X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PIK lH a owulacja
Odpowiedz

PIK lH a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola28.28 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Pytanie .. Czy któraś wie dlaczego po piku LH owulacja ma nastąpić dopiero 24- 36h ?

Przed wczoraj miałam szczyt sluzu, serduszkowalismy.
    Wczoraj o 17 miałam pik i bol jajnika, ale z serduszko wania nici 🙈

Zastanawiam się czy owulacja była wczoraj czy będzie dziś..

• Martolina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem te 24-36 h są bardzo umowne. Ja miałam jeden jedyny raz monitoring i owulację miałam w dzień Piku. Lekarka mówiła że LH najpierw jest w krwi a potem w moczu, i może być tak że pik był wcześniej niż test go wyłapał. W tym cyklu nie miałam monitoringu ale szczyt śluzu miałam wieczorem przed pozytywnym testem ovu, kolejnego dnia śluzu już było malutko więc jeśli owulacja była to była albo dzień przed albo w dniu pozytywnego testu

Ola28.28 lubi tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle 💉✖️

🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ