X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Poród Kraków Kopernika
Odpowiedz

Poród Kraków Kopernika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katia11 Znajoma

Wysłany: 2 października, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy jest tu jakaś Pani która rodziła na Kopernika, chodzi mi o to co trzeba zabrać ze sobą dla dzidziusia no i dla mamy, raczej wiem ale chcę dopytać szczególnie o rzeczy dla dziecka. Chce zapytać jeszcze jak jest z przyjęciem do szpitala tzn ile dni przed planowanym porodem, oraz jak z opieką położnych, czy trzeba za to płacić? Nie jestem z Krakowa więc nie mam kogo zapytać. .

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 2 października, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz wszystko:
    https://www.su.krakow.pl/strefa-pacjenta/porod-w-szpitalu-uniwersyteckim#przygotowanie-do-pobytu-w-szpitalu

Dla dziecka nic nie musisz, tylko ubranko na wyjście, ale to Ci może dowieźć ktoś w dniu wypisu. Ja bym jeszcze wzięła chusteczki 99% wody, bo nie wiem jakich tam używają. Zaznaczam, że to info dostępne na ich stronie, ja tam nie rodziłam.

Co masz na myśli pytając ile przed terminem trzeba się zgłosić? Masz planowe cc?

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Serenity91 Nowa

Wysłany: 2 października, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzilam na Kopernika pod koniec sierpnia w skoncoznym 40tyg. Mialam prowadzaca gin z tego szpitala wiec bywalam tam na badaniach, ktg itp. Przyjeta bylam w nocy przez skurcze, nie bylo nikogo wiec poszlo bardzo szybko. Ale z tego co wiem planowane przyjecia sa z rana (mialam raz ktg z paniami, ktore byly szykowane na oddzial).

Porodowke wspominam cudownie, mino trudnego porodu, panie polozne sa naprawde wspaniale. Zwlaszcza te mlodsze, cechuje je ogromna empatia, wsparcie, wyrozumialosc - naprawde, gdybym zdecydowala sie na kolejne dziecko to na pewno chcialabym rodzic w tym samym miejscu.

Za opieke polozynych nie placilam, nie mialam swojej. Na oddziale sa pieluszki, chusteczki, rogal do karmienia, rozek, tetry, mm w razie potrzeby. Ubranka dla dziecka tez (takie kazde z innej parafii), chociaz mnie poproszono zeby przyniesc swoje bo byl jakis problem z pralnia (?), w kazdym razie moje malenstwo bylo w szpitalnym ubranku tylko chwilke, bo i tak wolalam ubierac go w nasze domowe ciuszki. Polecam wziac podklady na przewijak (w mojej sali nie bylo) i papier toaletowy (byl taki szary) xD Laktaor jest w sali, ale ja wolalam miec swoj. Ogolnie wszystko mozna dowiezc, ale szpital jest dobrze wyposazony. Ja mialam jakies tam swoje rzeczy, ktore sprawialy mi wygode, ale ogolnie duzo za duzo nabralam.

Dla mamy - ja rodzilam SN, mialam zapewniona bielizne poporodowa i podkaldy. Personel wrecz zachecal, zeby korzystac ze szpitalnych zapasow. Takze naprawde fajnie.

Jesli chodzi o oddzial noworodkowy, to tu juz troche gorzej. Moze to moje indywidualne odczucie, ale ja bylam z pierwszym dzieckiem i naprawde niewiele wiedzialam, jak przystawic do piersi itp. Mimo szkoly rodzenia, webinarow itp po porodzie to by hardcore. Sa oczywiscie polozne bardzo mile, zalezy jak sie trafi, na czyj dyzur.

Opieka szpitalna, ginekologiczna ok. Jedzenie pyszne, catering, urozmaicone i naprawde smaczne (bylam w szoku).

• Ania1985 Autorytet

Wysłany: 3 października, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam w lipcu 2024, CC. Dla dziecka nic nie trzeba, tylko ubranka na wyjscie. Dla kobiet maja tez podpaski poporodowe i majtki siateczkowe. Ale akurat ja mialam swoje. Bardzo dobra opieka i pyszne jedzenie. Powodzenia! 🤞

age.png

1.2023 - cb [*]
    4.2023 - 10tc [*]
    👶 - 10.07.2024 - synek (CC)
    Nabyty zespół anyfosfolipidowy, heparyna w ciąży. 💉
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ