Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację problem z interpretacją testu owulacyjnego
Odpowiedz

problem z interpretacją testu owulacyjnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pokat Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Proszę pomóżcie bo nie wiem co o tym myśleć. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Robiłam testy z Domowego Laboratorium. Robię od 9 dc testy i do wczoraj wychodziły negatywnie. Wczoraj w 12 dc wyszły dwie równe sobie w kolorze linie. Ucieszyłam się, że owu się zbliża. A tu dziś wynik negatywny. W 11 i 12 dc pojawiło się plamienie, nigdy nie miałam tak przy owulacji. Brak bólu jajnika. Zawsze wychodził mi test pozytywny przez 3 dni, a tu nagle taka sytuacja. Dodam, że ogólnie mam słabe wyniki.
    FSH 22,0
    LH 15,20
    estradiol 14,60
    AMH 0,18
    Czy to oznacza, że jednak nie doszło do owulacji? już tak się cieszyłam, a teraz mam załamkę :(

• Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro wyszły dwie takie same kreski to chyba świadczy o wyrzucie lh i w przeciągu 24-36 h powinna być owulacja. Przynajmniej ja tak interpretuje testy

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • pokat Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak123 wrote:
    Skoro wyszły dwie takie same kreski to chyba świadczy o wyrzucie lh i w przeciągu 24-36 h powinna być owulacja. Przynajmniej ja tak interpretuje testy

Dzięki. Zastanawiam się tylko czy to normalne, że do tej pory miałam test pozytywny 3 dni, a teraz nagle tylko jeden dzień. Dobiły mnie te wyniki hormonów i nie wiem czy taki wynik już przekreśla szansę na jajeczko czy jeszcze będzie dobrze.

• Betelgeza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12dc chyba miałaś wyrzut lh zapowiadający owu, więc powinno być ok :) Przy Twoich wynikach jak najszybciej skonsultowałabym się z kliniką niepłodności, niech spojrzą na te wyniki. Nie ma co czekać.

klz9piqv2xhltk1y.png
  • Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokat wrote:
    Dzięki. Zastanawiam się tylko czy to normalne, że do tej pory miałam test pozytywny 3 dni, a teraz nagle tylko jeden dzień. Dobiły mnie te wyniki hormonów i nie wiem czy taki wynik już przekreśla szansę na jajeczko czy jeszcze będzie dobrze.
    Co do wyników nie pomogę bo się kompletnie nie znam 😕 a co do reszty to powiem Ci że u mnie też różnie jest z tymi testami owu. W poprzednim cyklu wyszedł mi tylko jeden pozytywny a w tym cyklu już 4 dzień mam pozytywne więc nie wiem od czego to zależy i czy ma to wogole jakieś znaczenie skoro na instrukcjach zawsze jest napisane żeby robić testy tylko do pierwszego pozytywnego

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • Jula😍🥰 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy moze byc rak ze testy owu sa pozytywne 9-10 dc? Mam cykle 28 lub 35z. Tak na zmiane. Teraz powinien byc 28 dn. Czy to nie za predko by owu byla 11 dc . Mam testy femometr wraz z aplikacja ktora na dzis mi
    Pokazala owu . Ja mysle ze ma byc jutro . Poniewaz testy byly pozytywne wczoraj popl wieczor i dzis z rana . Potem juz nie. https://zapodaj.net/3fec5080de802.jpg.html To moje testy te rozowe femometer te zielone jakas firma one step gratis dostalam do ciazowych kuedys . Czy to nie za predko na owu ? W tym miesiacu @ byla 3 dni tylko . Obecnie niestaram sie o dziecko ale chce prowadzic jalendarz i poznac wszystkie metody samooceny .

• Betelgeza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula😍🥰 wrote:
    Hej dziewczyny czy moze byc rak ze testy owu sa pozytywne 9-10 dc? Mam cykle 28 lub 35z. Tak na zmiane. Teraz powinien byc 28 dn. Czy to nie za predko by owu byla 11 dc . Mam testy femometr wraz z aplikacja ktora na dzis mi
    Pokazala owu . Ja mysle ze ma byc jutro . Poniewaz testy byly pozytywne wczoraj popl wieczor i dzis z rana . Potem juz nie. https://zapodaj.net/3fec5080de802.jpg.html To moje testy te rozowe femometer te zielone jakas firma one step gratis dostalam do ciazowych kuedys . Czy to nie za predko na owu ? W tym miesiacu @ byla 3 dni tylko . Obecnie niestaram sie o dziecko ale chce prowadzic jalendarz i poznac wszystkie metody samooceny .
    Gdyby stosować się do zaleceń z ulotki to nie miałaś tak samo ciemnych dwóch pasków, chociaz ten z 9dc bardzo ciemny (blisko koloru kontrolnego) i ja bym uznała go za zapowiedź owu. Testuj dalej to ok 16 dnia. Sama nie miałam jasnych sytuacji z paskami owu, dlatego polecam zapisać się na dwa monitoringi żeby sprawdzić czy ok :)

klz9piqv2xhltk1y.png
  • Jula😍🥰 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betelgeza wrote:
    Gdyby stosować się do zaleceń z ulotki to nie miałaś tak samo ciemnych dwóch pasków, chociaz ten z 9dc bardzo ciemny (blisko koloru kontrolnego) i ja bym uznała go za zapowiedź owu. Testuj dalej to ok 16 dnia. Sama nie miałam jasnych sytuacji z paskami owu, dlatego polecam zapisać się na dwa monitoringi żeby sprawdzić czy ok :)
    Teraz nie staram sie o dzidzie i dlatego nie ide na monitoring . Ale mysle ze to jednak dobry pomysl zeby potem byc pewna . A ogolnie jakie testy polecacie ?

• Jula😍🥰 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce estowac cale cykle az do @ minumum 3 cykle i potem np co 3 cykl . Przynajmniej bardziej poznam swoj organizm.

• Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co sądzicie o moim owulaku z 15dc? Czy to już pozytyw? Czy jeszcze ta kreska po lewo jest za jasna? :)

https://zapodaj.net/6d01fbdd76d34.jpg.html
    https://zapodaj.net/ed82fb38acd0a.jpg.html

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Hej dziewczyny, co sądzicie o moim owulaku z 15dc? Czy to już pozytyw? Czy jeszcze ta kreska po lewo jest za jasna? :)

https://zapodaj.net/6d01fbdd76d34.jpg.html
    https://zapodaj.net/ed82fb38acd0a.jpg.html
    Ten z 15DC ewidentnie pozytywny.....ale ja miałam tak A moje cykle to ok 32 dni. Chociaż z każdym mieć wszystko się przesuwa o tydzień. Ostatnio testy miałam takie same jak Ty...na monitoringu nie zanosiło się na owu mały pecherzyk, brak śluzu, nieprawidłowe Endo. A tydzień po tym progestegon na poziomie 9.300(normy to od 2 do 15) na wynikach...nie wiem jak to interpretować

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Ten z 15DC ewidentnie pozytywny.....ale ja miałam tak A moje cykle to ok 32 dni. Chociaż z każdym mieć wszystko się przesuwa o tydzień. Ostatnio testy miałam takie same jak Ty...na monitoringu nie zanosiło się na owu mały pecherzyk, brak śluzu, nieprawidłowe Endo. A tydzień po tym progestegon na poziomie 9.300(normy to od 2 do 15) na wynikach...nie wiem jak to interpretować

Moje cykle też trwają 30-32 dni. Ostatni cykl trwał 31 dni, owulacja w 17dc według testów i objawów.

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Moje cykle też trwają 30-32 dni. Ostatni cykl trwał 31 dni, owulacja w 17dc według testów i objawów.

No dokładnie rozumiem Cię Ale test owu pozytywny wyszedł tylko działać:)
    U mnie kilka testów było pozytywnych A na usg jak mówiłam...nie wyglądało na nadchodzącą owulke niestety więc nie wiem skad te cykle...u mnie dziś już 37dzien cyklu....czekam na @zeby iść na wyniki A tu nie widać nic....ale jeśli znów się prz essunelo powinnam dostać może jutro albo w piątek jak nie to lecę do lekarza bo zwariuje. Staramy się od prawie roku od niedawna pod okiem lekarza już mam dość tych rozczarowań ciągłych:(

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    No dokładnie rozumiem Cię Ale test owu pozytywny wyszedł tylko działać:)
    U mnie kilka testów było pozytywnych A na usg jak mówiłam...nie wyglądało na nadchodzącą owulke niestety więc nie wiem skad te cykle...u mnie dziś już 37dzien cyklu....czekam na @zeby iść na wyniki A tu nie widać nic....ale jeśli znów się prz essunelo powinnam dostać może jutro albo w piątek jak nie to lecę do lekarza bo zwariuje. Staramy się od prawie roku od niedawna pod okiem lekarza już mam dość tych rozczarowań ciągłych:(

Przykro mi, ale może tym razem się uda. Trzymam mocno kciuki!

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ