X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zielona herbata
Odpowiedz

Zielona herbata

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dżoana90 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sądzicie na temat picia zielonej herhaty?
    Czytalam różne opienie, ja sama do 7 tyg ciąży piłam ja regularnie z kilka filiżanek dziennie. Dziś znalazłam artykuł, ze nalezy ja kategorycznie odstawić...

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz rodzinna wręcz poleciła (ze względu na zgagi i przepuklinę przełykową) picie czarnej i zielonej herbaty :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • dorotkam162 Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracowałam w sklepie zielarskim i co do zielonej herbaty były różne opinie, a więc ciężko stwierdzić...Czarna owszem tak natomiast odradzali czerwoną

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszytsko w nadmiarze może zaszkodzić. Barfzo wątpię by 1-2 herbaty dziennie miały jakieś negatywny wpływ na dzidzie tak samo jak kawa ;) ja pije

• Tzofiya Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrezygnowałam z herbaty w ciąży, może troszkę ograniczyłam (bo potrafiłam wypić 8 kubków dziennie) i jest dobrze. Właściwie do niedawna nie wiedziałam, że nie wolno :/

• Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz stwierdził że jedna dziennie nie zaszkodzi a nawet zdrowiej niż czarna. Ale - ok.20 tygodnia było podejzenie ze będzie problem z serduszkiem chodzi o przewód botalla. Znalazłam gdzieś artykuł ze jest jakieś powiązanie pomiędzy zieloną herbata a ta wada serduszka . I teraz pije tylko 1 herbatę dziennie - malinowa.

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ