X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Porada
Odpowiedz

Porada

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iza2001 Nowa

Wysłany: 25 czerwca, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim
    Kontaktuje się tutaj z wami ponieważ mam pytanie odnośnie takich objawów przed porodem , o ile można to tak nazwać.
    Czy któraś mama miała takie objawy podobne przed porodem jak , bardzo mocny ból szyjki macicy? I takie ciągnięcie oraz kłucie w pochwie ?
    Inne objawy które u mnie występują to ciągłe przesiadywanie w toalecie . Ból w pachwinach oraz promieniowanie do ud i pośladków . Będę wdzięczna za odpowiedzi

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza2001 wrote:
    Dzień dobry wszystkim
    Kontaktuje się tutaj z wami ponieważ mam pytanie odnośnie takich objawów przed porodem , o ile można to tak nazwać.
    Czy któraś mama miała takie objawy podobne przed porodem jak , bardzo mocny ból szyjki macicy? I takie ciągnięcie oraz kłucie w pochwie ?
    Inne objawy które u mnie występują to ciągłe przesiadywanie w toalecie . Ból w pachwinach oraz promieniowanie do ud i pośladków . Będę wdzięczna za odpowiedzi

Raczej to zupełnie normalne objawy, zawsze można podejść na IP jak Cię to stresuje.

Na ból w pachwinach mnie pomogła wizyta u fizjo.

age.png
  • Betty29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza2001 wrote:
    Dzień dobry wszystkim
    Mnie bardzo zaczęło ciągnąć kroczę przed porodem.

31.05.24- II 1-2 tc
    07.06.23- II 2-3 tc
    👩‍⚕️18.06.24 ❤️ 6+0 0,34cm 🍀
    👩‍⚕️02.07.24 8+3 1,83 cm 🍀
    🧬 I - 02.08.24 12+6 7,41 cm 🍀
    🧬II - 04.10.24- 21+6 500g zdrowego synusia
    20.11.24 28+ 4 - 40cm 1200g 🧸
    04.12.24 30+4 - 42cm 1720g 🧸
    18.12.24 32+4 - 1950g 🧸
    08.01.25. 35+4 - 47cm 2700 g 🧸
    23.01.25. 37+5 - 49cm 2800g 🧸
    06.02.25. 39+ 5 - 56cm 3500g 🧸
    TP 08.02.25 💙
    SN 11.02.25 40+3, 00:55 55cm 3990g🧸

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ