X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle owulacja starania..
Odpowiedz

Ovitrelle owulacja starania..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poziomeczka_90 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam pytanie ;
    Jestem drugi cykl na cyklu stymulowanym lametta i Ovitrelle . Pierwszy cykl niestety sie nie powiódł mimo owulacji .
    Byłam na monitoringu 10 dc i gin powiedziała , że sa dwa piękne pęcherzyki przepisała jak w poprzednim Ovitrelle Zastrzyk robiłam wczoraj tj 07.10 rano .. wieczorem było przytulanie z mezem a po przytulaniu zakuło mnie w prawym jajniku . Czy to mozliwe ze wystapiła już owulacja ? ( 12 dc) dodam , że '' czuje '' prawy jajnik ale nic poza tym się nie dzieje ..

• Pcos-ka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, możliwe że to była owulacja

Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
    czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
    październik 2024 HSG - cykl bezowulacyjny
    listopad 2024 Mensinorm 75 - hiperstymulacja - primolut nor ❌
    grudzień 2024 Aromek + Menopur ❌
    styczeń 2025 Aromek + Bemfola ????
    Ona:
    PCOS, IO, hashimoto 😭, oba jajowody drożne ✅
    Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
    On:
    zdrowy 🏋️‍♂️

Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomeczka_90 wrote:
    Czesc dziewczyny mam pytanie ;
    Jestem drugi cykl na cyklu stymulowanym lametta i Ovitrelle . Pierwszy cykl niestety sie nie powiódł mimo owulacji .
    Byłam na monitoringu 10 dc i gin powiedziała , że sa dwa piękne pęcherzyki przepisała jak w poprzednim Ovitrelle Zastrzyk robiłam wczoraj tj 07.10 rano .. wieczorem było przytulanie z mezem a po przytulaniu zakuło mnie w prawym jajniku . Czy to mozliwe ze wystapiła już owulacja ? ( 12 dc) dodam , że '' czuje '' prawy jajnik ale nic poza tym się nie dzieje ..

Hej, ja właśnie zrobiłam dziś test owulacyjby i wyszedł pozytywny. Jestem w 7dc wiec to bardzo dziwne, biorę od 3 dnia cyklu po dwie tabletki lametty dziennie. Mam wdrażanie ze owulacja lada moment 🫣 w sobotę idę na monitoring to będzie 9dc, może już będzie czas na orovitelle

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
    Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja ?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ