X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze ruchy dziecka
Odpowiedz

Pierwsze ruchy dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Wiktoria1705 Nowa

Wysłany: 21 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem w swojej pierwszej ciąży. Od 18 tygodnia czuję ruchy dziecka, na początku były słabe ale potem już coraz silniejsze, nawet mój mąż mógł je poczuć. Teraz jestem w 21 tygodniu i od dwóch dni czuję maluszka bardzo słabo albo prawie wcale. Strasznie się martwię. Dwa dni temu byłam na wizycie u lekarza i wszystko było dobrze, ale wczoraj i dzisiaj praktycznie nic nie czuje. Nie wiem czy niepotrzebnie się nakręcam czy naprawdę powinnam jechać do szpitala bo coś może być nie tak. Może któraś z was miała podobnie?

• Balbinka8 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak czasem miałam że jednego dnia bardzo aktywne dziecko a drugiego mniej lub wcale. Jeśli czujesz się mocno zaniepokojona podejdź na IP niech sprawdzą żebyś się lepiej czuła. Ja dla swojego komfortu psychicznego kupiłam detektor tętna w takich monetach mocno mi pomagało. Czasem wystarczyło wypicie coli żeby lekko coś się poruszała 🙃
    Nie ma co się stresować niepotrzebnie bo dziecko czuje też niepokój ☺️

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na takim etapie mogą być ruchy trochę mniej wyczuwalne, bo dzidzia jeszcze maleńka. Cos slodkiego powinno tez pomóc 😉 Ale jeśli się niepokoisz lepiej sprawdzić w szpitalu lub u lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 15:38

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ