WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zwolnienie, l4
Odpowiedz

Zwolnienie, l4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pomoc . Zobaczymy jak to będzie

• Angell Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale myśle ze staż pracy masz dobry to agencja umowę do porodu przedłuży i będziesz mieć pełne prawa do świadczeń które wypłaci tobie ZUS.... najlepiej to może idź do tej agencji i pogadaj

gannlhb8njjxwd33.png
  • Karolina36 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W twoim przypadku niestety umowa zostanie rozwiązana i będziesz osobą bezrobotną, natomiast na L4 możesz być do końca ciąży, świadczenie będzie płacił ZUS. Po urodzeniu dziecka możesz zarejestrować się w PUP aby mieć co najmniej ubezpieczenie zdrowotne i ewentualny zasiłek dla bezrobotnych po spełnieniu warunków tego zasiłku z możliwością przedłużonego okresu jak zasiłek macierzyński. Również możesz starać się o tzw "Kosiniakowe" i 500+.

• Annja Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie , dostałam zwolnienie i lekarz powiedział na wizycie ze już zwolnienie zostało wysłane do pracodawcy . Czy ja coś teraz muszę gdzieś zgłosić ? Pierwszy raz jestem na jakim kolwiek zwolnieniu dlatego pytam

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
    04.05.20 beta 2 - 3462.00
  • Karolina36 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, musisz powiadomić pracodawcę że jesteś na zwolnieniu, a L4 w formie elektronicznej powinni sobie sami pobrać z systemu ZUS.

• sanda Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jeśli ma się od niedawna działalność gospodarcza i zaszło się w ciążę, to można przejść od razu na l4?

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ