X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pozycja szyjki macicy, powolny wzrost temperatury a owulacja
Odpowiedz

Pozycja szyjki macicy, powolny wzrost temperatury a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marika86 Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie dziewczyny,
    Może któraś z Was u siebie zaobserwowala podobna przypadłość... moje wykresy są różne każdego miesiąca. W tym miesiącu czekałam długo na owulacje, w zasadzie myślałam, że już nie ujrze pozytywnego testy owulacyjnego. Kiedy w końcu miałam pozytywny w 20d.c to nie zgadzało mi się to z pozycją szyjki macicy, która się obniżyła ale ujście wciąż było otwarte . Dzień później szyjka była raczej nisko i ujście też jakby dalej otwarte. W skutek czego OF wyznaczył mi owulacje linia przerywana. Temperatura rośnie bardzo powoli. Myślicie, że owulacja była ? Czy to jest normalne, że pozycja szyjki jest niska w momencie gdy test wychodzi pozytywnie? Już raz nie się też tak zdarzyło. Testy nie kupuje na allegro tylko te droższe. Więc chyba można im zaufać?

• Anytram Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji one wykazują tylko, że organizm się do niej przygotowuje więc mimo pozytywnego testu nie jest pewne czy owulacja była. Owulacje na 100% można potwierdzić u ginekologa na monitoringu usg lub przez badania laboratoryjne. Co do szyjki to nie mam pojęcia gdyż niestety nie potrafie jej badać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 01:05

147d3f1af2.png[/url]
  • Karola__ Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szyjką też nie pomogę bo sama jej nie badam-nie mam pojęcia jak..

A co do owulacji to tak jak Anytram pisze.
    Testy tylko pokazują,że owulacja będzie bądź "jest" ale czy peherzyk pękł i była w 100% to tylko monitoring

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 10:35

Karola
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co sie dzieje z moim wykresem... ;/ nie mialam jeszcze owulacji ? jak myslicie.? moja podst temp ciala to 36,3 dzis 36,5 a owu nic nie zaznacza.... slyszalam gdzies ze wcale nie musi byc temp podniesiona o 0,2, podobno wystarczy ze jest "nad linia" czyli utrzymnuje sie powyzej stalej temp ciala, ale moze byc rownie dobrze wyzsza o 0,1. wiecie cos na ten temat ?

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ