X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Żylaki podczas ciąży
Odpowiedz

Żylaki podczas ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wyszły Wam żylaki podczas ciąży? Mi w pierwszej ciąży wyszły nieznacznie na jednym podudziu i małe pajączki na kostce. W drugiej ciąży, zaostrzyły się oraz doszły nowe na stopie i sromie. Zwłaszcza te na stomie są bolesne przy każdym ruchu - czy miałyście taki przypadek, czy można je jakoś usunąć?

• dkdk Koleżanka

Wysłany: 4 września 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę za dużo ale ostatnio widziałam wypowiedź lekarza aby przy takich dolegliwościach, nie szczotkować ciała na sucho/mokro. Co jest zresztą popularne. Sprzyja to pojawianiu się nowych pajączków i osłabianiu żył. Jeśli wiesz szczotkujesz ciało, lepiej zrezygnować.

Wspomagająco warto jest wypróbować sobie maść https://produktybonifraterskie.pl/produkt/venoczar-zel-75-g-produkty-bonifraterskie/

Która zmniejszy objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 13:23

• bebag Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto iść do chirurga naczyniowego lub flebologa, żeby zbadał usg Doppler w jakiej kondycji są te żyły. U mnie niestety w drugiej ciąży rozwinęła się zakrzepica żyły powierzchownej w nodze, jestem na heparynie i noszę pończochy uciskowe. Warto to skontrolować, lekarz powinien coś zaradzić na bolesne zylaki🙂

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ