solarium
-
Cześć kochane . Pytanie mam odnośnie opalania się w solarium . Nie chodzi mi tam o ciągle tylko ze w lipcu biorę ślub i zastanawiam się czy bym mogła przejść się tak 2 tygodnie i 1 tydzień przed ślubem na 9 minut. . Jak myślicie .?Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
-
nick nieaktualnyMaj wrote:Cześć kochane . Pytanie mam odnośnie opalania się w solarium . Nie chodzi mi tam o ciągle tylko ze w lipcu biorę ślub i zastanawiam się czy bym mogła przejść się tak 2 tygodnie i 1 tydzień przed ślubem na 9 minut. . Jak myślicie .?
Maj, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Jeśli się zdecydujesz to na krótko (myśle że ok.6 minut). Ogólnie to piszą, że opalanie nie powinno przekraczać godziny na miesiąc. Korzystanie z solarium może powodować skoki ciśnienia tętniczego krwi,zawroty i bóle głowy.
Zrobisz jak uważasz, może warto zapytać lekarza?
Ja osobiście bym na pewno nie poszła, ale to tylko moje zdanieMaj, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Byłam na wizycie przed chwila lekarz mówił ze raz mogę się wybrać ale max 8 minut i brzuszek zakryć ręcznikiem i piersi opalanie natryskowe odpada ,może powodować przebarwienia sukienki . Ale dzięki . No ale chyba jednak zdecyduje się na słoneczko .. nie chodzi mi tam o opalanie na tzw. Skwarke ale tylko żeby skóra nabrała kolorytu .. polecacie może jakiś bezpieczny krem do opalania ..? nie chce zaszkodzić maluszkowi i nie chce żeby doszło do ponadto przegrzania organizmu .Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
-
nick nieaktualny
-
Dobrze wykonane opalanie natryskowe nie powoduje przebarwień na sukienkach- jestem kosmetyczką, siedziałam w tym i wiele kobiet w ciąży (i nie tylko) przychodziło przed ślubem na ten zabieg
Nie wiem w jakim tempie będzie ci rósł brzuch, ale ja bym cię nie wpuściła na solarium widząc, że jesteś w ciąży. Solarium szkodzi dorosłym (nawet 8 minut) a co dopiero kilkucentymetrowemu dzieciątku. Po ośmiu minutach ciało bardzo się nagrzewa- zafundujesz swojemu dziecku prawdziwy piekarnik.
Z resztą jedna 8-minutowa wizyta wcale cię nie opali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:16
Maj, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMala Czarna ja nawet nie wiedzialam, ze po 6 min solarium zaczyna opalac - jakies anormalne dla mnie W kazdym razie ja chodze na 15 min max 2 razy w tygodniu, aby byc lekko zabarwiona.
W ciazy bym nie poszla.
Lepiej natrysk badz samoopalacz - z dove jest ok, jesli ktos potrafi sie dobrze wysmarowac - sama uzywalam w zeszlym roku na slub i wygladalam cudownie lekko oliwkowa "opalenizna"
Biala sukienka zawsze bedzie kontrastowala z nasza skóra, Bobas wazniejszy.Maj, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaj z racji tego, ze masz "daleko" do ślubu to spróbuj sobie samoopalacza do ciemnej karnacj z dove - koszt +/- 15zł. Natrysk wyjdzie Cię o wiele wiecej, chyba, że pójdziesz tylko na ręce, ramiona, dekolt - górne partie w skrócie, ale suknia musi być długa. Masz dużo czasu więc też dużo pola do manewru.
Spokojnej ciąży i szczęścia na nowej drodze życiaMaj lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-