X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację kłucie jajników
Odpowiedz

kłucie jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli gdzieś taki temat się już pojawił to z góry przepraszam.

Mam pytanie odnośnie kłucia jajników. Jestem po owulacji i dziś od rana czuję kłucie prawego jajnika. Rano było dosyć dobrze odczuwalne, teraz kłuje, ale już z mniejszą częstotliwością. Czy też macie tego rodzaju objawy po owulacji?? Rano zmierzyłam temperaturę 37,1 więc raczej nie chcę się nakręcać, bo do okresu jeszcze prawie 2 tygodnie .
    Słyszałam z resztą, że w ciąży temperatura znacznie się podwyższa a tego rodzaju wartości miałam już w poprzednich cyklach.

Jednak iskierka nadziei w sercu się tli...

Maracuja
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klucie czasem wystepuje tez i bez owulki niestety... jesli mierzysz tempke regularnie to zauwazysz czy skok sie utrzymuje.Generalnie niestety kluja jajniki kiedy chca i jak chca..ja mialam cykl bezowulacyjny a czulam ciagle ciagniecie pikanie i klucie jajnikow...wiec nie jest to regula,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za każdym razem kiedy miałam monitoring, to owu się potwierdzała, więc myślę, że te owulki występują. Oczywiście te 2 razy w roku mogą wystąpić cykle bezowulacyjne, ale w sumie u mnie to bez różnicy, bo póki co to że owu była nic nie dało...:(

Maracuja
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mierzysz temperature???jesli nie to mierz ja ona ci razem z monitoringiem da podglad jak to u ciebie wyglada..duzo dziewczyn twkerdzi ze po owu tez czuja klucia wiec niestety na dwoje babka wrozyla niestety...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kochana nie mierzę już regularnie tempki, bo to mnie strasznie stresowało i stwierdziłam, że przynosiło odwrotny do zamierzonego skutek.Nie wiem w ogóle do czego to wszystko zmierza. Przez te starania doprowadziłam się do nerwicy i boję się, że zamiast zbliżać, oddalam się od celu...

Maracuja
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyna rada jaka moge ci dac to troche wy;uzowac bo czasem w;asnie to spinanie jest przyczyna niepowodzen...musisz troche podejsc do tego z zimna glowa...na kazda z nas [rzychodzi czas...naprawde :) Nie wiem jak dlugo sie starasz ale wbrew powszechnym teoria zrobic dzieciaka wcale nie ejst tak latwo jak sie komus wydaje a zwlaszcza wtedy kiedy chce sie to zaplanowac...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz... ja wiem , że powinno się wyluzować tylko niestety nie potrafię...im dłużej to trwa tym jest bardziej a nie mniej zestresowana..

Maracuja
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie kuł lewy jajnik już od 10 dnia przed @. oczywiście dziś mam @, więc takie kłucie, mimo że u mnie nowość, to nie dało niespodzianki :(

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu czułam kłucie w prawym jajniku 3 dni po owu aż do @ niestety:-( myślałam, że to dobry znak, bo wcześniej tak nie miałam.

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety też wszystko wskazuje na nadchodzącą miesiączkę. Pewnie jutro dostanę, bo odczuwam już skurcze w dole brzucha , a tak mam za każdym razem kiedy zbliża się okres...skąd brać cierpliwość..

Maracuja
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym cyklu po owulacji tylko jeden dzień mnie bolal jajnik i dostałem okres. Teraz po owulacji od 4dpo do dziś mnie boli lewy j. Wcześniej tak nie miałam. Martwie się trochę. Mam regularne miesiaczki. Dziś jest 9 dpo. 26 pazdz. Kolo 3 chce zatestowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 22:33

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agnes81 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast nigdy nie odczuwałam jajników, jakby ich nie było, do teraz... Jestem 4 dni po owulacji i odczuwam "dziwne" bóle w jajnikach na zmianę, raz lewy, raz prawy. Oczywiście siłą rzeczy wiąże te objawy z ciążą, no ale chyba nie powinnam... :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ