X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PIK lH a owulacja
Odpowiedz

PIK lH a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola28.28 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Pytanie .. Czy któraś wie dlaczego po piku LH owulacja ma nastąpić dopiero 24- 36h ?

Przed wczoraj miałam szczyt sluzu, serduszkowalismy.
    Wczoraj o 17 miałam pik i bol jajnika, ale z serduszko wania nici 🙈

Zastanawiam się czy owulacja była wczoraj czy będzie dziś..

• Martolina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem te 24-36 h są bardzo umowne. Ja miałam jeden jedyny raz monitoring i owulację miałam w dzień Piku. Lekarka mówiła że LH najpierw jest w krwi a potem w moczu, i może być tak że pik był wcześniej niż test go wyłapał. W tym cyklu nie miałam monitoringu ale szczyt śluzu miałam wieczorem przed pozytywnym testem ovu, kolejnego dnia śluzu już było malutko więc jeśli owulacja była to była albo dzień przed albo w dniu pozytywnego testu

Ola28.28 lubi tę wiadomość

👩 32 🧔🏻‍♂️39

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷
    18.12.2025; 37+0; 3650 g

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ