X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację proszę o pomoc
Odpowiedz

proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Izaczek Ekspertka

Wysłany: 7 września 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli możecie zerknijcie na mój wykres OVU zasugerowało mi żebym wykasowała dzisiejszą temp. bo inaczej nie będzie owulki , mierzyłam ją o 7.30,było 36,5. Do tego przesuneło mi @ o wiele dalej, a zawsze mam 28 dc góra 29 dc Proszę o opinie

Izaczek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaczek pracujesz na zmiany? Mierzysz tempkę po minimim 3 godz snu?

• Izaczek Ekspertka

Wysłany: 8 września 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do Anoolka
    Fajnie że odpisałaś na moje pytanie.
    Anoolka nie pracuje na zmiany, mam normalny tryb pracy i sypiam co najmniej 7 godz. Może to mój wiek /34/ płata mi takie tempki. Myślałam że pójdzie jak paręnaście lat temu, a tu niestety , trzeba ciężko pracować nad serduszkowaniem :)

Izaczek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaczek na wykresie widać że często mierzyłaś tempkę w ciągu dnia, stąd moje pytanie o pracę zmianową. Zastanawiam się czy znasz zasady mierzenia temperatury?
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury/w-jaki-sposob-dokonywac-pomiaru-temperatury,24.html

• Izaczek Ekspertka

Wysłany: 8 września 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka dopiero zaczynam to wszystko powoli ogarniać,tempkę mierzyłam też w ciągu dnia bo myślałam że tak można, dopiero jak sobie trochę poczytałam to zrozumiałam że robię zle i od paru dni mierzę już rano.

Izaczek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozostaje Ci tak naprawdę czekać na nowy cykl, bo w tym to nie wiadomo kiedy owulka była, no chyba że następnego cyklu już nie będzie :D A od kiedy się starasz?

• Izaczek Ekspertka

Wysłany: 8 września 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka staram się drugi miesiąc. Ale jest to mój pierwszy cykl w którym cokolwiek mierzę,sprawdzam..... Masz rację trzeba będzie poczekać do następnego cyklu i wtedy się biorę za porządny pomiar tempki. No chyba że nie będzie już następnego cyklu, tak jak napisałaś:) Dzięki bardzo że mi w tym pomagasz i wspierasz :)

Anoolka lubi tę wiadomość

Izaczek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ