Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1995 wrote:
    Yenne po miesiacu walki dzisiaj mala zjadla 2 lyzki kaszki z 90 ml wody bez odruchu wymiotnego 😁a wierz mi że bylo zle kazda lyzka to byl dla niej kaszel ze lzami w oczkach serce mi pękało . Dobrze ze mamy to forum bo bym sie zalamala ,❤️ no ale po miesiacu moge stwierdzić ze jest duzo lepiej ☺️

Ps brokula nie lubi i banana też nie 🤣🤣 furorę robi buraczek 🤣

No i mamy nową umiejetnosc młoda pluje jak Cysia Kokosika 🤣🤣

Czy wasze diabły też tak ciągną za kłaki?! Moja ciągnie i sie cieszy tak ze aż kwiczy a ja za chwile będę łysa 🫪🫪

To u nas nie kaszlał 🙂 ale na brokuła tak mocnej reakcji nie miał jak na tę marchew. Tutaj ewidentnie było fuj 😅 a się zdziwiłam, przecież to 🥕 tak dziewczyny piszą, przecież jest słodsza i wgl powinno być lepiej 😅🙈
    Grunt to próbować ❤️ będę mu podsuwać, w końcu coś podejdzie i zacznie wsuwać 🍀🤞
    A może to mięsożerca i kurczak w sobotę lub ndz mu podejdzie? 🤣

Myślałam, żeby podsunąć mu kaszkę jakąś w tym tygodniu... Mam zamrożone kostki brokuła, więc bym mu podsunęła. Jaką polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 12:02

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam że znalazłam rozwiązanie problemu dlaczego młoda chora jest. Wysyłam zdjęcia do lekarza dla pewności a ona że mam natychmiastowo przestać podawać antybiotyk bo to alergia na penicyliny. Teraz tak główkuje ale w piątek zaczęliśmy brać, niby dopiero wczoraj przestała gorączkować ale też wysypki dostała na brzuszku jak i na szyji. Może wyjść dopiero po ponad 3 dniach?

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Pisałam że znalazłam rozwiązanie problemu dlaczego młoda chora jest. Wysyłam zdjęcia do lekarza dla pewności a ona że mam natychmiastowo przestać podawać antybiotyk bo to alergia na penicyliny. Teraz tak główkuje ale w piątek zaczęliśmy brać, niby dopiero wczoraj przestała gorączkować ale też wysypki dostała na brzuszku jak i na szyji. Może wyjść dopiero po ponad 3 dniach?

Kurcze nie wiem... Dziwne by to było, jakby tak późno alergia wyszła 🤔 spodziewałabym się, że reakcja alergiczna to raczej od razu wyskoczy

06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1

age.png
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam okresu nadal i nie narzekam 😂

Yenne u nas w samochodzie albo śpiewanie piosenek, albo pojedyncze zabawki, a czasem najlepsza rozrywka jest patrzenie w lusterko zamontowane nad fotelikiem albo ostatnio za okno, zależy od dnia, ale śpiewanie sprawdza się nawet jak pojawia się płacz. Tyle że śpiewamy np Myslovitz, Dawida Podsiadło i inne takie 😂 Pusaczamy ze Spotify i śpiewamy, tzn głównie ja bo mam taki dziwny mózg ze ledwo pamiętam co było miesiąc temu, za to piosenkę uslydze 2 razy i zapamiętam tekst do końca życia 😂 Do tej pory pamiętam też wiersze z czasów kiedy brałam udział w konkursach recytatorskich. Przy małym dziecku zdecydowanie się przydaje taka przypadłość mózgu 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 13:58

Yenne, Paulina66 lubią tę wiadomość

• 2021: 1cs ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
    • 2023-2024: IVF nr 1, 2 i 3.
    • 2025 IVF nr 4 -> 22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 24dpt: serduszko bije
    16.12.25 19:27 Witaj na świecie Synku ❤️ ✨
    Wcześniak 36+5, SN zakończony nagłym CC, 2930g i 57cm szczęścia, Apgar 10/10

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:
    Ja nie mam okresu nadal i nie narzekam 😂

Yenne u nas w samochodzie albo śpiewanie piosenek, albo pojedyncze zabawki, a czasem najlepsza rozrywka jest patrzenie w lusterko zamontowane nad fotelikiem albo ostatnio za okno, zależy od dnia, ale śpiewanie sprawdza się nawet jak pojawia się płacz. Tyle że śpiewamy np Myslovitz, Dawida Podsiadło i inne takie 😂 Pusaczamy ze Spotify i śpiewamy, tzn głównie ja bo mam taki dziwny mózg ze ledwo pamiętam co było miesiąc temu, za to piosenkę uslydze 2 razy i zapamiętam tekst do końca życia 😂 Do tej pory pamiętam też wiersze z czasów kiedy brałam udział w konkursach recytatorskich. Przy małym dziecku zdecydowanie się przydaje taka przypadłość mózgu 😉

To ja młodemu śpiewam prawie codziennie Hakuna Matata 🤣 i jeszcze głosy zmieniam przy tym.. momentalnie przestaje płakać 🤣🤣

age.png
  • klaudia00.. Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne daj młodemu czas na zapoznanie się z innymi smakami, wszystko jest okej 😌

U nas dzisiaj wleciał pierwszy słoik. Mała oceniła dynie na takie 5/10 a też spodziewałam się że będzie jej smakowała bo słodka 🤷🏼‍♀️ W topce dalej cukinia a najgorszy zdecydowanie ziemniak bo pojawił się pierwszy raz odruch wymiotny i kręciła głową na widok łyżeczki 😬 Jak mam być szczera to nie mogę się doczekać aż pozna więcej smaków i będę mogła serwować jej ciekawsze dania niż same pojedyncze warzywa 😅

Ellevv, ale słaba sytuacja z tym antybiotykiem ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 14:21

Yenne lubi tę wiadomość

age.png

⏸️ 19.05 🥹
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️
    23.01 Już jest z nami!! 💖
    #rodzew2026 ❤️
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenne wrote:
    Kurcze nie wiem... Dziwne by to było, jakby tak późno alergia wyszła 🤔 spodziewałabym się, że reakcja alergiczna to raczej od razu wyskoczy

No właśnie choć jak tak analizuje to może coś być. Od piątku do wczoraj gorączka nie spadała, więcej kupek robiła i to takich mokrych i az pojawiła się wysypka. Może dlatego zamiast czuć się lepiej to stan sie nie polepszał bo niby leczyliśmy ucho ale doszło co innego.

Na razie obserwować 🫠

🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:

Wydaje mi się że 3 dni to bardzo długo, ja kiedyś dostałam reakcji alergicznej na antybiotyk (wymiotowałam) i było to godzinę po wzięciu tabletki, i miałam tak po każdej tabletce, mój tata ma uczulenie na szparagi to wysypka mu wychodzi 15 minut po zjedzeniu

A u nas ziemniaczek z mięskiem jest top of the top, zjada do ostatniego kęsa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 16:33

👩 32 🧔🏻‍♂️39

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷
    18.12.2025; 37+0; 3650 g

age.png
  • Olkafar Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po urlopie 🏖️ ❤️
    Starałam się podczytywać Was na bieżąco, ale dopiero wieczorem siadałam do forum. U nas wyjazd wyszedł cudownie, nie spodziewałam się, że tak odpocznę ❤️ chodziliśmy na plażę, dużo spacerowaliśmy, młody jak anioł, ale dobrze było już wrócić do domu 😁kontynuowaliśmy na wyjeździe RD, nowe odkrycie - śliwka i morela 🤪
    Ellevv, przepraszam, że nie wysłałam prędzej mojej listy, ale nadrobię 🫡 może Ci się przyda co ja wzięłam (praktycznie wszystko wykorzystałam, procz paracetamolu i termometru 🤪,jedyne co brakowało mi to, że nie wzięłam maty)
    PIELĘGNACJA:
    -pampersy + pampersy do wody
    -chusteczki nawilżane
    -waciki
    -linomag pod pieluszkę
    -sól morska do noska+ gruszka
    -sól fizjologiczną do oczek + gaziki jałowe
    -patyczki higieniczne
    - krem do twarzy i krem spf
    -podkłady
    -szczotka do włosów
    -płyn do kąpieli

LEKI:
    -paracetamol
    -żel na dziąsła
    -witamina D
    -termometr

KARMIENIE:
    -butelka
    -mleko
    -termos
    -pojemnik na mleko
    -śliniaczek
    -łyżeczka
    -kubeczek
    -słoiczki
    Ja wzięłam dodatkowo swój czajnik (z funkcją temperatury) i dzbanek do filtrowania wody

UBRANKA (porobiłam gotowe zestawy)
    -6 body na krótki rękaw
    -3 body na długi rękaw
    -4 pary krótkich spodenek
    -2 pary skarpetek
    -2 bluzy
    -3 piżamki
    -strój kąpielowy spf
    -chustka na głowę, kapelusik, czapka bawełniana
    -okularki przeciwsłoneczne (bardziej do zdjęć 🤣)

INNE:
    -kokon (młody spał z nami w łóżku)
    -kocyk
    -otulacz
    -ponczo na plażę
    -ręcznik
    -smoczki
    -4 pieluszki muślinowe
    -namiot plażowy
    -zabawki
    -książeczka zdrowia
    -no i wózek oczywiście

To jest lista tak na tydzień pobytu 🫣

Martolina, Kulka94, Yenne, ellevv lubią tę wiadomość

02/2025- cb 💔

11.05 ⏸️
    12.05- beta 144, prog 26,89
    14.05- beta 300, prog 24,18
    19.05- beta 2482, prog 17,77
    03.06- 1 wizyta 🤞🏼 9 mm dzidzi z bijącym serduszkiem 🥰
    02.07- dzidzia rośnie 4 cm 🥰
    10.07- zdrowy chłopiec naprawdopodobniej 🩵
    30.07- zdrowy chłopiec 🩵
    27.08- 268 g szczęścia 🩵
    11.09- 463 g chłopca 🩵
    24.09- 588 g bąbla 🩵
    22.10- 1112 g misia 🩵
    19.11- 1812 g synka 🩵
    3.12- 2200 g bobaska 🩵
    17.12- 2550 g dzidziusia 🩵
    07.01- ostatnia wizyta przed naszym spotkaniem 🍀 3080 g maluszka 🩵

23.01- witaj na świecie Synku 🩵

age.png
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    No właśnie, ja finalnie też stawiam na KP do roku a potem się biorę za dietę. Mam ogromny apetyt i już mnie to męczy bo ja wcale nie mam ochoty tyle jeść. Często mam tak że jestem głodna i wiem że muszę coś zjeść ale na nic nie mam ochoty 😬

Cieszę się że jest nas więcej bo przed porodem zwykle słyszałam że w trakcie KP się chudnie i myślałam że coś nie tak ze mną

Ja jestem +9 kg względem przed ciążą 🥲
    Apetyt mi spadł odkąd wyszłam z zapalenia tarczycy, teraz jestem w lekkiej niedoczynnosci i mam 25 euthyroxu brać i jestem ciekawa jak to wpłynie na moją wagę. Na razie nic sie nie ruszyło ale to też może dlatego że wpadłam w jakis szał pieczenia drożdżowek czy robienia knedli z owocami sezonowymi. 😅

30 👩🏼 2 lata starań
    PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF

Leczenie: dietetyk kliniczny + naprotechnologia

08.05.2025 pozytywny test 🤰🏼
    16.01.2026 zdrowa córeczka, 3600g, 54 cm 👶🏻
    age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powracam od fizjo 😶

A więc tak... Jest zapalenie kolana, około 0.5cm płynu 😶😶😶😶

Wymasowala mi, zrobiła USG, indibe (prądem takie śmieszne coś, żeby pobudzić układ limfatyczny do pracy by wyprowadzić ten płyn) i pod koniec tygodnia mam ćwiczyć z piłką delikatnie. A dzisiaj i jutro co godzinę szklankę wody, żeby limfa miała jak pracować.
    Poza tym dwa razy dziennie chłodne okłady na kolano.
    I krótkie spacery, max 10 min żeby nie forsować tak tej nogi 🫠 tyle ze spacerków na razie

Za dwa tygodnie kontrola, żeby sprawdzić jak idzie z tym zapaleniem.

Ale było widać i czułam również, że po tej indibie jest lepiej. Noga nie była już aż tak ciężka + powiedziała, że czuć że kolano jest troszkę chłodniejsze.

age.png
  • stokrotka00 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ellevv też mi sie wydaje ze to dlugo ale reakcje alergiczne chyba nie musza byc od razu. Zarowno ja jak i moja mama mamy uczulenie na niektóre antybiotyki. Moja Mama dlugo nie wiedziała ze to po antybiotyku jej sie pogarsza, dopiero przy ktorejs infekcji zasugerował jej to dentysta.

Dziewczyny karmiace piersia, czy odciagacie mleko na jakieś wyjscia by mąż albo ktos mogl dziecko nakarmić? Wyszłam dziś na 2h i młoda ewidentnie zrobiła sie głodna jak mnie nie było (ostatnio bywa rozkojarzona w trakcie i pewnie nie dojadła przy poprzednim karmieniu). Przyznaje że mąż dzielnie mnie nie wzywał z alarmem w trakcie, ale ewidentnie po nakarmieniu poprawił jej sie humor. Chciałabym móc wyjść na spokojnie ale jestem kompletnie nie obeznana w temacie odciągania, butelek itd. Chyba nie ma zbytnio ryzyka ze mała zbyt polubi butelke i nie bedzie chciala piersi? Tego bym nie chciala

Starania od początku 2023

age.png
  • stokrotka00 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Yenne ja przy zapaleniu barku stosowalam tez Voltaren i Ibuprom w zelu bo obydwa sa przeciwzapalne. Nie wiem czy fizjo Ci polecila, ale jakbys potrzebowala przeciwbolowo to mi pomoglo.

Yenne lubi tę wiadomość

Starania od początku 2023

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka00 wrote:
    @Yenne ja przy zapaleniu barku stosowalam tez Voltaren i Ibuprom w zelu bo obydwa sa przeciwzapalne. Nie wiem czy fizjo Ci polecila, ale jakbys potrzebowala przeciwbolowo to mi pomoglo.

Dzięki. Nie mówiła nic, ale sama powiedziałam, że smarowałam voltarenem. Na pewno nie zaszkodzi 🙂

age.png
  • AnnaMD Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka00 wrote:
    @ellevv też mi sie wydaje ze to dlugo ale reakcje alergiczne chyba nie musza byc od razu. Zarowno ja jak i moja mama mamy uczulenie na niektóre antybiotyki. Moja Mama dlugo nie wiedziała ze to po antybiotyku jej sie pogarsza, dopiero przy ktorejs infekcji zasugerował jej to dentysta.

Dziewczyny karmiace piersia, czy odciagacie mleko na jakieś wyjscia by mąż albo ktos mogl dziecko nakarmić? Wyszłam dziś na 2h i młoda ewidentnie zrobiła sie głodna jak mnie nie było (ostatnio bywa rozkojarzona w trakcie i pewnie nie dojadła przy poprzednim karmieniu). Przyznaje że mąż dzielnie mnie nie wzywał z alarmem w trakcie, ale ewidentnie po nakarmieniu poprawił jej sie humor. Chciałabym móc wyjść na spokojnie ale jestem kompletnie nie obeznana w temacie odciągania, butelek itd. Chyba nie ma zbytnio ryzyka ze mała zbyt polubi butelke i nie bedzie chciala piersi? Tego bym nie chciala

Ja odciągam regularnie bo chodzę do pracy 1-2x w tyg. wtedy mały dostaje butlę a ja odciągam, mam tak z 8 woreczków zawsze w zapasie które zrobiłam w pierwszym mcu (tzn już ich nie mam tych ze stycznia ale miałam porobione i mogłam dzięki temu dalej zbierać, teraz zużywam na bieżąco i produkuję nowe). Synek nie woli butelki od piersi, ładnie przechodzi z jednego na drugie. Nie wiem czy teraz Ci się uda zrobić jakiś zapas bo jest ciężko jak laktacja stabilna. Ja robiłam tak że karmiłam pod rząd kilka razy z tej samej piersi i jak się w drugiej nazbierało to ściągałam.

Ellev ojej brzmi jak trzydniówka ale pasuje też do uczulenia… piszesz że obserwacja dalej ale antybiotyk odstawiony? Może coś miejscowo do tego uszka można podawać i zadziała? Nie znam się za bardzo ale czasem wiem że się coś podaje przeciwzapalnego.

Yenne ja miałam cykl indiby po porodzie na dno miednicy i czuję że tam się wszystko zrobiło lepsze niż przed porodem 😅 oby Ci pomogło na to kolano, współczuję…

Puszkina super że wyjazd udany! Te city toury teraz fajnie robić z takim maluszkiem, my już pod 4latka musimy jednak szukać innych wrażeń 😂 mamy nadzieję że za rok uda się młodzież całą zostawić babci i dziadkowi na weekend i pojedziemy do tego Rzymu który już nam 2x odjechał sprzed nosa, raz covid a raz właśnie przesuwaliśmy ze względu na dziecko. Z takich fajnych wycieczek z dzieckiem to zwiedziliśmy Alicante jak mały miał 1,5 roku. Rok temu na Teneryfie też w sumie dużo zwiedziliśmy ale byliśmy z dziadkami i na przykład zrobiliśmy z mężem trekking w wąwozie Masca bo oni mogli zostać z dzieckiem. Byl już całkiem spory żeby bawić się na plaży i korzystać z uroków wyjazdu a na tyle mały że z niektórych atrakcji nie dało się skorzystać z nim 🙃.

Co do wagi to ja nie wróciłam do wagi sprzed ciąży i mam 4 kg na plusie i na pewno jeszcze brzuch mi się całkowicie nie wchłonął. Widzę że po drugim dziecku ciało dużo dłużej dochodzi do siebie, po pierwszej ciąży już po miesiącu miałam wagę sprzed ciąży i potem jeszcze schudłam ale to też niedobrze. Tamto macierzyństwo jednak było zupełnie inne i bardziej wymagające, mniej jadłam, miałam mniej czasu i chudłam już tak że zapadła mi się twarz. Po odstawieniu dziecka przytyłam do zwykłej wagi. A teraz nawet nie próbuje ograniczać kalorii bo mi zaraz słabo a muszę mieć siłę do dwójki Bombli 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 21:03

Yenne, Puszkina lubią tę wiadomość

35 i 39 lat.
    starania od 12.2019

07.2021 IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
    27.09.21 II transfer 4.2.3
    8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
    06.2022 40+4 SN 3560 g ❤️

age.png

Powrót po rodzeństwo.
    Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
    23.04.25 Transfer 4.2.2
    4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
    34+0 2800g 37+0 3600g 39+0 3800g
    01.2026 40+1 SN 3630g ❤️
    age.png
  • AnnaMD Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pakowanie to ja mam bardzo minimalistyczna listę, biorę paracetamol, termometr, sól fizjo i inhalator, mam też w apteczce która zawsze mam przy sobie jakieś materiały opatrunkowe, plastry, adrenalinę, steryd wziewny i w ampułce (jeździmy w dzicz często i jak ma mi ktoś dostać anafilaksji to muszę mieć przy sobie to bo karetka to dojedzie w 30 min może), ibuprom (zaliczyliśmy kiedyś na wyjeździe gorączkę która nie spadała po paracetamolu).
    Jedne body na dzień z krótkim, 3-4 bodziaki z długim, 3 pary długich spodenek, 3-4 krótkich, kapelusik, chustkę na głowę, spf do ciała mineralny, ręczniki x2, kocyk bambusowy, otulacz bambusowy, pampersy zwykłe i do wody, chusteczki nawilżane, mata do przewijania podróżna, dwie bluzy, trzy piżamki, laktator, butelkę ze smoczkiem, łyżeczkę do karmienia (nie biorę żadnych naczyń bo w podróży podaję na tym co my jemy), śliniak i jakiś mały przelany płyn do kąpieli.
    Jakieś pojedyncze zabawki.
    I to taki zestaw na tydzień i teraz jak byliśmy w złą pogodę to za mało wzięłam body z długim i długich spodenek 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 21:03

ellevv, Yenne lubią tę wiadomość

35 i 39 lat.
    starania od 12.2019

07.2021 IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
    27.09.21 II transfer 4.2.3
    8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
    06.2022 40+4 SN 3560 g ❤️

age.png

Powrót po rodzeństwo.
    Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
    23.04.25 Transfer 4.2.2
    4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
    34+0 2800g 37+0 3600g 39+0 3800g
    01.2026 40+1 SN 3630g ❤️
    age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Wydaje mi się że 3 dni to bardzo długo, ja kiedyś dostałam reakcji alergicznej na antybiotyk (wymiotowałam) i było to godzinę po wzięciu tabletki, i miałam tak po każdej tabletce, mój tata ma uczulenie na szparagi to wysypka mu wychodzi 15 minut po zjedzeniu

A u nas ziemniaczek z mięskiem jest top of the top, zjada do ostatniego kęsa

No właśnie 🤷🏻‍♀️ więc albo to albo to 😅

🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMD wrote:
    Ja odciągam regularnie bo chodzę do pracy 1-2x w tyg. wtedy mały dostaje butlę a ja odciągam, mam tak z 8 woreczków zawsze w zapasie które zrobiłam w pierwszym mcu (tzn już ich nie mam tych ze stycznia ale miałam porobione i mogłam dzięki temu dalej zbierać, teraz zużywam na bieżąco i produkuję nowe). Synek nie woli butelki od piersi, ładnie przechodzi z jednego na drugie. Nie wiem czy teraz Ci się uda zrobić jakiś zapas bo jest ciężko jak laktacja stabilna. Ja robiłam tak że karmiłam pod rząd kilka razy z tej samej piersi i jak się w drugiej nazbierało to ściągałam.

Ellev ojej brzmi jak trzydniówka ale pasuje też do uczulenia… piszesz że obserwacja dalej ale antybiotyk odstawiony? Może coś miejscowo do tego uszka można podawać i zadziała? Nie znam się za bardzo ale czasem wiem że się coś podaje przeciwzapalnego.

Yenne ja miałam cykl indiby po porodzie na dno miednicy i czuję że tam się wszystko zrobiło lepsze niż przed porodem 😅 oby Ci pomogło na to kolano, współczuję…

Puszkina super że wyjazd udany! Te city toury teraz fajnie robić z takim maluszkiem, my już pod 4latka musimy jednak szukać innych wrażeń 😂 mamy nadzieję że za rok uda się młodzież całą zostawić babci i dziadkowi na weekend i pojedziemy do tego Rzymu który już nam 2x odjechał sprzed nosa, raz covid a raz właśnie przesuwaliśmy ze względu na dziecko. Z takich fajnych wycieczek z dzieckiem to zwiedziliśmy Alicante jak mały miał 1,5 roku. Rok temu na Teneryfie też w sumie dużo zwiedziliśmy ale byliśmy z dziadkami i na przykład zrobiliśmy z mężem trekking w wąwozie Masca bo oni mogli zostać z dzieckiem. Byl już całkiem spory żeby bawić się na plaży i korzystać z uroków wyjazdu a na tyle mały że z niektórych atrakcji nie dało się skorzystać z nim 🙃.

Co do wagi to ja nie wróciłam do wagi sprzed ciąży i mam 4 kg na plusie i na pewno jeszcze brzuch mi się całkowicie nie wchłonął. Widzę że po drugim dziecku ciało dużo dłużej dochodzi do siebie, po pierwszej ciąży już po miesiącu miałam wagę sprzed ciąży i potem jeszcze schudłam ale to też niedobrze. Tamto macierzyństwo jednak było zupełnie inne i bardziej wymagające, mniej jadłam, miałam mniej czasu i chudłam już tak że zapadła mi się twarz. Po odstawieniu dziecka przytyłam do zwykłej wagi. A teraz nawet nie próbuje ograniczać kalorii bo mi zaraz słabo a muszę mieć siłę do dwójki Bombli 🙈

Wiesz co też mi to pasuję do 3 dniówki i po zobaczeniu tych plamek to była moja pierwsza myśl. Niby pytałam się czy jest możliwość że tak późno wyszła reakcja i powiedziała że tak.

Może przez te dni czegoś nie zauważyłam... ale teraz już się nie dowiem.

Tak antybiotyk po pierwszej porannej dawce już odstawiony jak dostałam informacje. Teraz tylko trzymać kciuki aby stan właśnie nie pogorszył się z tym uchem ale niech już kurczaki wraca moje szczęśliwe dziecko bo mam jej dość 🤣 wszystko jest na bee a przewijak to już w ogóle. Tak się na nim drze jakbym ją kroiła..

🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękować za mniej więcej listę 😬

🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • Ola9896 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Przepraszam, że się nie odzywam, ale życie z bobasem mnie pochłonęło😅 ale staram się Was podczytywać, obserwować piękne zdjęcia na insta i na grupie. Dziś mój „mały” chłopiec kończy pół roku!🥰 a przecież wczoraj robiłam test ciążowy, halooo!
    Co u nas? Rozszerzanie diety pełną parą. Ma już dwa „posiłki” nasz jedzeniowe pewniaki to jogurt naturalny z musem/świeżymi owocami i kocha chleb!😅 a obiadkowo to ostatnio furorę zrobił u nas sos z pieczonych warzyw (pomidor, papryka, cukinia, marchewka) i sos ze szpinakiem. Dodaje do niego makaron orzo. Od początku podaje wodę w otwartym kubeczku. Nadal połowa z buzi leci bokiem, ale na spokojnie. W miarę stabilnie siedzi w krzesełku, ma wysoki podpór i „buja się” ćwicząc raczkowanie.
    Zębów nadal brak, ale chyba cos jest na rzeczy, bo ostatnio jego maruderstwo weszło na wyższy poziom i ślinotok zresztą też 😅 Może w końcu się doczekamy🙏
    Na początku sierpnia ruszamy na polskie morze i totalnie nie wiem jak się zapakuję, ale dziewczyny które już są po pierwszych podróżach z maluchami dają nadzieję, że jest to realne 😅
    Ściskam Was i wasze śliczne maluchy!❤️

Kokosik, klaudia00.., ellevv, Yenne, Kulka94 lubią tę wiadomość

‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ