Partner
merytoryczny

Akcja społeczna - endometrioza

Dumnie wspieramy Akcję!

Wiele niespodzianek w drodze:

POBIERZ W MARCU ZA DARMO
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak pęcherzyka dominującego
Odpowiedz

Brak pęcherzyka dominującego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lovska Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuje was od jakiegoś czasu (bez logowania) ale w końcu pojawiło mi się pytanie na które nie potrafię znaleźć dokładnej odpowiedzi.
    Zaczęliśmy starania w tym miesiącu o dzidziusia. Robiłam testy owulacyjne, i miałam jedynie jasną drugą kreskę + sama nie zauważyłam w tym miesiącu śluzu owulacyjnego (w czasie kiedy powinien on być).

byłam wczoraj u ginekologa w 21dniu cyklu, i pani stwierdziła że mam tylko malutkie pęcherzyki bez pęcherzyka dominującego. stwierdzając że ma nadzieję że to tylko w tym miesiącu.
    Mam normalnie miesiączki co 28 dni. czy w tym cyklu dostanę miesiączkę jeżeli to był miesiąc bezowulacyjny?
    I czy w 21 dniu cyklu powinien być jeszcze widoczny ten pęcherzyk dominujący?
    Czy po pęknięciu jeszcze go widać?

oar8csqvpl228bz5.png
  • Lovska Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam. Nigdy nie stwierdzono u mnie nic takiego. Dopiero od miesiąca się zaczęliśmy starać, ale jako praktykujący chrześcijanie zawsze stosowaliśmy metodę mierzenia temperatury i miesiączka była regularnie co 28 dni.

I akurat pierwszy miesiąc starań a tu takie zawirowania, i .. dostałam wczoraj miesiączkę. W 23 dniu cyklu. Dla mnie szok. Ale dziękuję za odpowiedź mam nadzieję że ten miesiąc będzie normalny :)

oar8csqvpl228bz5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ