X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Duphaston, a miesiączka
Odpowiedz

Duphaston, a miesiączka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Dziś mój 67 dzień cyklu.
    21.02 byłam u mojego ginekologa, który przepisał mi duphaston na wywołanie miesiączki. Mam PCOS.
    Mialam brać 2x1 tabletka przez 10 dni.
    Dziś mija 9 dzień odkąd skończyłam brać lek i miesiączki nie ma...
    Na 100% nie jestem w ciąży.
    Czy któraś z was miała taki problem, że nie dostała okresu po duphastonie? Bardzo się martwię....

• Ewaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po duphaston miesiączka często przychodzi dopiero po skończonych 10 dniach - u mnie za każdym razem dopiero 3-4 dni po ostatniej dziesiątej tabletce. Chyba musisz jeszcze poczekać na spokojnie na miesiączkę a jeśli nie przyjdzie po tygodniu- dwóch od skończenia to wybrać się do ginekologa

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziś właśnie mój 11 dzień od ostatniej tabletki i cisza.
    Napisałam do mojej pani ginekolog - mam poczekać do niedzieli i jak miesiączka nie pojawi się to wizyta kontrolna.
    Ale zastanawiam się co się mogło stać, że nawet leki na mnie nie działają....
    A piersi po tym duphastonie mnie tak bolą, że dotknąć się nie mogę

• Ewaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle przeczytałam 🙈🙈 Myślałam że 9 dzień leku. Kiedyś słyszałam o opowieściach że na dziewczyny duphaston nie działa że jest z progesteronem jakiś problem ale to już chyba wymaga wizyty u lekarza :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ