X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PIK lH a owulacja
Odpowiedz

PIK lH a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola28.28 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Pytanie .. Czy któraś wie dlaczego po piku LH owulacja ma nastąpić dopiero 24- 36h ?

Przed wczoraj miałam szczyt sluzu, serduszkowalismy.
    Wczoraj o 17 miałam pik i bol jajnika, ale z serduszko wania nici 🙈

Zastanawiam się czy owulacja była wczoraj czy będzie dziś..

• Martolina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem te 24-36 h są bardzo umowne. Ja miałam jeden jedyny raz monitoring i owulację miałam w dzień Piku. Lekarka mówiła że LH najpierw jest w krwi a potem w moczu, i może być tak że pik był wcześniej niż test go wyłapał. W tym cyklu nie miałam monitoringu ale szczyt śluzu miałam wieczorem przed pozytywnym testem ovu, kolejnego dnia śluzu już było malutko więc jeśli owulacja była to była albo dzień przed albo w dniu pozytywnego testu

Ola28.28 lubi tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

🩺 1 cykl IVF - marzec 2025
    8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ