Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja podczas 🐒
Odpowiedz

Owulacja podczas 🐒

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Jestem w 4 dniu 🐒, moje cykle są 25 - 26 dniowe, miesiączka trwa 7 dni.
    Ostatni cykl był 24 dniowy i pik LH miałam w 8 dc (dzień po skończonej miesiącze).
    Dzisiaj, 4 dnia miesiączki, trochę z ciekawości zrobiłam test owu i wyszły 2 identyczne kreski.
    Czy to możliwe, żeby owulacja była już podczas krwawienia?

Kwiecista94 lubi tę wiadomość

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie wiem, ale mam podobny temat. Dzisiaj mam 6 dzień cyklu. Końcówka okresu i czuję kłucie w jajniku i bolące piersi. Cykle 25-28. Czy owulka jest możliwa tak szybko? 2 tyg temu wizyta u gina i nie było żadnej torbieli ani nic.

Kwiecista94 lubi tę wiadomość

• Kwiecista94 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytupne, mi pozytywne owu wyszło 3 dni po okresie co też jest dziwne

👩‍💼31🏋️32
    👫9
    Starania od październik 2021
    2021- nic
    22.06.2025 - II
    23.06.2025 - beta 79.50
    25.06.2035 - beta 203
    07.07.2025 - wizyta, 6+1, serduszko i zarodek ❤️
    22.07.2025- kolejna wizyta, czekamy ❤️
    27.07.2025- zatrzymanie akcji serca. Poronienie/ szpital.
    Co dalej ?
    26.11.2025 - planowana inseminacja.
    Inseminacja nieudana.
    Przerwa od staran, mieliśmy dość psychicznie.
    01.2026 torbiel
    03.2026 kwalifikacja do in vitro
    23.03.2026: 25 dc, beta 101
    Co dalej?
  • Avanilia Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Może ktoś tutaj pomoże. Miałam dzis robiona drożność jajowodów. Wyszło Ok. Jajowody w porządku. Jednak podczas badania usg okazało się, ze mam torbiel, która jak określił dr ‚może odpowiadać torbieli cialka zoltego’. Dodam, ze jestem w 7dc. Miesiączka skonczyla się 2 dni temu. Dr powiedział mi również, ze wg niego jest już po owulacji. Kazał sprawdzić progesteron w 7dpo. Dziewczyny, bo ja już wariuje. Nie wiem co mam myśleć, czy to jest dobra diagnoza, czy w ogóle taka sytuacja jest możliwa?! Staramy się już rok, partner ma słabe wyniki nasienia, które trochę się polepszyły po operacji żylaków powrózka (2,5mc po). Może któraś z Was miała taka historie i może podzielić się doświadczeniem? Czy w takiej sytuacji mierzyć temperaturę? Sprawdzać owulacyjnymi? Czy dać sobie spokój w tym cyklu?!

• Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do wątku, który założyłam.
    10.03 w 4 dc miałam pozytywny test owu, z monitoringu jednak owu była 20 lub 21.03, także ja z testów zrezygnowałam, ponieważ słusznie podejrzewałam, że mogą nie być miarodajne. Dodam, że nie mam PCOS czy innych dolegliwości mogących podwyższać poziom LH.

15.12.2023 - Liwia 🌸
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ