X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zwolnienie, l4
Odpowiedz

Zwolnienie, l4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pomoc . Zobaczymy jak to będzie

• Angell Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale myśle ze staż pracy masz dobry to agencja umowę do porodu przedłuży i będziesz mieć pełne prawa do świadczeń które wypłaci tobie ZUS.... najlepiej to może idź do tej agencji i pogadaj

gannlhb8njjxwd33.png
  • Karolina36 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W twoim przypadku niestety umowa zostanie rozwiązana i będziesz osobą bezrobotną, natomiast na L4 możesz być do końca ciąży, świadczenie będzie płacił ZUS. Po urodzeniu dziecka możesz zarejestrować się w PUP aby mieć co najmniej ubezpieczenie zdrowotne i ewentualny zasiłek dla bezrobotnych po spełnieniu warunków tego zasiłku z możliwością przedłużonego okresu jak zasiłek macierzyński. Również możesz starać się o tzw "Kosiniakowe" i 500+.

• Annja Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie , dostałam zwolnienie i lekarz powiedział na wizycie ze już zwolnienie zostało wysłane do pracodawcy . Czy ja coś teraz muszę gdzieś zgłosić ? Pierwszy raz jestem na jakim kolwiek zwolnieniu dlatego pytam

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
    04.05.20 beta 2 - 3462.00
  • Karolina36 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, musisz powiadomić pracodawcę że jesteś na zwolnieniu, a L4 w formie elektronicznej powinni sobie sami pobrać z systemu ZUS.

• sanda Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jeśli ma się od niedawna działalność gospodarcza i zaszło się w ciążę, to można przejść od razu na l4?

• marcelina Nowa

Wysłany: 11 września, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak, ale z działalności wielkiego świadczenia nie będzie.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ