Pozytywny test owulacyjny pod koniec cyklu?
-
Dziewczyny jestem tu nowa i prosze Was o opinie.Mam 30-31 dniowe cykle.W 28 dniu zrobilam test owulacyjny i uzyskalam pozytywny wynik.Krotko staramy sie z mezem o dzieciatko,to dopiero moj drugi cykl w ktorym sie obserwuje i drugi w ktorym nie zanotowalam skoku temp(wynika to pewnie z odstawionych niedawno tabl.antykoncepcyjnych).Wykonalam test owu pod koniec cyklu bo zauwazylam dzis ze moja szyjka znow sie uniosla i czuje w niej wyrazne wglebienie, tak jakby sie otworzyla.Czy ktoras z Was miala takie doswiadczenia?Czy moze lepiej zrezygnowac z testow owulacyjnych bo tylko wprowadzaja w blad?
-
Cześć
ja obserwuję się od jakiś paru miesięcy, ale dopiero teraz robiłam testy owulacyjne. I mam identycznie jak Ty! Nie wiem co myśleć Myślałam, że to po prostu cykl bez owulacji, ale sama teraz nie wiem kiedy spodziewać się @ Może ma ktoś doświadczenia po podobnym cyklu? -
To ja dołączam - za 4 dni spodziewam się @ a dopiero teraz wyszedł mi pozytywny test owu, czyli w 27 dc... Odczekałam 2h i zrobiłam kolejny, bo myślałam że tamten wadliwy, ale pozytywny bez dwóch zdań. Pierwszy raz mi się to zdarza.Mama Ani (2014) i Ewy (2015)
-
nick nieaktualnyJak nie ma skoku tempki to nie bylo owulki. Wiec w sumie moze byc cykl bezouwlacyjny, albo owulacja nastapi pozniej. Niemniej faza po owulacji powinna byc 13 dni. Najlepiej badac termometrem w pochwie rano i do tego sluz, plus tempka. Pytanie czy Wy sie spodziewacie i tak macie jak piszecie czyli ze 31 dni, albo ze zaraz @ a wcle tak nie musi byc, bo powinno byc kilka czynnikow wprowadzonych i dopiero mozna cos wnioskowac. Czasami tez test owulacyjny wychodzi pozytywny jak kobieta jest w ciazy, wiec jak macie na pewno zalozmy 32 dni cyklu i w 30 d.wychodzi poztywny warto zrobic test ciazowy.
-