X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PIK lH a owulacja
Odpowiedz

PIK lH a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola28.28 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Pytanie .. Czy któraś wie dlaczego po piku LH owulacja ma nastąpić dopiero 24- 36h ?

Przed wczoraj miałam szczyt sluzu, serduszkowalismy.
    Wczoraj o 17 miałam pik i bol jajnika, ale z serduszko wania nici 🙈

Zastanawiam się czy owulacja była wczoraj czy będzie dziś..

• Martolina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem te 24-36 h są bardzo umowne. Ja miałam jeden jedyny raz monitoring i owulację miałam w dzień Piku. Lekarka mówiła że LH najpierw jest w krwi a potem w moczu, i może być tak że pik był wcześniej niż test go wyłapał. W tym cyklu nie miałam monitoringu ale szczyt śluzu miałam wieczorem przed pozytywnym testem ovu, kolejnego dnia śluzu już było malutko więc jeśli owulacja była to była albo dzień przed albo w dniu pozytywnego testu

Ola28.28 lubi tę wiadomość

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹 -> 12 dpt beta 540 -> 14 dpt beta 1100 -> 19 dpt beta 6500
    20.05.2025 25dpt - CRL 0,32cm, mamy 🩷
    03.06.2025 - CRL 1,88 cm
    17.06.2025 - CRL 3,49 cm 🕺💃
    01.07.2025 - USG prenatalne 🧬 -

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ