X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Progesteron 4 dpo
Odpowiedz

Progesteron 4 dpo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj badałam progesteron (jestem 4 dpo, nie wiem czemu to sobie zrobiłam, chyba żeby się potorturować). Owulację domniemałam na podstawie obserwacji śluzu, testów owulacyjnych i bólu owulacyjnego - nie mierzę temperatury. Wynik który dziś otrzymałam to 2,25 ng/ml przy normie dla fazy lutealnej do 16. Czy ten wynik świadczy o tym że owulki nie było ? Czy jest szansa że to jeszcze urośnie ? Lepiej zbadać ponownie w 7 czy 8 dpo?

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
    12/20204 ovi + progesteron besins ✖️

🩸 22.12
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, owulacja raczej byla, ale zrob ponownie, bo ten teraz to niski, zobacz czy rośnie.

• Martolina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Cześć, owulacja raczej byla, ale zrob ponownie, bo ten teraz to niski, zobacz czy rośnie.

Dzięki ! Powtórzę, i tak jestem już na duphastonie bo w kilku ostatnich cyklach faza lutealna trwała 8 dni więc ewidentnie mam z tym progesteronem problem

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
    12/20204 ovi + progesteron besins ✖️

🩸 22.12
  • Nusia89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Badałam proga, prawdopodobnie 9 dpo.wynik skrajnie niski-0.12ng/ml. Czy oznacza to,że owu ni było czy moglo być, ale troszkę szybciej 1-2 dni?Jak szybko spada próg po tym 7.dniu?dzięki!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ