X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne solarium
Odpowiedz

solarium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maj Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane . Pytanie mam odnośnie opalania się w solarium . Nie chodzi mi tam o ciągle tylko ze w lipcu biorę ślub i zastanawiam się czy bym mogła przejść się tak 2 tygodnie i 1 tydzień przed ślubem na 9 minut. . Jak myślicie .?

Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio?

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanów się raz jeszcze nad tym pytaniem Dziewczyno...

Madlen222, Limerikowo lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj wrote:
    Cześć kochane . Pytanie mam odnośnie opalania się w solarium . Nie chodzi mi tam o ciągle tylko ze w lipcu biorę ślub i zastanawiam się czy bym mogła przejść się tak 2 tygodnie i 1 tydzień przed ślubem na 9 minut. . Jak myślicie .?
    Ja jestem z tych tolerancyjnych mamusiek, ale jak dla mnie to już też trochę za dużo ;) Może i nic się nie stanie, ale ja bym nie ryzykowała i mojemu synku tego nie zrobiła, bo w razie czego jak coś się stanie to nie wybaczysz sobie do końca życia...Już lepiej może troszkę na słoneczku posiedzieć z brzuszkiem zakrytym?Do lipca jeszcze zdążysz nabrać zdrowego koloru, a opalenizna na skwarkę nie jest już modna ;)

Maj, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się zdecydujesz to na krótko (myśle że ok.6 minut). Ogólnie to piszą, że opalanie nie powinno przekraczać godziny na miesiąc. Korzystanie z solarium może powodować skoki ciśnienia tętniczego krwi,zawroty i bóle głowy.
    Zrobisz jak uważasz, może warto zapytać lekarza?

Ja osobiście bym na pewno nie poszła, ale to tylko moje zdanie :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opalanie natryskowe- efekt jak po kilku wizytach w solarium a nawet lepszy

Solarium zaczyna opalać dopiero od 6 minuty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 18:42

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Maj Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie przed chwila lekarz mówił ze raz mogę się wybrać ale max 8 minut i brzuszek zakryć ręcznikiem i piersi ;) opalanie natryskowe odpada ,może powodować przebarwienia sukienki . Ale dzięki . No ale chyba jednak zdecyduje się na słoneczko .. nie chodzi mi tam o opalanie na tzw. Skwarke ale tylko żeby skóra nabrała kolorytu .. polecacie może jakiś bezpieczny krem do opalania ..? ;) nie chce zaszkodzić maluszkowi i nie chce żeby doszło do ponadto przegrzania organizmu .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, przebarwienia sukienki ważniejsze.

agania, Cassie, Eklerka lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie powiem nie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wykonane opalanie natryskowe nie powoduje przebarwień na sukienkach- jestem kosmetyczką, siedziałam w tym i wiele kobiet w ciąży (i nie tylko) przychodziło przed ślubem na ten zabieg :)
    Nie wiem w jakim tempie będzie ci rósł brzuch, ale ja bym cię nie wpuściła na solarium widząc, że jesteś w ciąży. Solarium szkodzi dorosłym (nawet 8 minut) a co dopiero kilkucentymetrowemu dzieciątku. Po ośmiu minutach ciało bardzo się nagrzewa- zafundujesz swojemu dziecku prawdziwy piekarnik.
    Z resztą jedna 8-minutowa wizyta wcale cię nie opali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:16

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna ja nawet nie wiedzialam, ze po 6 min solarium zaczyna opalac - jakies anormalne dla mnie :) W kazdym razie ja chodze na 15 min max 2 razy w tygodniu, aby byc lekko zabarwiona.

W ciazy bym nie poszla.

Lepiej natrysk badz samoopalacz - z dove jest ok, jesli ktos potrafi sie dobrze wysmarowac - sama uzywalam w zeszlym roku na slub i wygladalam cudownie ;) lekko oliwkowa "opalenizna" :)

Biala sukienka zawsze bedzie kontrastowala z nasza skóra, Bobas wazniejszy.

• Maj Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ;) to może jednak to natryskowe wypróbuję i wtedy się może do tego przekonam ..dzięki za rady . Juz jestem pewna na 100 % ze z solarium nie skorzystam . Nie chce zrobić krzywdy mojemu maleństwu ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj z racji tego, ze masz "daleko" do ślubu to spróbuj sobie samoopalacza do ciemnej karnacj z dove - koszt +/- 15zł. Natrysk wyjdzie Cię o wiele wiecej, chyba, że pójdziesz tylko na ręce, ramiona, dekolt - górne partie w skrócie, ale suknia musi być długa. Masz dużo czasu więc też dużo pola do manewru.

Spokojnej ciąży i szczęścia na nowej drodze życia :)

Maj lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zartujesz ze myslisz w ciazy o solarium...

Eklerka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ