połóg po CC, L4 dla taty, kasa z PZU
-
Dziewczyny chciałam zapytać jak wygląda połóg po CC?
czy również używa się Tantum Rose do przemywania krocza? czy to tylko przy porodzie SN?
również połóg trwa 6 tygodni?
kiedy można zacząć ćwiczyć po CC?
czy mąż dostanie zwolnienie na mnie, jeśli tak to płatne 80 czy 100%?
czy oprócz pieniędzy dla mnie i męża z ubezpieczenia grupowego z PZU należy się coś w związku z pobytem w szpitalu? -
Polog po cc rowniez trwa 6tyg,co nie znaczy,ze tyle czasu bedziesz krwawic,u mnie krwawienie trwalo 2 dni a potem juz tylko plamilam kilka tyg. Cwiczyc mozna tak naprawde dopiero po pol roku,ale to zalezy od decyzji lekarza czy wszystko.dobrze sie zagoi na zewnatrz i wewnatrz.
Szpitale nie chca wypisywac zwolnien dla meza na opieke nad zona. Na to bym nie liczyla.
Czy nalezy Ci sie jakas kaska z tytulu pobytu w szpitalu to zalezy od Twojego ubezpieczyciela,niektorzy nie wyplacaja z tytulu pobytu w zwiazku z porodem. Musisz to sprawdzic w swojej umowie. Ten sam ubezpieczyciel moze miec inne warunki, inne umowy grupowe.
Tylko ciazowe zwolnienie jest platne 100% z tego.co wiem,ale tak jak mowie,nie znam nikogo.komu szpital wypisal zwolnienie na opieke nad zona. W najlepszym razie kaza Ci zglosic sie po takie zwolnienie do swojego gina.
Acha,ja nie uzywalam Tantum Rosa,bo przy CC uznalam za zbedne. -
Mój mąż po moich pierwszych dwóch cc dostał zwolnienie lekarskie na 14 dni (nawet lekarka podpowiedziała, żeby brał od poniedziałku do piątku, więc wyszły prawie 3 tyg) płatne 80%, wystawione przez LEKARZA RODZINNEGO a nie szpital. Zwolnienie na podstawie mojego wypisu ze szpitala.
Zajrzyj tutaj, ZUS wszystko ładnie wyjaśnił http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433
Do mycia rany i krocza najlepsze szare mydło, w każdym razie mi lekarze i położne polecali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:47
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
nick nieaktualnyMi polozna zalecila delikatne ćwiczenia juz 10dni po cc. A 7 tyg. po cc lekarka powiedziała ze mogę ćwiczyć normalnie. Wiadomo ze żadne aerobiki, pilatesy czy silownie w gre nie wchodziły ale domu mogłam nawet brzuszki robic. Jestem prawie 7 miesięcy po cc i zyje. Ale jak najbardziej zgodzę się z tym ze trzeba to uzgodnić z lekarzem. Nam nawet lekarz w szpitalu jeszcze powiedzial ze możemy uprawiać seks zaraz po wyjściu tylko zabezpieczać sie gumkami nie tyle z powodu następnej ciąży co bakterii. Ale ja nie mieszkam w PL i tu wiele zaleceń jest innych.
-