X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Jak to jest z owulacja? Czy tylko ból ja potwierdza
Odpowiedz

Jak to jest z owulacja? Czy tylko ból ja potwierdza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 20:53

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 20:53

kati23 lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Cześć. Zastanawiam się czy mam owulacje co miesiąc. Jedynie średnio co drugi miesiąc mam ból owulacyjny. W tym miesiącu nie miałam. Testy owulacyjne w tym miesiącu pozytywne, śluz płodny jak najbardziej. Czy to oznacza owulacje czy jednak moze jej nie być skoro nie miałam bólu? Czy taki ból musi występować co miesiąc i czy tylko on potwierdza pęknięcie pęcherzyka? a może teraz już tylko pozostaje mi śledzić tenpersture- jak wzrośnie to owu była, a jak nie wzrośnie to nie było ? Chętnie udostepnie mój wykres tylko nie wiem jak bo jestem nowa. Dziękuję za pomoc i odpowiedzi.
    Owulacje może potwierdzić na 100 % monitoring u lekarza.
    Mi testy wychodzily pozytywne a mimo to do owulacji nie dochodziło ze względu na zaburzenia hormonalne :),
    Testy pokazują co dzieje się do owulacji a potem już nie ;)
    Jeśli masz problem z hormonami to testy tez mogą dawać fałszywie pozytywny wynik :)
    A bol nie zawsze może występować;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała87 wrote:
    Owulacje może potwierdzić na 100 % monitoring u lekarza.
    Mi testy wychodzily pozytywne a mimo to do owulacji nie dochodziło ze względu na zaburzenia hormonalne :),
    Testy pokazują co dzieje się do owulacji a potem już nie ;)
    Jeśli masz problem z hormonami to testy tez mogą dawać fałszywie pozytywny wynik :)
    A bol nie zawsze może występować;)
    To u mnie było odwrotnie 😉 testy owulacyjne negatywne, a owulacja potwierdzona monitoringiem 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ