Prolaktyna
-
Czesc mam pytanie czy ktoras z Was miala podobna sytuacje moja prolaktyna na czczo wynosi 208 ( 100-450) czyli jest w normie ,moj naprotechnolog ( jestem po poronieniu) zalecil zrobic test czynnosciowy po1h moj wynik to 186 sUkam osoby ktora miala podobne wyniki nie mam innych dolegliwosci owulacja zachodZi cykl regularny 30/31 dni brak mlekotoku, endokrynolog zlecil zrobic rezonans przysaski mozgowej czy to moze byc guz!? Jak to sie ma do ciazy!?
-
nick nieaktualnyPelnanadzieji88 wrote:Czesc mam pytanie czy ktoras z Was miala podobna sytuacje moja prolaktyna na czczo wynosi 208 ( 100-450) czyli jest w normie ,moj naprotechnolog ( jestem po poronieniu) zalecil zrobic test czynnosciowy po1h moj wynik to 186 sUkam osoby ktora miala podobne wyniki nie mam innych dolegliwosci owulacja zachodZi cykl regularny 30/31 dni brak mlekotoku, endokrynolog zlecil zrobic rezonans przysaski mozgowej czy to moze byc guz!? Jak to sie ma do ciazy!?
-
Ewayak wrote:Cześć, nie jestem lekarzem, ale wychodzi na to, że prolaktyne masz dobrą, nawet nie jest pod górną granicę. Druga sprawa, już odchodzi się od testu z metoklopramidem, a trzecia sprawa rezonans, jeżeli lekarz widzi sens to ok...A to Twój jedyny wynik prolaktyny? A prolaktyna podwyzszona, może zaburzac owulacje, zabijać progesteron np. Zasiegnelabym porady innego lekarza chyba.
-
nick nieaktualny
-
Pelnanadzieji88 wrote:tsh 1,23 F4 1,14 ft3 3,0
-
nick nieaktualnyŁadne masz wyniki. A ile się starasz po poronieniu? Tu na forum jest dużo informacji o suplementach itp. Warto kwas foliowy w wyższej dawce, witamina d3, ponieważ w tym okresie gwarantowane niedobory. Poczytaj sobie różne wątki. W mojej opini zawsze warto mieć dobrego i zaangażowanego lekarza. Czasami trzeba zmienić
-
Ewayak wrote:Ładne masz wyniki. A ile się starasz po poronieniu? Tu na forum jest dużo informacji o suplementach itp. Warto kwas foliowy w wyższej dawce, witamina d3, ponieważ w tym okresie gwarantowane niedobory. Poczytaj sobie różne wątki. W mojej opini zawsze warto mieć dobrego i zaangażowanego lekarza. Czasami trzeba zmienić
-
nick nieaktualny
-
Ewayak wrote:To jeszcze nie tak źle:) ja tak wspominam o tych lekarzach, bo kilku przerabialam I w sumie każdy mi jakoś pomógł, ale tylko jeden umiał całościowo spojrzeć na problem:) dlatego czasami warto szukać, żeby znaleźć tego "swojego" który pomoże
-
nick nieaktualny
-