SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Poród Kraków Kopernika
Odpowiedz

Poród Kraków Kopernika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katia11 Znajoma

Wysłany: 2 października 2025, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy jest tu jakaś Pani która rodziła na Kopernika, chodzi mi o to co trzeba zabrać ze sobą dla dzidziusia no i dla mamy, raczej wiem ale chcę dopytać szczególnie o rzeczy dla dziecka. Chce zapytać jeszcze jak jest z przyjęciem do szpitala tzn ile dni przed planowanym porodem, oraz jak z opieką położnych, czy trzeba za to płacić? Nie jestem z Krakowa więc nie mam kogo zapytać. .

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 2 października 2025, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz wszystko:
    https://www.su.krakow.pl/strefa-pacjenta/porod-w-szpitalu-uniwersyteckim#przygotowanie-do-pobytu-w-szpitalu

Dla dziecka nic nie musisz, tylko ubranko na wyjście, ale to Ci może dowieźć ktoś w dniu wypisu. Ja bym jeszcze wzięła chusteczki 99% wody, bo nie wiem jakich tam używają. Zaznaczam, że to info dostępne na ich stronie, ja tam nie rodziłam.

Co masz na myśli pytając ile przed terminem trzeba się zgłosić? Masz planowe cc?

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Serenity91 Nowa

Wysłany: 2 października 2025, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzilam na Kopernika pod koniec sierpnia w skoncoznym 40tyg. Mialam prowadzaca gin z tego szpitala wiec bywalam tam na badaniach, ktg itp. Przyjeta bylam w nocy przez skurcze, nie bylo nikogo wiec poszlo bardzo szybko. Ale z tego co wiem planowane przyjecia sa z rana (mialam raz ktg z paniami, ktore byly szykowane na oddzial).

Porodowke wspominam cudownie, mino trudnego porodu, panie polozne sa naprawde wspaniale. Zwlaszcza te mlodsze, cechuje je ogromna empatia, wsparcie, wyrozumialosc - naprawde, gdybym zdecydowala sie na kolejne dziecko to na pewno chcialabym rodzic w tym samym miejscu.

Za opieke polozynych nie placilam, nie mialam swojej. Na oddziale sa pieluszki, chusteczki, rogal do karmienia, rozek, tetry, mm w razie potrzeby. Ubranka dla dziecka tez (takie kazde z innej parafii), chociaz mnie poproszono zeby przyniesc swoje bo byl jakis problem z pralnia (?), w kazdym razie moje malenstwo bylo w szpitalnym ubranku tylko chwilke, bo i tak wolalam ubierac go w nasze domowe ciuszki. Polecam wziac podklady na przewijak (w mojej sali nie bylo) i papier toaletowy (byl taki szary) xD Laktaor jest w sali, ale ja wolalam miec swoj. Ogolnie wszystko mozna dowiezc, ale szpital jest dobrze wyposazony. Ja mialam jakies tam swoje rzeczy, ktore sprawialy mi wygode, ale ogolnie duzo za duzo nabralam.

Dla mamy - ja rodzilam SN, mialam zapewniona bielizne poporodowa i podkaldy. Personel wrecz zachecal, zeby korzystac ze szpitalnych zapasow. Takze naprawde fajnie.

Jesli chodzi o oddzial noworodkowy, to tu juz troche gorzej. Moze to moje indywidualne odczucie, ale ja bylam z pierwszym dzieckiem i naprawde niewiele wiedzialam, jak przystawic do piersi itp. Mimo szkoly rodzenia, webinarow itp po porodzie to by hardcore. Sa oczywiscie polozne bardzo mile, zalezy jak sie trafi, na czyj dyzur.

Opieka szpitalna, ginekologiczna ok. Jedzenie pyszne, catering, urozmaicone i naprawde smaczne (bylam w szoku).

• Ania1985 Autorytet

Wysłany: 3 października 2025, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam w lipcu 2024, CC. Dla dziecka nic nie trzeba, tylko ubranka na wyjscie. Dla kobiet maja tez podpaski poporodowe i majtki siateczkowe. Ale akurat ja mialam swoje. Bardzo dobra opieka i pyszne jedzenie. Powodzenia! 🤞

age.png

1.2023 - cb [*]
    4.2023 - 10tc [*]
    👶 - 10.07.2024 - synek (CC)
    Nabyty zespół anyfosfolipidowy, heparyna w ciąży. 💉
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ