X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pierwszy cykl- proszę o pomoc
Odpowiedz

Pierwszy cykl- proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • endzi Nowa

Wysłany: 11 maja 2013, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.

To mój pierwszy solidnie mierzony cykl. Zdaje się że owulacji nie było, temperatury niskie. Czytam forum, staram się to wszystko ogarnąć ale to nie takie łatwe ... ;) Proszę o interpretację... Dziękuję z góry za pomoc.

2b2cd1537cf47397350dee0be92f0654.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2013, 04:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja mam problem z ustaleniem długości cyklu i tu chyba jest problem, że nie mogę zajść :( Misiaczki mam nieregularne, ostatnia np. była 10,04,13 a jeszcze wcześniejszat to w styczniu.

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastin, rzeczywiście te Twoje cykle są dziwnie nieregularne. Zasięgałaś rady lekarza? Może warto byłoby spróbować wyregulować cykle i wówczas łatwiej - mam nadzieję - byłoby Ci zajść w ciążę, a tak to mam wrażenie, że jest to ruletka i niepotrzebny stres.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Matylda36 dzięki za ciepłe słowa :)
    Jestem cały czas w kontakcie z moja pania gin. najpierw kazała wziąść 1 op tabletek anty i spróbować, jak nie podziałało to robiłam badania na poziom hormonów i wyszło ok, no może poza poziomem cukru więc musze zrobic jeszcze raz.
    Teraz czekam na miesiączkę i trudno powiedzieć kiedy przyjdzie :(
    za 2 tyg mam kolejna wizyte i zobaczymy co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś dostałam @. Cykl trwał 39 dni, chciałabym zacząć robic testy owu. tylko nie bardzo wiem kiedy powinnam zacząć? Proszę o rade :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ