kłucie jajników
-
Dziewczyny, jeśli gdzieś taki temat się już pojawił to z góry przepraszam.
Mam pytanie odnośnie kłucia jajników. Jestem po owulacji i dziś od rana czuję kłucie prawego jajnika. Rano było dosyć dobrze odczuwalne, teraz kłuje, ale już z mniejszą częstotliwością. Czy też macie tego rodzaju objawy po owulacji?? Rano zmierzyłam temperaturę 37,1 więc raczej nie chcę się nakręcać, bo do okresu jeszcze prawie 2 tygodnie .
Słyszałam z resztą, że w ciąży temperatura znacznie się podwyższa a tego rodzaju wartości miałam już w poprzednich cyklach.
Jednak iskierka nadziei w sercu się tli...Maracuja -
klucie czasem wystepuje tez i bez owulki niestety... jesli mierzysz tempke regularnie to zauwazysz czy skok sie utrzymuje.Generalnie niestety kluja jajniki kiedy chca i jak chca..ja mialam cykl bezowulacyjny a czulam ciagle ciagniecie pikanie i klucie jajnikow...wiec nie jest to regula,,,
-
za każdym razem kiedy miałam monitoring, to owu się potwierdzała, więc myślę, że te owulki występują. Oczywiście te 2 razy w roku mogą wystąpić cykle bezowulacyjne, ale w sumie u mnie to bez różnicy, bo póki co to że owu była nic nie dało...Maracuja
-
nie kochana nie mierzę już regularnie tempki, bo to mnie strasznie stresowało i stwierdziłam, że przynosiło odwrotny do zamierzonego skutek.Nie wiem w ogóle do czego to wszystko zmierza. Przez te starania doprowadziłam się do nerwicy i boję się, że zamiast zbliżać, oddalam się od celu...Maracuja
-
Jedyna rada jaka moge ci dac to troche wy;uzowac bo czasem w;asnie to spinanie jest przyczyna niepowodzen...musisz troche podejsc do tego z zimna glowa...na kazda z nas [rzychodzi czas...naprawde Nie wiem jak dlugo sie starasz ale wbrew powszechnym teoria zrobic dzieciaka wcale nie ejst tak latwo jak sie komus wydaje a zwlaszcza wtedy kiedy chce sie to zaplanowac...
-
W tamtym cyklu po owulacji tylko jeden dzień mnie bolal jajnik i dostałem okres. Teraz po owulacji od 4dpo do dziś mnie boli lewy j. Wcześniej tak nie miałam. Martwie się trochę. Mam regularne miesiaczki. Dziś jest 9 dpo. 26 pazdz. Kolo 3 chce zatestowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 22:33
-
Ja natomiast nigdy nie odczuwałam jajników, jakby ich nie było, do teraz... Jestem 4 dni po owulacji i odczuwam "dziwne" bóle w jajnikach na zmianę, raz lewy, raz prawy. Oczywiście siłą rzeczy wiąże te objawy z ciążą, no ale chyba nie powinnam...
-