X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy można być w ciąży mimo miesiączki wywołanej Duphastonem?
Odpowiedz

Czy można być w ciąży mimo miesiączki wywołanej Duphastonem?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Juliney Nowa

Wysłany: 31 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, jeżeli temat jest źle wybrany. Jakis czas temu okres spóźnił mi się ponad miesiąc, lekarz, testy i beta wykluczyły ciążę, dostałam Duphaston na wywołanie. Brałam po 2 tabletki przez 10 dni i 2 dni po odstawieniu dostałam "okresu", który był jednak mniej skąpy, krew była na początku bardziej jasnoczerwona i pojawiały się wielkie skrzepy krwi, pierwszy dzień bardzo bolesny, następne dni - prawie wcale, trwał 6 dni, 7 śluz z krwią. Parę dni po jego zakończeniu zaczęłam odczuwać mdłości i bóle, delikatne kłucia w okolicy jajników. Nie jestem jeszcze blisko owulacji, występuje ona u mnie około 14 dnia cyklu. Czym może to być spowodowane? Czy jednak po Duphastonie dostałam krwawienia a nie miesiączki? Mam teraz 10 dzień cyklu, piersi delikatnie znowu pobolewają, mdłości od paru dni mam przez cały dzień :( Test wczoraj rano negatywny. Szyjka macicy jest zamknięta i twarda, śluzu prawie wcale nie mam, co jeszcze bardziej mnie martwi. Bardzo proszę o pomoc, nie wiem co sądzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 10:14

Juliney
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie sądzę abyś była w ciąży test by to już dawno potwierdził. Z takimi problemami najlepiej udać się do ginekologa i zbadać hormony.

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Caroline Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miała m tak, że po skąpym okresie wywołanym przez duphaston dowiedziałam się ze jestem w ciąży więc jest to możliwe. Ja byłam w szoku i do tej pory nie wiem jak to się stało że ta ciąża była. Dziś synek ma 2 lata

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiśćie ,że jest taka możliwość jestem tego żywym przuykładem!! ja mam @ wywoływanne dupkiem bo niestety samoistnej nie mam a przynajmniej żadko w pierwszej ciąży też zaszłam po duphastonie a teraz miałam poronienie niestety i też był duphaston.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam duphaston na wywołanie @, bo cykl się bardzo przedłużał, po odstawieniu jednak nie dostałam @, tylko zobaczyłam 2 kreski.

Evell lubi tę wiadomość

• Niczka95 Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zastanawiam się nad tym samym.
    Dostałam Duphaston na wywołanie miesiączki bo spóźniał mi się okres dwa tygodnie.
    Po pierwszej tabletce dostałam plamienia a na drugi dzień w czasie kuracji krwawienia, które było obfite, bardziej skąpe i trwało 12 dni - raz czerwona krew, raz brązowa.
    Możliwe że mogę być w ciąży?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ