X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Obawy - wczesna ciąża
Odpowiedz

Obawy - wczesna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • fieldofjoy Nowa

Wysłany: 25 stycznia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć...
    Spóźniał mi się okres (10 grudnia miałam ostatnią miesiączkę).
    14 stycznia - test płytkowy dodatni.
    16 stycznia - beta HCG 456.2.
    21 stycznia - pani ginekolog stwierdziła na podstawie USG podejrzenie wczesnej ciąży (na wizycie nie otrzymałam jeszcze wyniku bety hcg). Na zdjęciu widać pęcherzyk 3 mm, ale nie widać zarodka. Wg kalendarza ciąża zaczyna tego dnia 6 tydzień.
    23 stycznia - beta HCG 3060.
    Dociera do mnie że jestem w ciąży, wszystkie objawy na to wskazują (chociaż czuje się bardzo dobrze:) )
    Cały czas mam obawy czy wszystko jest jak należy. Przyrost bety hcg wg moich wyliczeń jest okej - kolejna wizytę będę miała dopiero 5 lutego. Podzielcie się swoimi doświadczeniami, może się uspokoję, bo wciąż mam obawy, że coś jest nie tak, skoro nie było widać zarodka... 🥺

• Martiiii Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się tyle naczytałam w internecie że wiedziałam że muszę się umówić dopiero w tym terminie kiedy powinien być zarodek z serduszkiem żeby oszczędzić stresu. 5 lipca test, a wizyta dopiero 24 lipca, to był najdłuższy czas w moim życiu, na wizycie było widać 3mm zarodka z serduszkiem. Jak się dowiedziałam że następna wizyta za miesiąc to pomyślałam że to niemożliwe... Oczywiście poszłam po 2tyg zwalając na bóle brzucha ;) w 8tyg już było widać przepiękną słodką krewetkę z rączkami i nóżkami ♥️ także to co czujesz jest normalne, teraz piszę już bez emocji ale ciśnienie na 1 wizycie 160 na 95 i władowanie się na wizytę po 2tyg chyba mówi wszystko. PS. U mnie to był 6+1 z usg, a "wg kalendarza" 6+5 więc na to tak nie patrz bo owulacja może być później. Poszłabym dzień, dwa wcześniej i mogłoby go nie być.

A w ogóle to pęcherzyk 3mm to dopiero co się pojawił, dosłownie 2 dni i już byłby pewnie zarodek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:40

fieldofjoy lubi tę wiadomość

preg.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na wizytę po pozytywnych testach i becie w 6+1 według miesiączki - był pęcherzyk 18mm ale zarodka nie było.

Poszłam tydzień później i był zarodek i bijące serduszko - owulacja była prawie tydzień później, stąd nic nie było widać wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:21

fieldofjoy lubi tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk to już coś wazne że tam gdzie trzeba a nie w jajowodzie...
    5.2 musi być serduszko i będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki.

Ww, fieldofjoy lubią tę wiadomość

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • fieldofjoy Nowa

Wysłany: 25 stycznia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiiii wrote:
    Hej, ja się tyle naczytałam w internecie że wiedziałam że muszę się umówić dopiero w tym terminie kiedy powinien być zarodek z serduszkiem żeby oszczędzić stresu. 5 lipca test, a wizyta dopiero 24 lipca, to był najdłuższy czas w moim życiu, na wizycie było widać 3mm zarodka z serduszkiem. Jak się dowiedziałam że następna wizyta za miesiąc to pomyślałam że to niemożliwe... Oczywiście poszłam po 2tyg zwalając na bóle brzucha ;) w 8tyg już było widać przepiękną słodką krewetkę z rączkami i nóżkami ♥️ także to co czujesz jest normalne, teraz piszę już bez emocji ale ciśnienie na 1 wizycie 160 na 95 i władowanie się na wizytę po 2tyg chyba mówi wszystko. PS. U mnie to był 6+1 z usg, a "wg kalendarza" 6+5 więc na to tak nie patrz bo owulacja może być później. Poszłabym dzień, dwa wcześniej i mogłoby go nie być.

A w ogóle to pęcherzyk 3mm to dopiero co się pojawił, dosłownie 2 dni i już byłby pewnie zarodek :)

Dzięki. Być może u mnie też jest wcześniej niż szacowałam na początku. Pozostaje wytrwale czekać do piątego :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ