X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację badania hormonów przysadkowych przed owulacją
Odpowiedz

badania hormonów przysadkowych przed owulacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) poprzedni krótki cykl i wczesna owulacja skłoniły mnie do badania hormonów przysadkowych. Wczoraj w 4dc zrobiłam więc badania hormonów LH, FSH i Estradiolu. Poniżej wyniki i normy:

Estradiol:
    41,10 pg/ml

faza folikularna: 19,5 - 144

FSH:
    5,41 mIU/ml

faza folikularna: 2,5 - 10,2

LH:
    5,09 mIU/ml

faza folikularna: 1,9 - 12,5

Co sądzicie o tych wynikach? Dodam że jak do tej pory za każdym razem Estradiol wychodził mi za wysoki a stosunek LH do FSH wychodził mi powyżej 1,6... teraz wyszedł poniżej 1 (co tez nie jest chyba dobre bo moze swiadczyc o niewydolnosci ciałka żółtego i za niskim progesteronie - co by się w sumie zgadzało). Czy któras z Was miała podobne wyniki? 10.02 ide do lekarza i nie wiem czy rozpoczynać leczenie lekami stymulującymi owulacje czy tez nie ma takiej potrzeby..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 07:57

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, i czy ten estradiol nie jest zbyt niski? :(

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo, czy ktoś miał podobne wyniki i musialyscie stymulować jajeczkowanie? mam bardzo niski progesteron i zastanawiam sie czy nie bede musiala brać leków stymulujących mimo że wyniki sa w normie..

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam FSH 4,71 a LH 3,51 i nie dochodziło u mnie do owulacji. Dostałam clo+ pregnyl. Myślę, że tak jak w moim przypadku powinnaś mieć jeden cykl naturalny monitorowany, wtedy zobaczysz czy jajeczka rosną i czy pękają.

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie sie zapisałam na 10.02 (11dc) na monitoring.. zobaczymy co wykaże ;) dzięki za odpowiedź :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:55

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam duzo gorsze wyniki, właściwie estradiol i progesteron poniżej normy, też byłam stymulowana ale tylko jeden cykl bo później z przyczyn losowych już nie mogłam. Obecnie wykresy wyglądają w miarę dobrze ,nie robiłam badań ale chyba sytuacja sie unormowała. Proponuję przyjrzenie się swojej diecie. Właściwe odżywianie i suplementacja witaminami jest bardzo wazna moim zdaniem

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ