Pozycja szyjki macicy, powolny wzrost temperatury a owulacja
-
Drogie dziewczyny,
Może któraś z Was u siebie zaobserwowala podobna przypadłość... moje wykresy są różne każdego miesiąca. W tym miesiącu czekałam długo na owulacje, w zasadzie myślałam, że już nie ujrze pozytywnego testy owulacyjnego. Kiedy w końcu miałam pozytywny w 20d.c to nie zgadzało mi się to z pozycją szyjki macicy, która się obniżyła ale ujście wciąż było otwarte . Dzień później szyjka była raczej nisko i ujście też jakby dalej otwarte. W skutek czego OF wyznaczył mi owulacje linia przerywana. Temperatura rośnie bardzo powoli. Myślicie, że owulacja była ? Czy to jest normalne, że pozycja szyjki jest niska w momencie gdy test wychodzi pozytywnie? Już raz nie się też tak zdarzyło. Testy nie kupuje na allegro tylko te droższe. Więc chyba można im zaufać? -
Testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji one wykazują tylko, że organizm się do niej przygotowuje więc mimo pozytywnego testu nie jest pewne czy owulacja była. Owulacje na 100% można potwierdzić u ginekologa na monitoringu usg lub przez badania laboratoryjne. Co do szyjki to nie mam pojęcia gdyż niestety nie potrafie jej badać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 01:05
[/url] -
Z szyjką też nie pomogę bo sama jej nie badam-nie mam pojęcia jak..
A co do owulacji to tak jak Anytram pisze.
Testy tylko pokazują,że owulacja będzie bądź "jest" ale czy peherzyk pękł i była w 100% to tylko monitoringWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 10:35
Karola -
nie wiem co sie dzieje z moim wykresem... ;/ nie mialam jeszcze owulacji ? jak myslicie.? moja podst temp ciala to 36,3 dzis 36,5 a owu nic nie zaznacza.... slyszalam gdzies ze wcale nie musi byc temp podniesiona o 0,2, podobno wystarczy ze jest "nad linia" czyli utrzymnuje sie powyzej stalej temp ciala, ale moze byc rownie dobrze wyzsza o 0,1. wiecie cos na ten temat ?
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -