X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle owulacja starania..
Odpowiedz

Ovitrelle owulacja starania..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poziomeczka_90 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam pytanie ;
    Jestem drugi cykl na cyklu stymulowanym lametta i Ovitrelle . Pierwszy cykl niestety sie nie powiódł mimo owulacji .
    Byłam na monitoringu 10 dc i gin powiedziała , że sa dwa piękne pęcherzyki przepisała jak w poprzednim Ovitrelle Zastrzyk robiłam wczoraj tj 07.10 rano .. wieczorem było przytulanie z mezem a po przytulaniu zakuło mnie w prawym jajniku . Czy to mozliwe ze wystapiła już owulacja ? ( 12 dc) dodam , że '' czuje '' prawy jajnik ale nic poza tym się nie dzieje ..

• Pcos-ka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, możliwe że to była owulacja

Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
    czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
    październik 2024 HSG - oba jajowody drożne ✅ - cykl bezowulacyjny
    listopad 2024 Mensinorm 75 ❓❓❓

Ona:
    PCOS, IO, hashimoto 😭
    Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
    On:
    zdrowy 🏋️‍♂️

Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomeczka_90 wrote:
    Czesc dziewczyny mam pytanie ;
    Jestem drugi cykl na cyklu stymulowanym lametta i Ovitrelle . Pierwszy cykl niestety sie nie powiódł mimo owulacji .
    Byłam na monitoringu 10 dc i gin powiedziała , że sa dwa piękne pęcherzyki przepisała jak w poprzednim Ovitrelle Zastrzyk robiłam wczoraj tj 07.10 rano .. wieczorem było przytulanie z mezem a po przytulaniu zakuło mnie w prawym jajniku . Czy to mozliwe ze wystapiła już owulacja ? ( 12 dc) dodam , że '' czuje '' prawy jajnik ale nic poza tym się nie dzieje ..

Hej, ja właśnie zrobiłam dziś test owulacyjby i wyszedł pozytywny. Jestem w 7dc wiec to bardzo dziwne, biorę od 3 dnia cyklu po dwie tabletki lametty dziennie. Mam wdrażanie ze owulacja lada moment 🫣 w sobotę idę na monitoring to będzie 9dc, może już będzie czas na orovitelle

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 8 cs
    20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️
    04.01 testowanie (14dpo) 💌
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ