X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ile po owulacji pozytywny test LH
Odpowiedz

Ile po owulacji pozytywny test LH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pa-u-linka Koleżanka

Wysłany: 11 września 2024, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ile dni wychodzi Wam test owulacyjny pozytywny ?
    Przed wczoraj wieczorem wyszły mi dwie mocne krechy , wczoraj to samo , dziś również … wydaje mi się że to trochę za długo … w pierwszej połowie cyklu były jedna kreska lub dwie ale ta druga słabiutka .. czy ktoś tak miał ?

Ps. Wiem, że testy nie są wiarygodne w 100%

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 11 września 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Ja w tym miesiącu po raz pierwszy testowałam owulke. Pierwsza faza cyklu to linia dość jasna. W dniu owu, bardzo duży ból jajników, kręgosłupa i faktycznie pik wyskoczył do góry. Krecha mocno ciemna. Także objawy zgadzały się z Pikiem. Na drugi dzień bóle owulacyjne ustały i o tej samej stałej porze zrobiłam test i krecha znowu jasna.
    Nie wiem jak to powinno wyglądać, bo tak jak mówię dopiero zaczęłam przygodę z testami.
    Może zmień producenta testów w kolejnym cyklu? Ja bym chyba tak próbowała 😒 Ja z czystej ciekawości jeśli w tym cyklu się nie udało to w przyszłym też wypróbuję inną serię 😊

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To będzie nasza wiosna 🫵
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ Są dwa wilki które zawsze ze sobą walczą. Pierwszy jest ciemnością i rozpaczą. Drugi światłem i nadzieją.
    Który wilk wygra?
    Wygra ten którego nakarmisz.
  • suzume Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testy owulacyjne robię od miesięcy i nigdy nie mialam pozytywnego. Nawet mówiłam mojej ginekolog ze ja chyba nie umiem ich robić... myślałam że może mam bardzo krótkie te piki i nie jestem w stanie ich wyłapać.
    W tym cyklu pierwszy raz mialam pozytywny test. Wczoraj rano i po poludniu ciemne krechy. Dziś kreski widoczne ale już nie takie ciemne jak wczoraj.

ona 💁🏼‍♀️ 31 | on 🙋‍♂️ 56
    ❤️ bez zapezpieczenia od 2021
    Świadome starania od 04/24

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

✖️ USG - policystyczne jajniki

Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ