwiec!

Świetne wieści dla wszystkich par, które pragną skorzystać z procedury in vitro, ale ze względów ekonomicznych nie mogli sobie na nią pozwolić... Już wkrótce rusza państwowy program wsparcia, który będzie finansował metodę zapłodnienia pozaustrojowego! Już teraz warto o tym pomyśleć, rozpocząć diagnostykę, aby jak najlepiej przygotować się do procedury. Podpowiadamy na co zwrócić uwagę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ