X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Obawy - wczesna ciąża
Odpowiedz

Obawy - wczesna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • fieldofjoy Nowa

Wysłany: 25 stycznia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć...
    Spóźniał mi się okres (10 grudnia miałam ostatnią miesiączkę).
    14 stycznia - test płytkowy dodatni.
    16 stycznia - beta HCG 456.2.
    21 stycznia - pani ginekolog stwierdziła na podstawie USG podejrzenie wczesnej ciąży (na wizycie nie otrzymałam jeszcze wyniku bety hcg). Na zdjęciu widać pęcherzyk 3 mm, ale nie widać zarodka. Wg kalendarza ciąża zaczyna tego dnia 6 tydzień.
    23 stycznia - beta HCG 3060.
    Dociera do mnie że jestem w ciąży, wszystkie objawy na to wskazują (chociaż czuje się bardzo dobrze:) )
    Cały czas mam obawy czy wszystko jest jak należy. Przyrost bety hcg wg moich wyliczeń jest okej - kolejna wizytę będę miała dopiero 5 lutego. Podzielcie się swoimi doświadczeniami, może się uspokoję, bo wciąż mam obawy, że coś jest nie tak, skoro nie było widać zarodka... 🥺

• Martiiii Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się tyle naczytałam w internecie że wiedziałam że muszę się umówić dopiero w tym terminie kiedy powinien być zarodek z serduszkiem żeby oszczędzić stresu. 5 lipca test, a wizyta dopiero 24 lipca, to był najdłuższy czas w moim życiu, na wizycie było widać 3mm zarodka z serduszkiem. Jak się dowiedziałam że następna wizyta za miesiąc to pomyślałam że to niemożliwe... Oczywiście poszłam po 2tyg zwalając na bóle brzucha ;) w 8tyg już było widać przepiękną słodką krewetkę z rączkami i nóżkami ♥️ także to co czujesz jest normalne, teraz piszę już bez emocji ale ciśnienie na 1 wizycie 160 na 95 i władowanie się na wizytę po 2tyg chyba mówi wszystko. PS. U mnie to był 6+1 z usg, a "wg kalendarza" 6+5 więc na to tak nie patrz bo owulacja może być później. Poszłabym dzień, dwa wcześniej i mogłoby go nie być.

A w ogóle to pęcherzyk 3mm to dopiero co się pojawił, dosłownie 2 dni i już byłby pewnie zarodek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:40

fieldofjoy lubi tę wiadomość

preg.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na wizytę po pozytywnych testach i becie w 6+1 według miesiączki - był pęcherzyk 18mm ale zarodka nie było.

Poszłam tydzień później i był zarodek i bijące serduszko - owulacja była prawie tydzień później, stąd nic nie było widać wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:21

fieldofjoy lubi tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk to już coś wazne że tam gdzie trzeba a nie w jajowodzie...
    5.2 musi być serduszko i będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki.

Ww, fieldofjoy lubią tę wiadomość

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • fieldofjoy Nowa

Wysłany: 25 stycznia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:
    Hej, ja się tyle naczytałam w internecie że wiedziałam że muszę się umówić dopiero w tym terminie kiedy powinien być zarodek z serduszkiem żeby oszczędzić stresu. 5 lipca test, a wizyta dopiero 24 lipca, to był najdłuższy czas w moim życiu, na wizycie było widać 3mm zarodka z serduszkiem. Jak się dowiedziałam że następna wizyta za miesiąc to pomyślałam że to niemożliwe... Oczywiście poszłam po 2tyg zwalając na bóle brzucha ;) w 8tyg już było widać przepiękną słodką krewetkę z rączkami i nóżkami ♥️ także to co czujesz jest normalne, teraz piszę już bez emocji ale ciśnienie na 1 wizycie 160 na 95 i władowanie się na wizytę po 2tyg chyba mówi wszystko. PS. U mnie to był 6+1 z usg, a "wg kalendarza" 6+5 więc na to tak nie patrz bo owulacja może być później. Poszłabym dzień, dwa wcześniej i mogłoby go nie być.

A w ogóle to pęcherzyk 3mm to dopiero co się pojawił, dosłownie 2 dni i już byłby pewnie zarodek :)

Dzięki. Być może u mnie też jest wcześniej niż szacowałam na początku. Pozostaje wytrwale czekać do piątego :)

• le_bonheur Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na pierwszą wizytę w 6 tc - lekarz potwierdził ciążę, ale powiedział, żebym wróciła za 4 tygodnie w 10 tc, wtedy będzie już serduszko i będzie w stanie całkowicie potwierdzić żywy płód. Dzisiaj jestem 33+0 i mamy się świetnie. :)

Latest news:
    10.02.2025 ➡️ 2427 g (+/- 354 g)

Kolejna wizyta:
    lekarz prowadzący - 17.03.2025 🩺 chyba, że poród zacznie się wcześniej
    diabetolog - 19.02.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa 🍫 na insulinie nocnej i doposiłkowej. 💉

Kwas foliowy, jod, witamina D, DHA - od kwietnia 2024. 💊

preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam owulację równo 14 dc, w 4 tyg + 6 dni już był pęcherzyk z zarodkiem widoczny. W 6+0 bodajże już serduszko

Starania od 06.2022

👩🏼 33

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
    Luty 2025 🍼👶❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ