SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Jak odczytać testy
Odpowiedz

Jak odczytać testy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karcia289 Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Mam pytanie odnośnie odczytywania testów owulacyjnych.
    Mianowicie robiłam test 16dc rano i był prawie pozytywny, a wieczorem już kreska ciemniejsza od kontrolnej. 17 i 18 dc również test był pozytywny z ciemniejszą kreską testową. 19dc kreska jaśniejsza.
    Czy faktycznie jest tak, że po pierwszym pozytywnym teście już się nie testuje czy to 24h liczyć od ostatniego pozytywnego. Bardziej logiczne jest dla mnie liczenie od pierwszego bo hormon rośnie i utrzymuje się jakiś czas, a aplikacja liczy od ostniego poytywu. Jak wy to robicie?
    Pytam bo licząc od 18dc to miałam dość krótką fazę lutealną bo @ w 27dc co daje 9 dni.. ale licząc od 16dc to już 11 dni więc mniej więcej w normie.

Pozdrawiam 😎

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ