X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację owulacja z jednego jajnika
Odpowiedz

owulacja z jednego jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Kochane, staram się o drugie dziecko 7 cykl. Prawie od zawsze czułam owulację tylko z lewego jajnika. Czułam ją bardzo mocno. Dwa monitoringi to również potwierdziły. Ten właśnie lewy jajnik jest blisko macicy , ma jakiś dziwne ułożenie. Ja jestem po cc mogę mieć również zrosty i dlatego nie mogę zajść w ciążę. Mój ginekolog stwierdził że te mocne bóle owulacyjne mogą być też przyczyną tego że ten właśnie jajnik jest blisko macicy. W tym miesiącu pierwszy raz od niepamiętnych czasów czułam ból owulacyjny właśnie z prawej strony. Był on minimalny w porównaniu z poprzednimi cyklami . Mam taką cichą nadzieję że jeśli pojawiła się owulacja w tym drugim jajniku to może uda mi się w tym cyklu. Może ktoś z Was miał podobnie?

• Siemka Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Yesenia. Ja mam częściej w prawym jajniku, w lewym tak średnio co trzeci cykl. wielokrotne usg to potwierdziły. a poza tym odczuwam ból podczas jajeczkowania :/ lekarz twierdzi, że ten prawy jest większy i ma przewagę nad tym lewym, ale to w niczym nie przeszkadza, podobno, choć od 2 lat nadal nic :(
    pozdrawiam

W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
    uwo9tqywggs22bor.png
    Emilka <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ