X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne połóg po CC, L4 dla taty, kasa z PZU
Odpowiedz

połóg po CC, L4 dla taty, kasa z PZU

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam zapytać jak wygląda połóg po CC?

czy również używa się Tantum Rose do przemywania krocza? czy to tylko przy porodzie SN?

również połóg trwa 6 tygodni?

kiedy można zacząć ćwiczyć po CC?

czy mąż dostanie zwolnienie na mnie, jeśli tak to płatne 80 czy 100%?

czy oprócz pieniędzy dla mnie i męża z ubezpieczenia grupowego z PZU należy się coś w związku z pobytem w szpitalu?

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polog po cc rowniez trwa 6tyg,co nie znaczy,ze tyle czasu bedziesz krwawic,u mnie krwawienie trwalo 2 dni a potem juz tylko plamilam kilka tyg. Cwiczyc mozna tak naprawde dopiero po pol roku,ale to zalezy od decyzji lekarza czy wszystko.dobrze sie zagoi na zewnatrz i wewnatrz.
    Szpitale nie chca wypisywac zwolnien dla meza na opieke nad zona. Na to bym nie liczyla.
    Czy nalezy Ci sie jakas kaska z tytulu pobytu w szpitalu to zalezy od Twojego ubezpieczyciela,niektorzy nie wyplacaja z tytulu pobytu w zwiazku z porodem. Musisz to sprawdzic w swojej umowie. Ten sam ubezpieczyciel moze miec inne warunki, inne umowy grupowe.
    Tylko ciazowe zwolnienie jest platne 100% z tego.co wiem,ale tak jak mowie,nie znam nikogo.komu szpital wypisal zwolnienie na opieke nad zona. W najlepszym razie kaza Ci zglosic sie po takie zwolnienie do swojego gina.
    Acha,ja nie uzywalam Tantum Rosa,bo przy CC uznalam za zbedne.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Twój mąż dostanie urlop tacierzynski 2 tyg :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Daven Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż po moich pierwszych dwóch cc dostał zwolnienie lekarskie na 14 dni (nawet lekarka podpowiedziała, żeby brał od poniedziałku do piątku, więc wyszły prawie 3 tyg) płatne 80%, wystawione przez LEKARZA RODZINNEGO a nie szpital. Zwolnienie na podstawie mojego wypisu ze szpitala.

Zajrzyj tutaj, ZUS wszystko ładnie wyjaśnił :) http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433

Do mycia rany i krocza najlepsze szare mydło, w każdym razie mi lekarze i położne polecali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:47

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zalezy od szpitala ja nie brałam zwolnienia dla meza ale mogli jak najbardziej wystawic bo pytałam

relge6ydcagtei15.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila - prawda, zależy od szpitala. Mojemu mężowi szpital zwolnienia wystawić nie chciał (tak jak pisała GabiK) i odesłał do rodzinnego. Także jak szpital odmówi, to jeszcze nie koniec świata ;).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mauz tez miał zwolnienie, ale od lekarza rodzinnego, w szpitalu nie wystawia. Płatne 80%. Ja w zaleceniach miałam tantum rosa, ale nie przemywałam, bo miałam ciecie, wiec tylko na bliznę octanisept;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna zalecila delikatne ćwiczenia juz 10dni po cc. A 7 tyg. po cc lekarka powiedziała ze mogę ćwiczyć normalnie. Wiadomo ze żadne aerobiki, pilatesy czy silownie w gre nie wchodziły ale domu mogłam nawet brzuszki robic. Jestem prawie 7 miesięcy po cc i zyje. Ale jak najbardziej zgodzę się z tym ze trzeba to uzgodnić z lekarzem. Nam nawet lekarz w szpitalu jeszcze powiedzial ze możemy uprawiać seks zaraz po wyjściu tylko zabezpieczać sie gumkami nie tyle z powodu następnej ciąży co bakterii. Ale ja nie mieszkam w PL i tu wiele zaleceń jest innych.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ