Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pepsi
Odpowiedz

Pepsi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika i Sławek Nowa

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży można pić pepsi ?

Weronika
    i81xegz287txfqjv.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieszczególnie :( Nie jest polecana bo zawiera kofeinę i dużo cukru.

Est lubi tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze raz na jakis czas nie zaszkodzi. Wazne zeby nie pic codziennie i w duzych ilosciach ale raz/2 razy na miesiac ok

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady dziewczyny. Gdyby się dobrze zastanowić to właściwie w ciąży nie można by nic. Ja jak miałam ochotę to piłam pepsi, wiadomo, że nie litrami ale był czas, że codziennie. Od połowy ciąży pokochałam znowu kawę i też piłam rozpuszczalną. Rozmawiałam o tym z moim ginekologiem i powiedziała, że jeśli mam ochotę to nie mówi nie. Tylko wszystko z umiarem. Dodam tylko, że ciąża bezproblemowa i dziecko zdrowiutkie ;-)

ZieloneOliwki, pasia27, nowatorka, Cigaretta lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wyjątkiem rzeczy zakazanych w ciąży- surowizny, serów pleśniowych itd to myślę że można wszystko byleby z umiarem. Nie przesadzajmy :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko raz na miesiąc?

Ja od początku w oby dwóch ciazach pije..na mdłości,na zaparcia,na niestrawność..teraz nie kupuje butli 2l a puszeczke na czarna godzinę ,wypijam mniej ale zaspokajam pypcia hehe

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Za wyjątkiem rzeczy zakazanych w ciąży- surowizny, serów pleśniowych itd to myślę że można wszystko byleby z umiarem. Nie przesadzajmy :)
    Dokladnie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piłam raz na jakiś czas, a pod koniec ciąży zawsze miałam małą butelkę w domu żeby małego rozruszać przed usg, czy jak czułam mniej ruchów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepsi, Coca-cola itp. wypłukują z organizmu wapń, ważny podczas kształtowania się układu kostnego, z tego powodu też nie powinno się przesadzać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 16:31

• zielarka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sery pleśniowe z mleka pasteryzowanego można jeść w ciąży, a to właściwie wsztystkie popularne sery pleśniowe. Czemu wciąż powtarzacie nieprawdziwe informacje? Kawa też jest ok i cola/pepsi, wszystko można byle z umiarem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 08:51

livia30 lubi tę wiadomość

FITop1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ