Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PIK lH a owulacja
Odpowiedz

PIK lH a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola28.28 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Pytanie .. Czy któraś wie dlaczego po piku LH owulacja ma nastąpić dopiero 24- 36h ?

Przed wczoraj miałam szczyt sluzu, serduszkowalismy.
    Wczoraj o 17 miałam pik i bol jajnika, ale z serduszko wania nici 🙈

Zastanawiam się czy owulacja była wczoraj czy będzie dziś..

• Martolina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem te 24-36 h są bardzo umowne. Ja miałam jeden jedyny raz monitoring i owulację miałam w dzień Piku. Lekarka mówiła że LH najpierw jest w krwi a potem w moczu, i może być tak że pik był wcześniej niż test go wyłapał. W tym cyklu nie miałam monitoringu ale szczyt śluzu miałam wieczorem przed pozytywnym testem ovu, kolejnego dnia śluzu już było malutko więc jeśli owulacja była to była albo dzień przed albo w dniu pozytywnego testu

Ola28.28 lubi tę wiadomość

👩 32 🧔🏻‍♂️39

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷
    18.12.2025; 37+0; 3650 g

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ