X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nowe przepisy - macierzyński 2016
Odpowiedz

Nowe przepisy - macierzyński 2016

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bbasiek Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) zwracam się z zapytaniem, czy któraś z Was orientuje się jak wygląda obliczanie macierzyńskiego w tym roku? Ponoć od 2016 są nowe przepisy i liczy się rok przepracowany na umowie o pracę (rok muszą być odprowadzane składki do ZUS). Jestem w 15tc i zastanawiam się jakie będzie moje wynagrodzenie na macierzyńskim w przypadku gdy odprowadzam składki dopiero od kwietnia tego roku. Będę wdzięczna za pomoc :)

bbasiek
    85999n738fffvmfc.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok dotyczy chyba dzialalnosci gospodarczych, krus i umow zlecen jesli jest placona dobrowolna skladka chorobowa, mozna sie anonimowo zapytac na infolinii zus

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • bbasiek Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie. Bardzo dziękuję za odpowiedź:)

bbasiek
    85999n738fffvmfc.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ