Owulacja a czas współżycia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,wczoraj nie miałam możliwości i nie robiłam testów owulacyjnych. Zrobiłam go dzis i właśnie wyszedł pozytywny.
Współżyłam wczoraj, czy dzis ze względu na pik również powinnam czy wstrzymać się do jutra?a jeśli pik był jednak wczoraj to może lepiej dzis powtórzyć? -
U mnie wczoraj był PIK, współżyliśmy wczoraj, w nocy mąż dostał gorączki, zakatarzony.. Zastanawiam się czy w takim przypadku jak dojdzie dzisiaj badź w sobote do zbliżenia to czy ,,chłopaczki" dadzą radę z powodu choroby..o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
Alieme wrote:Dziewczyny,wczoraj nie miałam możliwości i nie robiłam testów owulacyjnych. Zrobiłam go dzis i właśnie wyszedł pozytywny.
Współżyłam wczoraj, czy dzis ze względu na pik również powinnam czy wstrzymać się do jutra?a jeśli pik był jednak wczoraj to może lepiej dzis powtórzyć?
(...). Kiedy wynik testu wyjdzie dodatni, powinno się dzień po wykonaniu testu współżyć, żeby mieć jak największe szanse na zajście w ciążę.
Alieme lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
amani_96 wrote:U mnie wczoraj był PIK, współżyliśmy wczoraj, w nocy mąż dostał gorączki, zakatarzony.. Zastanawiam się czy w takim przypadku jak dojdzie dzisiaj badź w sobote do zbliżenia to czy ,,chłopaczki" dadzą radę z powodu choroby..
Znam przypadki gdzie właśnie podczas przeziębienia się udawało 💪Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Alieme wrote:Znam przypadki gdzie właśnie podczas przeziębienia się udawało 💪
W sumie miał tylko gorączkę w nocy, później stan podgorączkowy a w dzień już normalnie bez gorączki i dzisiaj w nocy ale leków sporo wiadomo, bo bez tego przy zatokach ani rusz. Mam nadzieje że żołnierze dadzą radę ❤️ gdzieś kiedyś na owu przewinęło mi sie na owu ze chłop miał gorączkę i ze żołnierzyki ugotowane wiec nic z tego nie będzie 🤷🏻♀️ ale wczoraj przekopałam intrener i nie znalazlam nic co wskazywałoby ze sie nie może udać… staramy się już na prawdę długo, to 1 cykl z CLO gdzie dopiero teraz tak na prawdę zaobserwowałam tak dokładną i piękna owulacje ❤️ nie pamietam żebym miała na przestrzeni kilku lat tak książkową ! Mam nadzieje 🍀 jak nie to będzie podejście nr 2 i 3 i 4… ☺️o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Dziewczyny, ile trwa PIK ? Wczoraj robiłam test o 17:00 i był pozytywny. Dziś o 17:00 była wciąż druga kreska, ciut jaśniejsza, ale wciąż wyraźnie widoczna. Jak długo testy pokazują pozytywny wynik ?
31l. 👩❤️👨 42l.
♀️:
AMH 1,1
TSH 4,8->1,6
HbsAg ✔️
Pozostałe w normie
♂️ :
Zabieg żylaków 05.2022
Prawidłowa bud. Plem.2%
Wiązanie z kwasem hial. 0% -->23%
Pozostałe ok -
Funkyfresh wrote:Dziewczyny, ile trwa PIK ? Wczoraj robiłam test o 17:00 i był pozytywny. Dziś o 17:00 była wciąż druga kreska, ciut jaśniejsza, ale wciąż wyraźnie widoczna. Jak długo testy pokazują pozytywny wynik ?
Od 24-36 h, miałam tak samo, ze w środę był PIK, czwartek już jaśniejsza kreseczka, w piątek nie robiłam testu bo wyjeżdżałam na urlop.o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
To jak to jest, aplikacje mają rozbieżności w informacjach. Premium pokazuje owulację na dzień po peaku. Ovufriend na dzień peaku.
Myślałam,że zakładamy,że peak jest tylko w momencie tej samej barwy lub mocniejszej, a pozostałe, jaśniejsze kreseczki to co najwyżej High.
Współżyć po 24 max bo minie, czy można przekroczyć ten czas i współżyć np po 26godz.?
Ja wczoraj o 18. Miałam peak, serduszkowalismy przed północą i wtedy zrobiłam kolejny test i już kreseczka była bledsza od referencyjnej. Dziś rano powtórzyliśmy.
To wieczorem jeszcze próbować , czy to za późno?
I xzy to za często jednak? -
nick nieaktualny
-
rolka355 wrote:Hej. Dzisiaj mam 6 dzień cyklu. Końcówka okresu i czuję kłucie w jajniku i bolące piersi. Cykle 25-28. Czy owulka jest możliwa tak szybko? 2 tyg temu wizyta u gina i nie było żadnej torbieli ani nic.
Ciężko powiedzieć w sumie, zrób test owu ☺️ -
nick nieaktualny
-
Soldier-Woman wrote:Hej… jestem zrezygnowana 🙈🙈🙈Wczoraj o 13 mialam pik. Nie moglismy wspolzyc, czy dzis wieczorem jak bedzie ❤️ jest jeszcze szansa….
-
nick nieaktualny
-
rolka355 wrote:Hej. Dopiero zaczynam testy. Wczoraj miałam dwie kreski niemalże równego koloru, dzisiaj już kreska meeega blada. Dzisiaj mega ból piersi, temp skoczyła o 0,2. Czyli najlepszy czas na ❤️ był wczoraj i dzisiaj? Czy jeszcze jutro?
rolka355 lubi tę wiadomość
-
Hej 🙂 wczoraj test owu pozytywny, dzisiaj rano spadek temperatury, od rana boli mnie krzyż i jajnik, a teraz wieczorem to już jak tak konkretnie boli, zrobiłam test owu i kreska nawet jeszcze ciemniejsza niż wczoraj. Lepiej ♥️ dziś wieczorem czy jutro wieczorem?
-
Wiewioora wrote:Hej 🙂 wczoraj test owu pozytywny, dzisiaj rano spadek temperatury, od rana boli mnie krzyż i jajnik, a teraz wieczorem to już jak tak konkretnie boli, zrobiłam test owu i kreska nawet jeszcze ciemniejsza niż wczoraj. Lepiej ♥️ dziś wieczorem czy jutro wieczorem?
Wiewioora lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jak to jest z tym śluzem płodnym? Musi być go widać? Ja grzebiąc sobie tam mam rozciągliwy śluz, na papierze tez coś jest ale nie zalewa mnie 🫢 i w dodatku w ciągu dnia jest i nie ma..
Temperatura tez dziwnie skacze 36.4 36.4 36.7 36.4 36.5