clostilbegyt a ciąża
-
Cześć dziewczyny, po 3 latach starania o drugie dziecko, dwóch latach z samym Duphaston mój ginekolog zalecił mi branie Clo ( 1 tabletka przez 5 dni od 5 dnia cyklu ) plus jak dotychczas Duphaston . Jest tu mamusia której ten lek pomógł zajść w ciążę?
-
Anna27 wrote:Cześć dziewczyny, po 3 latach starania o drugie dziecko, dwóch latach z samym Duphaston mój ginekolog zalecił mi branie Clo ( 1 tabletka przez 5 dni od 5 dnia cyklu ) plus jak dotychczas Duphaston . Jest tu mamusia której ten lek pomógł zajść w ciążę?
Zmagasz się z cyklami bezowulacyjnymi? Jaki jest powód, że masz przepisany duphaston? -
Pelasia30 wrote:Zmagasz się z cyklami bezowulacyjnymi? Jaki jest powód, że masz przepisany duphaston?
Duphaston biorę ze względu na nieregularne miesiączki które miałam. Początkowo to on miał mi pomóc zajść w ciążę, dzięki regularnym cyklom. Ale że nie przynosi to efektów to został mi przepisany clostilbegyt. -
Anna27 wrote:Duphaston biorę ze względu na nieregularne miesiączki które miałam. Początkowo to on miał mi pomóc zajść w ciążę, dzięki regularnym cyklom. Ale że nie przynosi to efektów to został mi przepisany clostilbegyt.
A czy masz potwierdzone owulacje na monitoringu?
Dopytuje sie, ponieważ sama brałam dłuższy czas duphaston, ale nie przynosiło to żadnych rezultatów tylko "zaklejalo" problem sztuczną miesiączka. Miałam cykle bezowulacyjne przez dwa lata. -
Pelasia30 wrote:A czy masz potwierdzone owulacje na monitoringu?
Dopytuje sie, ponieważ sama brałam dłuższy czas duphaston, ale nie przynosiło to żadnych rezultatów tylko "zaklejalo" problem sztuczną miesiączka. Miałam cykle bezowulacyjne przez dwa lata.
Też mam problem z cyklami bez owulacyjnymi , ogólnie mówiłam mojemu ginekolog że mam wrażenie że te miesiączki są " sztuczne " , bo występują od razu po odstawieniu tabletek. Dlatego teraz kazał mi brać Clo. -
Anna27 wrote:Też mam problem z cyklami bez owulacyjnymi , ogólnie mówiłam mojemu ginekolog że mam wrażenie że te miesiączki są " sztuczne " , bo występują od razu po odstawieniu tabletek. Dlatego teraz kazał mi brać Clo.
Jestem przerażona tymi lekarzami 🥲 ja już zmieniłam kilka razy. Kazał mi brać duphaston od 16dc, a wtedy u mnie jeśli oczywiście była owulacja to była dopiero w 20dc a duphaston przecież zatrzymuje owulację 🥲 zmień proszę lekarza. Bo ja bym Ci radziła odstawić duphaston, ale nie chcę byś robiła coś na własną rękę. I wtedy szukajcie przyczyny cykli bezowulacyjnych, monitorujcie czy aby na pewno nie ma owulacji. U mnie przyczyną okazało się Hashimoto, dzięki temu, że odkryłam to mam owulację od dwóch miesięcy po dwóch latach walki i szarpania się z ginekologami. I gdyby nie to, że sama szperałam po necie i tutaj na forum to nadal żyła bym w niewiedzy i brała ten nieszczęsny duphaston.
Ja również miałam clo ale jeden cykl i bezskutecznie. Nie da się wywołać owulacji, jesli jest głębszy problem. Ale mówię tylko jak było w moim przypadku.
Podstawa to znaleźć przyczynę niepłodności spowodowanej cyklami bezowulacyjnymi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 19:38
-