X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja podczas 🐒
Odpowiedz

Owulacja podczas 🐒

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Jestem w 4 dniu 🐒, moje cykle są 25 - 26 dniowe, miesiączka trwa 7 dni.
    Ostatni cykl był 24 dniowy i pik LH miałam w 8 dc (dzień po skończonej miesiącze).
    Dzisiaj, 4 dnia miesiączki, trochę z ciekawości zrobiłam test owu i wyszły 2 identyczne kreski.
    Czy to możliwe, żeby owulacja była już podczas krwawienia?

Kwiecista94 lubi tę wiadomość

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie wiem, ale mam podobny temat. Dzisiaj mam 6 dzień cyklu. Końcówka okresu i czuję kłucie w jajniku i bolące piersi. Cykle 25-28. Czy owulka jest możliwa tak szybko? 2 tyg temu wizyta u gina i nie było żadnej torbieli ani nic.

Kwiecista94 lubi tę wiadomość

• Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytupne, mi pozytywne owu wyszło 3 dni po okresie co też jest dziwne

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • Avanilia Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Może ktoś tutaj pomoże. Miałam dzis robiona drożność jajowodów. Wyszło Ok. Jajowody w porządku. Jednak podczas badania usg okazało się, ze mam torbiel, która jak określił dr ‚może odpowiadać torbieli cialka zoltego’. Dodam, ze jestem w 7dc. Miesiączka skonczyla się 2 dni temu. Dr powiedział mi również, ze wg niego jest już po owulacji. Kazał sprawdzić progesteron w 7dpo. Dziewczyny, bo ja już wariuje. Nie wiem co mam myśleć, czy to jest dobra diagnoza, czy w ogóle taka sytuacja jest możliwa?! Staramy się już rok, partner ma słabe wyniki nasienia, które trochę się polepszyły po operacji żylaków powrózka (2,5mc po). Może któraś z Was miała taka historie i może podzielić się doświadczeniem? Czy w takiej sytuacji mierzyć temperaturę? Sprawdzać owulacyjnymi? Czy dać sobie spokój w tym cyklu?!

• Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do wątku, który założyłam.
    10.03 w 4 dc miałam pozytywny test owu, z monitoringu jednak owu była 20 lub 21.03, także ja z testów zrezygnowałam, ponieważ słusznie podejrzewałam, że mogą nie być miarodajne. Dodam, że nie mam PCOS czy innych dolegliwości mogących podwyższać poziom LH.

15.12.2023 - Liwia 🌸
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ