X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyrost bety czy czekać do wizyty
Odpowiedz

Przyrost bety czy czekać do wizyty

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mman Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy powinnam panikować?
    25.07 miałam transfer na cyklu sztucznym. Beta przyrastała w normie. W sobotę 15dpt 996.3. Chciałam już nie mierzyć, bo wiem, że od 1000 spowalnia. Lekarz tak naprawdę kazał mi zrobić tylko dwie, tą podczas weryfikacji i 19.08 bo 20.08 wizyta. W poniedziałek 17dpt na wkładce zobaczyłam z resztkami clostylbegytu jasnobrązowe. Wystraszyłam się poleciałam od razu na betę. 17dpt 1519. Według kalkulator jest to nieprawidłowy przyrost. Progesteron te, spadł do 14. Ostatnio jak badałam był 21. Co prawda w sobotę byłam na samej becie w Allabie a wczoraj w diagnostyce. Czy mam się martwić? Czy czek8do wizyty?

• Barborka28 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mman wrote:
    25.07 miałam transfer na cyklu sztucznym. Beta przyrastała w normie. W sobotę 15dpt 996.3. Chciałam już nie mierzyć, bo wiem, że od 1000 spowalnia. Lekarz tak naprawdę kazał mi zrobić tylko dwie, tą podczas weryfikacji i 19.08 bo 20.08 wizyta. W poniedziałek 17dpt na wkładce zobaczyłam z resztkami clostylbegytu jasnobrązowe. Wystraszyłam się poleciałam od razu na betę. 17dpt 1519. Według kalkulator jest to nieprawidłowy przyrost. Progesteron te, spadł do 14. Ostatnio jak badałam był 21. Co prawda w sobotę byłam na samej becie w Allabie a wczoraj w diagnostyce. Czy mam się martwić? Czy czek8do wizyty?
    Przytulam za stres🫂 między laboratoriami może być różnica w metodzie pomiarowej. Najważniejsze że wzrasta🍀✊️ jesteś na cyklu sztucznym,nie wiem jakie dawki proga przyjmujesz, ale ma prawo być niższy, bo dzidzia rosnie. Przyjmujesz dopochwowo, a w macicy jego poziom jest zawsze wyższy niż we krwi :) Jeśli Cię niepokoi możesz napisać do kliniki w celu konsultacji. Bardzo mocno trzymam kciuki za wizytę i pozytywne rozwiązanie.
    P.S. a plamieniem nie masz się czym przejmować, pewnie jakieś naczynko pękło

31lat
    Iprocedura✖️
    II procedura
    ❄️4.1.1 8tydzien💔 c.s.
    ❄️ 4.2.2. 5tydzień💔c.s.
    Kir AA✖️ MTHFR✖️ Pai✖️ Ferrytyna✔️
    NK✔️ CD138✔️ witD,B12 i inne✔️Homocysteina✔️Przeciwciała p.plemnikowe✔️h.pyroli✔️allo mlr✔️ cross match✔️ ana✔️
    34lat
    Słabe parametry nasienia✖️
    13.05 4bb❄️ c.s.(accofil, encorton, estrofem, prolutex, ultrogestan, besins, acard75)
    5dpt⏸️
    6dpt 34,2 8dpt 62 10dpt 144 12dpt 413 14dpt 866 20dpt ❤️
    10+5 4,59cm crl 164❤️
    preg.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mman wrote:
    Miałyśmy transfer w tym samym dniu. Ja też zestresowana . Lekarz już mi nie kazal badac ale mnie kusi. Ale na środę umówiłam się na usg żeby zobaczyć czy na rym etapie jest okay

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ