X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zielona herbata
Odpowiedz

Zielona herbata

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dżoana90 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sądzicie na temat picia zielonej herhaty?
    Czytalam różne opienie, ja sama do 7 tyg ciąży piłam ja regularnie z kilka filiżanek dziennie. Dziś znalazłam artykuł, ze nalezy ja kategorycznie odstawić...

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz rodzinna wręcz poleciła (ze względu na zgagi i przepuklinę przełykową) picie czarnej i zielonej herbaty :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • dorotkam162 Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracowałam w sklepie zielarskim i co do zielonej herbaty były różne opinie, a więc ciężko stwierdzić...Czarna owszem tak natomiast odradzali czerwoną

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszytsko w nadmiarze może zaszkodzić. Barfzo wątpię by 1-2 herbaty dziennie miały jakieś negatywny wpływ na dzidzie tak samo jak kawa ;) ja pije

• Tzofiya Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrezygnowałam z herbaty w ciąży, może troszkę ograniczyłam (bo potrafiłam wypić 8 kubków dziennie) i jest dobrze. Właściwie do niedawna nie wiedziałam, że nie wolno :/

• Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz stwierdził że jedna dziennie nie zaszkodzi a nawet zdrowiej niż czarna. Ale - ok.20 tygodnia było podejzenie ze będzie problem z serduszkiem chodzi o przewód botalla. Znalazłam gdzieś artykuł ze jest jakieś powiązanie pomiędzy zieloną herbata a ta wada serduszka . I teraz pije tylko 1 herbatę dziennie - malinowa.

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ