Pozytywny test - co dalej?
-
Cześć dziewczyny! Wczoraj ujrzałam na teście dwie kreseczki, jednak teraz zastanawiam się co dalej? Jestem kompletnie zielona w tym temacie, jak w kwestiach dziecięcych edukuję się już od lat, tak w kwestiach organizacyjnych nie wiem nic 🙈 to co wiem na pewno to sprawdzenie przyrostu bety, dzisiaj jestem już umówiona na pierwsze badanie. Po potwierdzeniu lekarz, ale powiedzcie mi proszę jak w ogóle się do niego umówić? Czy potrzeba do tego skierowania? Jakie są dalsze kroki?
dinozaurowa lubi tę wiadomość
-
Idz do labolatorium na bete, spawdz przyrost po 48h.
Do ginekologa nie potrzebujesz skierowania.
Zdecyduj czy chcesz iść prywatnie czy na NFZ i zadzwon sie umówić.
Lekarz pokieruje Cie kiedy masz przyjść na wizytę.
Jeśli jesteś świeżo po terminie miesiaczki to zakładam, ze wizyta odbędzie sie najwcześniej za tydzień lub nawet za dwa- przynajmniej ja tak miałam.
Powodzenia!Ronnie lubi tę wiadomość
-
Ronnie wrote:Cześć dziewczyny! Wczoraj ujrzałam na teście dwie kreseczki, jednak teraz zastanawiam się co dalej? Jestem kompletnie zielona w tym temacie, jak w kwestiach dziecięcych edukuję się już od lat, tak w kwestiach organizacyjnych nie wiem nic 🙈 to co wiem na pewno to sprawdzenie przyrostu bety, dzisiaj jestem już umówiona na pierwsze badanie. Po potwierdzeniu lekarz, ale powiedzcie mi proszę jak w ogóle się do niego umówić? Czy potrzeba do tego skierowania? Jakie są dalsze kroki?
Tj. pisała poprzedniczka - zrób betę i po 48h powtórz przyrost bety. Po tym umów się do ginekologa, nie trzeba skierowania na NFZ. W rejestracji umówią Cię na wizytę na podstawie ostatniej miesiączkija pierwszą wizytę miałam ok. 6+2, aby było już coś widać - był już zarodek z serduszkiem
Na kolejne badania itp. pokieruje już ginekologWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 11:46
Ronnie lubi tę wiadomość
-