X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pierwszy cykl- proszę o pomoc
Odpowiedz

Pierwszy cykl- proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • endzi Nowa

Wysłany: 11 maja 2013, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.

To mój pierwszy solidnie mierzony cykl. Zdaje się że owulacji nie było, temperatury niskie. Czytam forum, staram się to wszystko ogarnąć ale to nie takie łatwe ... ;) Proszę o interpretację... Dziękuję z góry za pomoc.

2b2cd1537cf47397350dee0be92f0654.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2013, 04:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja mam problem z ustaleniem długości cyklu i tu chyba jest problem, że nie mogę zajść :( Misiaczki mam nieregularne, ostatnia np. była 10,04,13 a jeszcze wcześniejszat to w styczniu.

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastin, rzeczywiście te Twoje cykle są dziwnie nieregularne. Zasięgałaś rady lekarza? Może warto byłoby spróbować wyregulować cykle i wówczas łatwiej - mam nadzieję - byłoby Ci zajść w ciążę, a tak to mam wrażenie, że jest to ruletka i niepotrzebny stres.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Matylda36 dzięki za ciepłe słowa :)
    Jestem cały czas w kontakcie z moja pania gin. najpierw kazała wziąść 1 op tabletek anty i spróbować, jak nie podziałało to robiłam badania na poziom hormonów i wyszło ok, no może poza poziomem cukru więc musze zrobic jeszcze raz.
    Teraz czekam na miesiączkę i trudno powiedzieć kiedy przyjdzie :(
    za 2 tyg mam kolejna wizyte i zobaczymy co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś dostałam @. Cykl trwał 39 dni, chciałabym zacząć robic testy owu. tylko nie bardzo wiem kiedy powinnam zacząć? Proszę o rade :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ