X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ciałko żółte a test owu
Odpowiedz

Ciałko żółte a test owu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w tym cyklu mam monitoring. Byłam w czwartek u gina, pęcherzyk 1 cm, No o brak cialka żółtego.
    Dziś byłam znowu i ciałko żółte dziś było widoczne i endo 9,5 mm. Po czym dopiero dziś test owu pozytywny nie wiem jak to rozumieć ? Test zrobiłam po powrocie do domu z czystej ciekawości … czy to znaczy ze owulacja już buła i zbliża sis kolejna ? Libido mam strasznie wysokie… jeśli to ma znaczenie

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecista94 wrote:
    Hej, w tym cyklu mam monitoring. Byłam w czwartek u gina, pęcherzyk 1 cm, No o brak cialka żółtego.
    Dziś byłam znowu i ciałko żółte dziś było widoczne i endo 9,5 mm. Po czym dopiero dziś test owu pozytywny nie wiem jak to rozumieć ? Test zrobiłam po powrocie do domu z czystej ciekawości … czy to znaczy ze owulacja już buła i zbliża sis kolejna ? Libido mam strasznie wysokie… jeśli to ma znaczenie

Jeśli na monitoringu tydzień temu lekarz stwierdził pęcherzyk 10mm, to byłaś jeszcze przed owulacją. Pęcherzyk rośnie ok 1-2mm dziennie, więc dziś na monitoringu był już stan po pęknięciu pęcherzyka, czyli jesteś już po owulacji. Testy owulacyjne pozwalają oszacować, że do owulacji dojdzie 24-48h po piku, czyli pozytywnym teście owu (kreska tak samo intensywna lub ciemniejsza), testy powinno się wykonywać na kilka dni przed spodziewaną owulacją, przynajmniej dwa razy dziennie, w podobnych godzinach. Jeśli miałaś owulację np. w środę, to prawdopodobnie Twoje testy owulacyjne mogły być pozytywne już od poniedziałku, a przypominam, że robimy je tylko do pozytywnego wyniku, bo u jednej kobiety wysoki poziom LH utrzymuje się tylko kilka godzin, a u drugiej kilka dni, co można zaobserwować po Twoim pozytywnym teście owulacyjnym :) Nie ma on większego znaczenia dla Ciebie w tym cyklu, nie zbliża się druga owu, skoro lekarz na monitoringu stwierdził stan po owulacji.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ