X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WEGE mama
Odpowiedz

WEGE mama

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mar_Ta Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy jest na forum jakaś przyszła mama na diecie wegetariańskiej? Co suplementujecie? Ja biorę B12, D3 i oczywiście kwas foliowy. Jestem w 6. tc. Pozdrawiam Marta.

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nie jem mięsa ale jem ryby. Jestem 14 tc w pierwszym trymestrze brałam femibion 1 teraz przeszłam na 2. Jem tak jak dotychczas i wyniki są ok. czyli dużo warzyw strączkowych, kasz, warzyw i owoców. Z owocami muszę uważać bo cukier mam 91. Bardziej się boję o dietę w trakcie karmienia bo będzie trzeba ograniczyć strączkowe warzywa.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, wtrącę się jako mama karmiąca, chociaż nie wege.
    Dieta matki karmiącej już nie obowiązuje, bo udowodniono, że to nie dieta mamy powoduje kolki u malucha (inaczej jest z alergiami, ale to już inna bajka). Więc śmiało możecie wcinać warzywa strączkowe :)
    Spokojnych ciąż, dziewczyny!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wege ale nie jem miesa.
    jem zeratyne i rybe raz za jakis czas.
    poza tym gównianie sie odztwiam

hchy3e3kiyb8yirx.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ