Duphaston - czy odstawiać?
-
Poradźcie dziewczyny,
Jutro mam wziąć ostatni raz duphaston w tym cyklu. Jeżeli do tego czasu będę miała test na + to kontynuuję branie duphastonu, ale w przypadku jak test wyjdzie mi na - to mam odstawić. Pytanie czy jak odstawię a jestem w ciąży (mimo że test jeszcze nie wykaże +) to bardzo to zaszkodzi ciąży? i czy myślicie że mogę dla pewności wziąć 1 - 2 dni dłużej i potem ewentualnie odstawić?
05.2013 [*]
-
Myślę, że nie powinno to zaszkodzić ciąży... przecież nie wszystkie kobiety biorą duphaston. Pytanie tylko jaki masz poziom progesteronu?
Duphaston teoretycznie bierze się 10 dni, ale myślę, że jeśli weźmiesz dłużej 2 dni to nie powinno nic się stać...Caroline lubi tę wiadomość
-
odstawiłam ostatecznie ten duphaston, a wczoraj wzięłam tylko polowę dawki. testy wychodzą negatywne więc pewnie nic już nie będzie... ale mała nadzieja jest. Mam tylko nadzieje że dobrze zrobiłam, bo tempka pokazuje co innego a testy co innego, może zrobić bete?
05.2013 [*]
-
Caroline wrote:odstawiłam ostatecznie ten duphaston, a wczoraj wzięłam tylko polowę dawki. testy wychodzą negatywne więc pewnie nic już nie będzie... ale mała nadzieja jest. Mam tylko nadzieje że dobrze zrobiłam, bo tempka pokazuje co innego a testy co innego, może zrobić bete?
Jak chcesz być spokojniejsza i pewna to zrób betę. Będziesz miała czarno na białym na czym stoisz -