X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak pęcherzyka dominującego
Odpowiedz

Brak pęcherzyka dominującego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lovska Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuje was od jakiegoś czasu (bez logowania) ale w końcu pojawiło mi się pytanie na które nie potrafię znaleźć dokładnej odpowiedzi.
    Zaczęliśmy starania w tym miesiącu o dzidziusia. Robiłam testy owulacyjne, i miałam jedynie jasną drugą kreskę + sama nie zauważyłam w tym miesiącu śluzu owulacyjnego (w czasie kiedy powinien on być).

byłam wczoraj u ginekologa w 21dniu cyklu, i pani stwierdziła że mam tylko malutkie pęcherzyki bez pęcherzyka dominującego. stwierdzając że ma nadzieję że to tylko w tym miesiącu.
    Mam normalnie miesiączki co 28 dni. czy w tym cyklu dostanę miesiączkę jeżeli to był miesiąc bezowulacyjny?
    I czy w 21 dniu cyklu powinien być jeszcze widoczny ten pęcherzyk dominujący?
    Czy po pęknięciu jeszcze go widać?

oar8csqvpl228bz5.png
  • Lovska Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam. Nigdy nie stwierdzono u mnie nic takiego. Dopiero od miesiąca się zaczęliśmy starać, ale jako praktykujący chrześcijanie zawsze stosowaliśmy metodę mierzenia temperatury i miesiączka była regularnie co 28 dni.

I akurat pierwszy miesiąc starań a tu takie zawirowania, i .. dostałam wczoraj miesiączkę. W 23 dniu cyklu. Dla mnie szok. Ale dziękuję za odpowiedź mam nadzieję że ten miesiąc będzie normalny :)

oar8csqvpl228bz5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ