X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Żylaki podczas ciąży
Odpowiedz

Żylaki podczas ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wyszły Wam żylaki podczas ciąży? Mi w pierwszej ciąży wyszły nieznacznie na jednym podudziu i małe pajączki na kostce. W drugiej ciąży, zaostrzyły się oraz doszły nowe na stopie i sromie. Zwłaszcza te na stomie są bolesne przy każdym ruchu - czy miałyście taki przypadek, czy można je jakoś usunąć?

• dkdk Koleżanka

Wysłany: 4 września 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę za dużo ale ostatnio widziałam wypowiedź lekarza aby przy takich dolegliwościach, nie szczotkować ciała na sucho/mokro. Co jest zresztą popularne. Sprzyja to pojawianiu się nowych pajączków i osłabianiu żył. Jeśli wiesz szczotkujesz ciało, lepiej zrezygnować.

Wspomagająco warto jest wypróbować sobie maść https://produktybonifraterskie.pl/produkt/venoczar-zel-75-g-produkty-bonifraterskie/

Która zmniejszy objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 13:23

• bebag Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto iść do chirurga naczyniowego lub flebologa, żeby zbadał usg Doppler w jakiej kondycji są te żyły. U mnie niestety w drugiej ciąży rozwinęła się zakrzepica żyły powierzchownej w nodze, jestem na heparynie i noszę pończochy uciskowe. Warto to skontrolować, lekarz powinien coś zaradzić na bolesne zylaki🙂

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ