X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Miovelia owulacja witaminy
Odpowiedz

Miovelia owulacja witaminy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • atwysz Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Mam pytanie dotyczące suplementacji miovelia - czy pomogła? Jeśli tak to po jakim czasie, po ilu cyklach? Czy zauważyłyście jakąś różnicę? Kiedy najlepiej robić testy? Słyszałam, że rano z pierwszego moczu lepiej nie, ale później w południe wieczorem czy bez różnicy? Witaminy - suolementuje D3, bo mam niedobory czym jeszcze mogę się wspierać? Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za wszelkie rady :)

Edit. Czy stosowalyście żele wspomagające wyścig plemników do jajeczka i czy to w jakiś sposób też pomogło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 10:44

02.18 -> rozpoczynamy starania o bobo 👶
    ____

❌ Niedoczynność tarczycy ❌
    ❌ Hashimoto ❌
    ❌ IO ❌
    ❌ Hiperprolaktynemia ❌
    ____
    11.2021 - pierwszy cykl starań z Ovitrelle i Luteiną -> 🥰

---
    06feb73ec0406761d1feaca46d967b14.png
  • Natka25 Nowa

Wysłany: 8 listopada 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    dołączam się do pytania o stosowanie mioveli i miovelii nac czy ktoś stosował? Czy komuś przyniosło zamierzony efekt? Po ilu cyklach

• Zabaaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, są już takie wątki... :) w każdym razie ja stosowalam długi czas. Moim zdaniem sama miovelia przy większych problemach raczej nic nie pomoże, ale stosowana wraz z lekami i zmiana stylu życia może delikatnie wspomoc przy pcos.

• Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dziewczyny podpowiedzcie😊🙏

Ostatnio stosowałam miovelie nac i owu przyszła w 17 dc a zazwyczaj w 21 dc🤗😄więc super .
    Chciała bym kontynuować stosowanie tego suplementu jeżeli okaże się że nadal nie jestem w ciąży 😕co jest bardziej niż prawdopodobne 🤷‍♀️

MioveliaNac w Tym momencie skończyła się w magazynie w aptece gdzie hurtowo robię zakupy
    i cena też nie za fajna bo około 50 zł za 15 tabletek ( na 5 dni) .
    Oczywiście znalazłam zamiennik 😉wydaje mi się że to jest to samo tylko cena inna 😉.Stosowałam bym tak jak miovelie nac czyli od 3 do 7 dc - 3 tabletki .
    Dziewczyny czy któraś z Was to stosuje albo coś wie na ten temat ?

To ten suplement /zamiennik
    Medicaline Aliness, NAC N-Acetyl-L-Cysteina 500 mg, 100 wege kapsułek

30f66f87f80d.jpg

Skład miovelia nac :
    3 kapsułki zawierają:
    - wartość energetyczna 8,28kJ/1,98kcal,
    -tłuszcz 0,03g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,03g), węglowodany 0,15g (w tym: cukry 0,00g), białko 0,27g, sól 0,00, N-acetyl L-cysteina 1200mg.

Skład Medicaline Aliness, NAC
    1 kapsułka zawiera:
    N-acetylo-L-cysteina (NAC) 500mg.
    3 kapsułki: 1500 N-acetylo-L-cysteina (NAC)

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ