X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Opinie o Vita-miner prenatal
Odpowiedz

Opinie o Vita-miner prenatal

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emieska Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 9 tygodniu ciąży i ginekolog zalecił mi brać Vita-miner prenatal. Brała któraś z Was ? Co myślicie o tym zestawie witamin i minerałów ?

Agaata lubi tę wiadomość

970b42caa3a77896cbc625b6b05cc537.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic co jest koncernu Aflofarm nie jest dla mnie dobre (jestem farmaceutką), dla jasności to jest ta firma, której reklamy w tv i radiu lecą non stop. Lekarza pewnie odwiedził przedstawiciel firmy i dał parę gratisów ;)

Est, ~Rewianka~, pigułka, Anoolka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Nic co jest koncernu Aflofarm nie jest dla mnie dobre (jestem farmaceutką), dla jasności to jest ta firma, której reklamy w tv i radiu lecą non stop. Lekarza pewnie odwiedził przedstawiciel firmy i dał parę gratisów ;)

A możesz uzasadnić dlaczego nie są dobre? Mają jakiś beznadziejny skład? Jakieś konkrety?

Ja brałam całą ciążę i teraz przy kp też biorę, porównywałam skład z Centrum Materna i jest praktycznie taki sam. Za to cena jest zdecydowanie niższa. Nie miałam żadnych niedoborów witamin w ciąży ani teraz więc chyba było ok - choć niektórzy twierdzą, że łykanie witamin mija się z celem w ogóle.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:03

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam z synkiem całą ciążę i zdrowiutki jak ryba :) Teraz gin zalecił mi Prenatal Uno / duo i zamierzam spróbować.

Jagoda_123 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:

Mamy dokładnie takie samo zdanie. Ja też nie ufam niczemu co zrobi ta firma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 10:00

~Rewianka~, pigułka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Jagoda_123 Nowa

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja brałam z synkiem całą ciążę i zdrowiutki jak ryba :) Teraz gin zalecił mi Prenatal Uno / duo i zamierzam spróbować.

U mnie dokładnie tak samo - gin zalecił mi prenatal, teraz już drugi trymestr i biorę prenatal duo. bardzo dobrze się to "przyjmuje", nie miałam po prenatalu problemu z zyganiem, z innymi bylo różnie.

• Pani-ka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krytykować jest łatwo ale konkretów żadna Pani nie podała. Równie dobrze Pani może być przedstawicielką konkurencyjnej firmy.

Brałam w pierwszej ciąży z dha, później podczas karmienia, teraz w drugiej ciąży biorę tylko dha, witaminki od 2 trymestru. wyniki zawsze super, żadnych rewelacji żołądkowych :)

1f11cdbe84.png

relg8rib7k4p51z3.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ cały koncert nastawiony jest na marketing i ilość, a nie na jakość. Starają się stworzyć niszę, wynajdują ludziom nowe schorzenia, nagłaśniają to i produkują tani preparat na daną dolegliwość. Nawet przedstawiciele tej firmy nie chcą kupować ich preparatów, bo wiedzą, że jakość niestety nie jest najwyższych lotów. Suplementy diety nie mają tak dużych kontroli, więc w tych tabletkach może być wszystko, możemy tylko liczyć na uczciwość danej firmy, a niestety do tej nikt na rynku farmaceutycznym zaufania nie ma. Warto nadmienić, że ta sama firma z braku pomysłów dla ludzi wypuściła teraz witaminki dla psów Revettia, które pewnie schodzą z tej samej linii produkcyjnej, a zarobić można więcej. Warto jeszcze nadmienić, że jeszcze niedawno był tylko jeden vitaminer-prenatal z DHA zalecany od początku ciąży i przy planowaniu, a teraz go już oczywiście rozmnożyli i na starym napisali, że jest tylko od 2 trymestru ciąży.
    Każdy łyka to co chce, a placebo to najlepszy lek, więc jak ktoś wierzy, że te witaminy mu pomogą, to niech łyka.

Dorka87, Anoolka lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ponieważ cały koncert nastawiony jest na marketing i ilość, a nie na jakość. Starają się stworzyć niszę, wynajdują ludziom nowe schorzenia, nagłaśniają to i produkują tani preparat na daną dolegliwość. Nawet przedstawiciele tej firmy nie chcą kupować ich preparatów, bo wiedzą, że jakość niestety nie jest najwyższych lotów. Suplementy diety nie mają tak dużych kontroli, więc w tych tabletkach może być wszystko, możemy tylko liczyć na uczciwość danej firmy, a niestety do tej nikt na rynku farmaceutycznym zaufania nie ma. Warto nadmienić, że ta sama firma z braku pomysłów dla ludzi wypuściła teraz witaminki dla psów Revettia, które pewnie schodzą z tej samej linii produkcyjnej, a zarobić można więcej. Warto jeszcze nadmienić, że jeszcze niedawno był tylko jeden vitaminer-prenatal z DHA zalecany od początku ciąży i przy planowaniu, a teraz go już oczywiście rozmnożyli i na starym napisali, że jest tylko od 2 trymestru ciąży.
    Każdy łyka to co chce, a placebo to najlepszy lek, więc jak ktoś wierzy, że te witaminy mu pomogą, to niech łyka.
    Bardzo dobrze to ujelas!
    Pojawia sie pytanie do dziewczyn, ktore braly cala ciaze i mialy takie "super" wyniki co by bylo gdyby ich nie braly, podejrzewam ze to samo a szkoda zoladka tylko ;)

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łykam te witaminy, sama je kupiłam jeszcze podczas starań, skusiła mnie chyba przystępna cena... Podczas wizyty poinformowałam tylko lekarza że biorę te witaminy to powiedział że ok i żebym brała do 12 tc. Ale teraz zmieniam lekarza a z tego co słyszałam to nowy gin każe wszystkim brać Femibion Natal

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    ja łykam te witaminy, sama je kupiłam jeszcze podczas starań, skusiła mnie chyba przystępna cena... Podczas wizyty poinformowałam tylko lekarza że biorę te witaminy to powiedział że ok i żebym brała do 12 tc. Ale teraz zmieniam lekarza a z tego co słyszałam to nowy gin każe wszystkim brać Femibion Natal

Ja się pytałam swojego lekarza o ten femibion, bo ma bogaty skład i powiedział, że według niego tam jest wszystkiego za dużo. Zalecił mi pregnę plus. Tam jest tylko żelazo, jod, kwas foliowy, wit D i kwasy omega. Powiedział, że to jest to, co zaleca się suplementować w ciąży, a całą resztę powinno się dostarczyć z pożywieniem.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ja tez uwazam ze Pregna plus jest dobra i sama ja przyjmuje, jest tam wszystko co najważniejsze, jeszcze mama dha chyba ma podobny skład.

• Platanowa Debiutantka

Wysłany: 7 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drugą ciąże biorę pregne plus i sie spisuje. Podczas karmienia piersia tez mozna ja brac. Dobry sklad bez zadnych zbednych dodatkow.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam od początku ciąży vita miner prenatal teraz biorę ten z dla. Wyniki w normie i samopoczucie dobre

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ